Journal

Ο Γιάννης Κορρές για το “Όντως Φιλιούνται;”

Ο Γιάννης Κορρές για το “Όντως Φιλιούνται;”

Ο Γιάννης Κορρές, σκηνοθέτης της ταινίας “Όντως Φιλιούνται;”, σε συνεργασία με την Ευτυχία Ιωσηφίδου μιλούν για την ταινία με εικόνες μέσα από αυτήν.

Ένα boy meets girl and stays with the girl. Ή κάπως έτσι.

Πάντα «κάπως έτσι» δεν είναι οι έρωτες; Ειδικά όταν στριμώχνονται ανάμεσα σε πολυκατοικίες και ανήλιαγα δρομάκια και στενά, φωτεινά πάρκα σε πόλεις που είναι εκεί να υποδεχτούν τον κάθε έρωτα και όποια μορφή πάρει.

Ο Γιάννης Κορρές ξεκινάει, συνεχίζει και ορίζει το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με μια ερώτηση. Για κάποιους μικρή, για κάποιους μεγάλη, για άλλους η μοναδική ερώτηση. Το φιλί, πρώτο, επόμενο ή τελευταίο, που μπορεί να είναι και η σχέση ολόκληρη, ο δεσμός που λίγο πριν τελειώσει γίνεται επίδεσμος και σε πνίγει.

Με την ερμηνευτική ορμή του Θανάση Πετρόπουλου και της Ηρώς Μπέζου, το Όντως Φιλιούνται; είναι μια παστελ προσθήκη σε μια εθνική ερωτική κασετίνα που συγκεντρώνει μέσα της εκείνους τους ντροπαλούς έρωτες , που γεννιούνται και πεθαίνουν, ανασταίνονται και μαραίνονται σε διπλανά διαμερίσματα, που κανείς ποτέ δεν θα μάθει, εκτός αν κρυφακούσει. Ούτε καν αν κρυφακούσει.

Ο Γιάννης Κορρές, υποψήφιος για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και με την διάθεση μιας νέας και δυνατής φωνής στο ελληνικό σινεμά εκεί έξω, χτίζει ένα φρούριο γύρω από δυο ήρωες, ανήμπορους στον έρωτα, όπως ο κάθε ερωτευμένος. Που όμως θα βρουν τον δρόμο.

Στο βίντεο που ετοίμασε με την Ευτυχία Ιωσηφίδου, οι δυο ήρωες αποδομούνται και αδειάζουν τα συναισθήματά τους κι ύστερα ερωτεύονται πάλι. Και πάλι. Γιατί μάλλον έτσι είναι καλύτερα. Γιατί δυο μαζί πάνε κάπου.

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web