Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Αγάπα Με Αν Τολμάς» και 6 κλασικά αριστουργήματα του Ιταλικού σινεμά

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Αγάπα Με Αν Τολμάς» και 6 κλασικά αριστουργήματα του Ιταλικού σινεμά

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 6 ως 12 Ιουνίου.

Από την αιώνια Dolce Vita του Φελίνι ως τη συγκλονιστική Mamma Roma του Παζολίνι, το Cinobo παρουσιάζει κλασικές ιταλικές ταινίες που έγραψαν ιστορία και στην χώρα μας. Κλασικά αριστουργήματα μερικών εκ των σημαντικότερων και πιο εμβληματικών δημιουργών του ιταλικού (και του παγκόσμιου) σινεμά έρχονται στην πλατφόρμα σε μια εναλλακτικά… θερινή πρόταση.

Μαζί, μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, το τολμηρά σκοτεινό και ρομαντικό «Αγάπα Με Αν Τολμάς» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ σε έναν από τους ρόλους που την έκαναν ευρύτερα γνωστή και αγαπητή. Σε πρεμιέρα του Cinobo βλέπουμε μια αισθηματική δραμεντί με τον Γκρέγκορι Μοντέλ του «Call My Agent», ενώ στην πλατφόρμα έρχεται και ένα συναρπαστικό διαστημικό ντοκιμαντέρ φεστιβαλικών αξιώσεων.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Italian Classics

Το Cinobo εμπνέεται από την παράδοση του κλασικού ιταλικού σινεμά και τη διαχρονική του σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό, και παρουσιάζει μια συλλογή με 6 ταινίες που καλύπτει διάφορες εκφάνσεις του ιταλικού σινεμά, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τη δεκαετία του ‘50 ως αυτή του ‘70. Από τις τελευταίες μεγάλες στιγμές του νεορεαλισμού (Οι Βιτελόνοι), στην απατηλή λάμψη της Αιώνιας Πόλης (Dolce Vita), την σπουδή στην αποξένωση (Κόκκινη Έρημος), τη λαϊκή κωμωδία (Ο Κλέψας του Κλέψαντος), τον «ποιητή των εικόνων» Πιερ Πάολο Παζολίνι (Mamma Roma) ως το ευθέως πολιτικό σινεμά των ‘70s (Έρωτας και Αναρχία). Διάβασε περισσότερα εδώ

Από τις 13 Ιουνίου στο Cinobo

Cinobo Exclusives

Αγαπητή Λεά (Love Letter)
Ζερόμ Μπονέλ
Play Video

Τι θα γράφατε στον/ην αγαπημένο/η σας ώστε να αποτρέψετε το τέλος της σχέσης σας; Και πόση ώρα θα χρειαζόσασταν για ένα τέτοιο γράμμα; Ο εξαιρετικός Γκρέγκορι Μοντέλ (Call my Agent) δίνει καρδιά και ένταση σε μια ρομαντική δραμεντί σαν αυτές που μόνο οι Γάλλοι ξέρουν να κάνουν.

Μετά από μια μεθυσμένη νύχτα, ο Ζονάς αποφασίζει αναπάντεχα να επισκεφτεί την πρώην κοπέλα του, τη Λεά, με την οποία είναι ακόμα ερωτευμένος. Παρά το πάθος της σχέση τους, η Λεά τον απορρίπτει. Απογοητευμένος, ο Ζονάς πηγαίνει στο καφέ απέναντι απ’το σπίτι της, με σκοπό να της γράψει ένα γράμμα, αγνοώντας τις υποχρεώσεις του και προκαλώντας την περιέργεια του ιδιοκτήτη. Κι η ημέρα έχει μόλις ξεκινήσει…

Από τις 14 Ιουνίου στο Cinobo

New in Cinobo

Αγάπα Με Αν Τολμάς (Love me if You Dare | Jeux d' Enfants)
Γιάν Σαμιέλ
Play Video

Ένα αθώο παιδικό παιχνίδι ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι παίρνει με τα χρόνια ανεξέλεγκτα επικίνδυνες και σουρεαλιστικές διαστάσεις, καθώς μετατρέπεται σε μια αλλόκοτη και…διεστραμμένη εκδήλωση του μεγάλου έρωτά τους.

Ο Γκιγιόμ Κανέ και η Μαριόν Κοτιγιάρ… τολμούν να οδηγήσουν το παιχνίδι του έρωτα στα άκρα, σε μια πιο σκοτεινή, αλλά εξίσου τρυφερή εκδοχή της θρυλικής Αμελί, που σημείωσε αναπάντεχα, αλλά εξίσου δίκαια μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Από τις 17 Ιουνίου στο Cinobo

Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας (The Farthest)
Έμερ Ρέινολντς
Play Video

Από το 1977 τα διαστημόπλοια Βόγιατζερ Ι και ΙΙ ταξιδεύουν στο ηλιακό μας σύστημα, προσφέροντας στην ανθρωπότητα πολύτιμες γνώσεις. Αυτή είναι η ιστορία της αποστολής τους.

«Διάστημα, το τελευταίο σύνορο». Tο συναρπαστικό ντοκιμαντέρ της Έμερ Ρέινολντς μας ταξιδεύει στην απεραντοσύνη του σύμπαντος με χιούμορ, συγκίνηση, αγωνία και τον ενθουσιασμό μιας γνώσης που κατακτάται και επεκτείνεται μαζί με τα όρια της ανθρωπότητας.

Από τις 16 Ιουνίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

H ταινία Γλυκιά Ζωή είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web