Journal

15αύγουστο στο Cinobo: Συνεχίζεται το «Spaced», Τζακ Κέρουακ και «Winona»

15αύγουστο στο Cinobo: Συνεχίζεται το «Spaced», Τζακ Κέρουακ και «Winona»

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
12 Αυγ 2024
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτές τις δύο εβδομάδες, από 12 ως 25 Αυγούστου.
 

Οι ήσυχες μέρες του Αυγούστου φέρνουν ταινίες αλλιώτικα καλοκαιρινές. Η «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε μια παραλία, σε μια από τις ιδιαίτερες και συναισθηματικές ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Το «Στο Δρόμο» βρίσκει τον Βάλτερ Σάλλες να διασκευάζει Τζακ Κέρουακ με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ.

Το «Πες το Δυνατά» είναι μια κωμωδία από την Ιταλία κι η «Πανσιόν» είναι μια γλυκιά κομεντί από τη Γαλλία που ταιριάζουν τέλεια με τη διάθεση των ημερών, ενώ σε πρώτη προβολή βλέπουμε το «Ένας Νέος Γιος», ένα καθηλωτικό δράμα από τη Γαλλία με πρωταγωνιστή τον πάντα αγαπητό Βενσάν Λιντόν.

Συνεχίζεται παράλληλα το «Spaced», με 4 επεισόδια στη διάρκεια των δύο εβδομάδων.
 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Series

Συνεχίζεται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η σειρά «Spaced» με τα επεισόδια 3 και 4 (12 Αυγούστου) και 5 και 6 (19 Αυγούστου) της 2ης σεζόν.

Cinobo Exclusives

Ένας Νέος Γιος (Like a Son / Comme un Fils)

Ένας καθηγητής ιστορίας που έχει χάσει την πίστη του στο επάγγελμά του γίνεται μάρτυρας της επίθεσης σε έναν καταστηματάρχη από τρεις νεαρούς ληστές. Πιάνει έναν από τους επιτιθέμενους, ένα 14χρονο αγόρι Ρομά, και συγκινημένος από την κατάστασή του ανακτά την παθιασμένη πίστη του στην εκπαίδευση, γρήγορα όμως έρχεται σε σύγκρουση με τους ανελέητους νόμους της κοινότητας του αγοριού. Ο έμπειρος στο είδος του αστυνομικού δράματος αλά γαλλικά Νικολά Μπουκριέφ επιστρέφει με ένα ισχυρό κοινωνικό δράμα, στο οποίο δεσπόζει η πάντα καθηλωτική παρουσία του Βενσάν Λιντόν.

New in Cinobo

Winona

Μια παραλία, τέσσερα κορίτσια, μερικά τραγούδια, κάποιες ταινίες και ο ελοχεύων κίνδυνος της απότομης ενηλικίωσης. Ο The Boy, στην πέμπτη του μεγάλου μήκους ταινία πλάθει ένα πανέμορφο κινηματογραφικό παραμύθι, τόσο τρυφερό όσο και σκοτεινό. Τι τέλεια μέρα.

Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία έρημη, όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες γελούν, παίζουν στην άμμο, κολυμπούν, φαντασιώνονται και απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Η μέρα κυλάει με ανόητα παιχνίδια, τραγούδι και χορό. Σημεία στίξης στο γέλιο τους, τα δάκρυα. Τα δάκρυα τα σκουπίζουν οι φανταστικές τους διηγήσεις. Μέχρι που η μέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετίσουν την παραλία τους.

 

Στο Δρόμο (On the Road)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα-σταθμό του Τζακ Κέρουακ, η ταινία του Βάλτερ Σάλες σκιαγραφεί τη beat γενιά μέσα από την ποίηση, το σεξ και τα ναρκωτικά της κι αυτή τη γοητευτική αβεβαιότητα για το αύριο, με φόντο τους ατέλειωτους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους. 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ο νεαρός συγγραφέας Σαλ θα συναντήσει τον Ντιν Μοριάρτι, έναν πρώην κατάδικο από το Ντένβερ και την ανήλικη σύζυγό του. Οι τρεις τους θα ξεκινήσουν, παρέα με τους ιδιόρρυθμους φίλους τους, ένα κολασμένο ταξίδι αυτογνωσίας από τη μια άκρη της Αμερικής στην άλλη με τη βοήθεια ναρκωτικών, απενοχοποιημένων σαρκικών απολαύσεων και ηλεκτρισμένων τζαζ μελωδιών.
 

Πες το Δυνατά! (Say It Loud! / Cambio Tutto!)

Μια 40χρονη βιώνει πυρετώδη καθημερινή ρουτίνα σε μια μεγάλη και αγχωτική πόλη. Στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού, αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ενός ιδιαίτερου συμβούλου ζωής και προσπαθεί να βγάλει από μέσα της ό,τι τη βαραίνει. Μια πραγματική αποκάλυψη συντελείται αμέσως μόλις αποχωρεί από το γραφείο του συμβούλου. Τι θα κάνατε αν ανακαλύπτατε στα 40 σας ότι είστε μάλλον το μόνιμο θύμα του κοντινού σας κύκλου; Ότι όλοι οι δικοί σας άνθρωποι μάλλον σας εκμεταλλεύονται; Μια χαλαρή και ευφάνταστη κωμωδία από την Ιταλία δείχνει πως ποτέ δεν είναι αργά για να βρεθεί λύση.

Η Πανσιόν (Retirement Home / Maison de Retraite)

Για να αποφύγει τη φυλακή, ο 30άρης Μιλάν, αναγκάζεται να εκτελέσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σε έναν οίκο ευγηρίας. Οι πρώτες του εβδομάδες είναι μια πραγματική κόλαση! Γρήγορα όμως υιοθετείται από συνταξιούχους, ιδιαίτερα από μια ομάδα 7 αχώριστων που του διδάσκουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το όραμά του για τη ζωή. Με τις εβδομάδες, ο Μίλαν ανακαλύπτει ότι το ίδρυμα εκμεταλλεύεται την ευπάθεια των κατοίκων του. Τότε αποφασίζει να οργανώσει μια μεγάλη απόδραση, αλλά τα προβλήματά του δεν έχουν τέλος. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ πρωταγωνιστεί σε μία πρωτότυπη και συγκινητική κωμωδία που διαδραματίζεται σε έναν οίκο ευγηρίας που σταδιακά μετατρέπεται σε μία αυτοσχέδια και θεότρελη οικογένεια.
 


Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 12 Αυγούστου: Spaced, Σεζόν 2 (Επεισόδια 3+4)
✓ Τετάρτη 14 Αυγούστου: Πες το Δυνατά!
✓ Παρασκευή 16 Αυγούστου: Η Πανσιόν
✓ Δευτέρα 19 Αυγούστου: Spaced, Σεζόν 2 (Επεισόδια 5+6)
✓ Τρίτη 20 Αυγούστου: Ένας Νέος Γιος
✓ Πέμπτη 22 Αυγούστου: Στο Δρόμο
✓ Παρασκευή 23 Αυγούστου: Winona

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web