Journal

Η «Maria» της Αντζελίνα Τζολί έρχεται από το Cinobo και τη Faliro House

Η «Maria» της Αντζελίνα Τζολί έρχεται από το Cinobo και τη Faliro House

Ευτυχία
Ευτυχία Τερζή
Δημοσιεύτηκε
17 Οκτ 2024
Κατηγορία

Το Cinobo και η Faliro House φέρνουν στις ελληνικές αίθουσες την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς, το «Maria» του Πάμπλο Λαραΐν, για τις άγνωστες πτυχές της ζωής της Divina.

Μετά από μια αποστομωτική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, και με τις εικασίες για οσκαρικούς θριάμβους να κατακλύζουν τις συζητήσεις για την ταινία, η «Maria» ετοιμάζεται για την ελληνική της πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου, από το Cinobo και τη Faliro House. Η κινηματογραφική βιογραφία της σπουδαιότερης φωνής του κλασικού τραγουδιού που έζησε ποτέ, δια χειρός του Πάμπλο Λαραΐν, υπόσχεται να μας οδηγήσει στην ανακάλυψη άγνωστων πτυχών της ζωής της ντίβας, με επίκεντρο τις τελευταίες μέρες της ζωής της στο Παρίσι.

Σε ένα μαγευτικό κινηματογραφικό ταξίδι, η ταινία ισορροπεί ανάμεσα στο αφηγηματικό παρόν της και το παρελθόν της Κάλλας, τον ταραχώδη δημόσιο βίο της, τη σπουδαία καριέρα της και της προσωπικές τις προκλήσεις και δοκιμασίες. Όλα αυτά με όχημα τη μοναδική μαεστρία του Λαραΐν να συνθέτει αντισυμβατικές βιογραγίες Μεγάλων Κυριών (με το «Maria» ολοκληρώνεται άτυπα η τριλογία που ξεκίνησε με τα «Jackie» και «Spencer»), το στιβαρό γράψιμο του Στίβεν Νάιτ («Peaky Blinders») και, φυσικά, μια ερμηνεία ζωής από την Αντζελίνα Τζολί που φαίνεται να της έχει ήδη εξασφαλίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και, γιατί όχι, και τη δεύτερη νίκη της.

Angelina Jolie in Maria_3 Photo credit - Pablo Larraín.webp

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου θα ήταν μήπως απογοητεύσω τους θαυμαστές της», είπε η ηθοποιός στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας. «Αν υπάρξει αναγνώριση της ταινίας από βραβεία, θα είμαι πολύ ευγνώμων, όμως... πραγματικά άρχισα να νοιάζομαι για εκείνη, οπότε πιο πολύ απ’όλα δεν ήθελα να αδικήσω αυτή τη μοναδική γυναίκα». Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Άλμπα Ρορβάχερ και Βαλέρια Γκολίνο, ενώ γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στο Παρίσι και το Μιλάνο.

Το «Maria» θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις αίθουσες της χώρας μας από τις 5 Δεκεμβρίου σε διανομή του Cinobo και της Faliro House, ενώ, μετά το πέρας της κινηματογραφικής του πορείας θα είναι διαθέσιμο και στην πλατφόρμα του Cinobo. 

Μάθε περισσότερα

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web