Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: H «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» και η ταινία-δυναμίτης «Les Miserables»

Η εβδομάδα στο Cinobo: H «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» και η ταινία-δυναμίτης «Les Miserables»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 3 ως 9 Ιανουαρίου.

Η νέα χρονιά μπαίνει στο Cinobo με την ελληνική ταινία-έκπληξη «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ», ένα χειροποίητο κινηματογραφικό κοκτέιλ με στοιχεία κωμωδίας δρόμου και γνήσιου buddy movie, με αγνό σινεφίλ πνεύμα και αδάμαστη φαντασία. Ενώ με βραβείο από τις Κάννες έρχονται οι «Άθλιοι» του Λατζ Λι, μια ορμητική, σκληρή, καθηλωτική κοινωνική ταινία για τη ζωή στα παριζιάνικα γκέτο τη στιγμή που η χώρα πανηγυρίζει το Μουντιάλ του ‘18.

Μαζί, στην πλατφόρμα βλέπουμε τα «Ένας Δράκος Έρχεται!», μια πολύχρωμη, ευφάνταστη, ποπ ταινία για την (ανα)κατασκευή της αλήθειας και της ιστορικής μνήμης, ένα μείγμα φιλμ νουάρ, mockumentary και αχαλίνωτα σέξι φαντασιώσεων. Αλλά και το αγωνιώδες «The Model» για τους φανς των σκανδιναβικών θρίλερ, για την αλήθεια πίσω από το χώρο της μόδας.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Πρεμιέρες

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ
Δημήτρης Μπαβέλλας
Play Video

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας δημιουργεί ένα «χειροποίητο», αναλογικό κινηματογραφικό κοκτέιλ με στοιχεία κωμωδίας δρόμου και γνήσιου buddy movie, με αναρχικό χιούμορ, ευρηματική ανάπτυξη των σουρεαλιστικών καταστάσεων, αγνό σινεφίλ πνεύμα και αδάμαστη φαντασία.

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ‘90 τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση τη Λώρα. Έτσι μπαίνουν σε μια fully-fledged ροκ εν ρολ Οδύσσεια (με Λωτοφάγους, Κύκλωπες και Πηνελόπες) όπου τα κινηματογραφικά κλισέ σταδιακά παρεμβαίνουν μέχρι εντέλει να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Από τις 4 Ιανουαρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Οι Άθλιοι (Les Misérables)
Λατζ Λι
Play Video

Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών για το εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο στη μυθοπλασία του ταλαντούχου Γάλλου ντοκιμαντερίστα Λατζ Λι, που καταγράφει ένα μονίμως ηλεκτρισμένο Παρίσι στα πρόθυρα της αναταραχής, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το κλασικό πλέον «Μίσος». Στον απόηχο της συμμετοχής της Γαλλίας στο Μουντιάλ του 2018, ένας αστυνομικός μετατίθεται στο βορειοανατολικό γκέτο του Παρισιού. Η έκρηξη και η βία δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν στην πρώτη του κιόλας περιπολία.

Από τις 3 Ιανουαρίου στο Cinobo

Ένας Δράκος Έρχεται (A Dragon Arrives! | Ejdeha Vared Mishavad!)
Μάνι Χαγκίγκι
Play Video

Η πιο πολύχρωμη, ευφάνταστη, ποπ ταινία για την (ανα)κατασκευή της αλήθειας και της ιστορικής μνήμης. Ένα απίστευτο και τολμηρό μείγμα φιλμ νουάρ, mockumentary και αχαλίνωτα σέξι φαντασιώσεων που μας ταξιδεύει στο Ιράν των ‘60s μέσα από τις αναμνήσεις ενός ντετέκτιβ. Αλλά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς αυτά που αφηγείται η μνήμη σου;

Ένας ντετέκτιβ ανακρίνεται από την αστυνομία για μια υπόθεση που είχε αναλάβει 50 χρόνια πριν. Στις 23 Ιανουαρίου 1965, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού πρωθυπουργού, ένας πολιτικός κρατούμενος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σ’ ένα μισοχτισμένο πλοίο, δίπλα σ’ ένα νεκροταφείο στη μέση ενός έρημου νησιού. Ο θρύλος έλεγε πως κάθε φορά που θαβόταν κάποιος στο νεκροταφείο γινόταν σεισμός, κι έτσι ο ντετέκτιβ έπιασε δουλειά έχοντας στο πλευρό του έναν μηχανικό ήχου κι έναν γεωλόγο. Τι έχει απομείνει από εκείνη την έρευνα όταν ο φάκελος ξανανοίγει; Οι αναμνήσεις σαρώνουν το παρόν με την ορμή μιας πορτοκαλί Σεβρολέ που διασχίζει την έρημο…

Από τις 7 Ιανουαρίου στο Cinobo

Το Μοντέλο (The Model)
Μαντς Μάτισεν
Play Video

Η αλήθεια πίσω από τον «λαμπερό χώρο της μόδας» σε ένα δανέζικο θρίλερ που καθηλώνει με τη δική του σκοτεινή ομορφιά. Ένα ανερχόμενο μοντέλο φιλοδοξεί να κατακτήσει τον παρισινό κόσμο της μόδας και αναπτύσσει μια παράφορη εμμονή για έναν διάσημο φωτογράφο.

Από τις 6 Ιανουαρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

H ταινία Οι Άθλιοι είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web