Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Τα αποκατεστημένα αριστουργήματα του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Η εβδομάδα στο Cinobo: Τα αποκατεστημένα αριστουργήματα του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 22 ως 28 Μαρτίου.

Ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε τον ερωτικό κόσμο του Γουόνγκ Καρ Γουάι. Το Cinobo φέρνει αποκλειστικά στην Ελλάδα τις αποκατεστημένες κόπιες των ‘90s αριστουργημάτων του μεγάλου auteur: «Chungking Express», «Έκπτωτοι Άγγελοι» και «Ευτυχισμένοι Μαζί».

Επίσης, σε πρώτη προβολή, παρακολουθούμε το θαυμάσιο δράμα εποχής κινουμένων σχεδίων «Alois Nebel», για έναν μυστηριώδη ξένο στα πολωνικά σύνορα καθώς το παρόν πλέκεται με τους μεταπολεμικούς εφιάλτης της Ευρώπης.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Ο Κόσμος του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Chungking Express

Κάθε μέρα, ο Αστυνομικός 223 αγοράζει μια κονσέρβα ανανά με ημερομηνία λήξης την 1η Μαϊου, συμβολίζοντας τη μέρα που θα ξεπεράσει τον χαμένο του έρωτα. Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να πάρει την προσοχή του πάνω από μια μυστηριώδη γυναίκα με μια ξανθιά περούκα, δίχως να γνωρίζει πως διακινεί ναρκωτικά. Ο Αστυνομικός 663 είναι διαλυμένος από τη θλίψη λόγω ενός χωρισμού. Όταν όμως η πρώην του αφήσει ένα σετ κλειδιών για το διαμέρισμά του σε ένα γειτονικό καφέ, μια σερβιτόρα θα τα χρησιμοποιήσει για να μπει στο σπίτι του και να ζωντανέψει τη ζωή του.

«Στο κοντινότερό μας σημείο, βρισκόμασταν μόλις 0.01 εκατοστά μακριά ο ένας από τον άλλο». Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι παραδίδει μια φιλμική πυρηνική βόμβα συναισθήματος, για χαμένους έρωτες, για την ανάμνηση, την απώλεια, και τους χώρους στους οποίους κινούμαστε στις μεγαλουπόλεις μας. Με Τόνι Λιούνγκ, Φέι Γουόνγκ, και California Dreaming.

Έκπτωτοι Άγγελοι (Fallen Angels)

Ένας απογοητευμένος δολοφόνος αναλαμβάνει το τελευταίο του χτύπημα, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσει τα συναισθήματά του για την ψυχρή συνάδελφό του. Θεωρώντας ότι είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο να εμπλακεί με συνεργάτη, αναζητά υποκατάστατο. Χαμένος στη νύχτα του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ, θα γνωρίσει δύο μοναδικούς χαρακτήρες, ανάμεσά τους μια γυναίκα στο κατόπι του μυστηριώδους πρώην της.

Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι παραδίδει μια πνευματική συνέχεια στο αξεπέραστο «Chungking Express». Επαγγελματικές και ερωτικές ζωές διασταυρώνονται χωρίς ποτέ κανείς εμπλεκόμενος να το συνειδητοποιεί, σε ένα καθηλωτικά στιλιζαρισμένο περιπετειώδες δράμα με φόντο το αστικό νυχτερινό τοπίο του Χονγκ Κονγκ.

Ευτυχισμένοι Μαζί (Happy Together)

Ένα γκέι ζευγάρι βρίσκεται στην Αργεντινή για διακοπές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χωρίζουν. Μην έχοντας τα απαραίτητα χρήματα για να γυρίσει πίσω, ο ένας πιάνει δουλειά σε ένα μπαρ ως πορτιέρης και μένει σε ένα μικρό δωματιάκι. Ο πρώην σύντροφός του βγαίνει με διάφορους και τον επισκέπτεται μια μέρα στο σπίτι τραυματισμένος. Αυτός τον περιθάλπει. Χάνει τη δουλειά του, πιάνει άλλη ως λατζέρης σε ένα κινέζικο εστιατόριο. Εκεί γνωρίζει έναν νέο από την Ταιπέι που γυρίζει τον κόσμο.

Κάμερα σε παροξυσμό και απόλυτη αισθητική ελευθερία περιγράφουν μοναδικά μια κυκλοθυμική πορεία εντάσεων, έρωτα και μίσους σε συνεχή διαδοχή. Ένα ακόμη στυλιστικό θαύμα του Γουόνγκ Καρ Γουάι για το απρόβλεπτο της ζωής, αυτη τη φορά, δείγμα της πιο ανέμελης ‘90s περιόδου του.

Cinobo Πρεμιέρες

Alois Nebel

Λίγο πριν πέσει το Τείχος στη Γερμανία, ένας μοναχικός μεσήλικας επιστάτης σε απομακρυσμένο σταθμό τρένων στην Τσεχοσλοβακία, ο οποίος έχει εφιάλτες που τον επιστρέφουν στα παιδικά του χρόνια και στα φαντάσματα του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, γνωρίζει έναν μυστηριώδη μουγκό ξένο, ο οποίος έχει βρεθεί στην μικρή του πόλη για να πάρει τη δική του εκδίκηση.

Σε ένα από τα πιο όμορφα animation της τελευταίας δεκαετίας ο Τσέχος Τόμας Λούνιακ χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά τη ροτοσκοπική τεχνική για να αναβιώσει σε υποβλητικό ασπρόμαυρο τα φαντάσματα και τις σκιές που στοιχειώνουν την ευρωπαϊκή ιστορία.

Checklist εβδομάδας

H ταινία Chungking Express είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web