Οι Άβυσσοι

Οι Άβυσσοι

  • Νίκος Παπατάκης
  • 1963
  • 1 ώ 30 λ
  • Γαλλία

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Νίκου Παπατάκη ως σκηνοθέτη, βρέθηκε στις Κάννες του 1963, παρομοιάστηκε με τις καλύτερες δουλειές του Μπουνιουέλ, δεν βραβεύτηκε υπό τον φόβο εθνικιστικών οργανώσεων και παραμένει ως σήμερα ένα ανεπανάληπτο κινηματογραφικό ποίημα.

Σύνοψη

Δύο αδερφές εργάζονται ως υπηρέτριες σε ένα απομονωμένο αγροτόσπιτο απλήρωτες, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των αφεντικών τους. Η ανακοίνωση της πώλησης του σπιτιού τις φέρνει στα όρια της παραφροσύνης και σφάζουν τις εργοδότριές τους.

Οι Άβυσσοι
Στοιχεία
Συμμετοχές φεστιβάλ
Γλώσσα
Υπότιτλοι
Καταλληλότητα
Κ-15

Επίσημη Συμμετοχή

Φεστιβάλ Καννών

1963

Τι είπαν όσοι το είδαν
0
/5

Τι είπαν όσοι το είδαν
0
/5

"Ποιός είναι πραγματικά ο ένοχος στην υπόθεση;"

Το ντεμπούτο του Παπατάκη ήταν πράγματι ανατρεπτικό και εκρηκτικό. Δυνατή αλληγορία η οποία καθρεφτίζει την αιώνια πάλη ανάμεσα στην πλουτοκρατία και τους "πληβείους" που πέφτουν θύματα εκμετάλευσης, ...
pri3st

05 Απρ 2024

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ Π.Χ ΛΑΝΘΙΜΟΣ
user-btmtrr8n

10 Μαρ 2024

ευτυχώς που ο Κολοκοτρώνης ήταν αριστερός.

και δηλώνεις τώρα Έλληνας. γιατί αν ήταν σαν εσένα ακόμα φέσι θα φόραγες. όσο για την ταινία αν και το νόημα γίνεται κατανοητό σαν ταινία είναι εμφανές το χάσμα των χρόνων του τότε και του τώρα.
kotis

06 Μαρ 2024

Δεν είμαι αριστερός, δεν πιστευω στις επαναστάσεις.

Εντάξει. Ενδιαφέρουσα ταινία για εκείνη την εποχή ..υποθέτω. Οι γνωστές ιστορίες για τις σχέσεις πλουσίων-φτωχών και αποικιοκρατών (Γάλλων εν προκειμένω), δοσμένες με έναν ιδιαίτερο ομολογουμένος τρόπ...
artrockheaven

04 Μαρ 2024

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web