Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Αναζητώντας τον Χέντριξ, Ντένης Ηλιάδης και βιογραφικές στιγμές μιας ζωής

Η εβδομάδα στο Cinobo: Αναζητώντας τον Χέντριξ, Ντένης Ηλιάδης και βιογραφικές στιγμές μιας ζωής

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
31 Μαΐ 2021
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 31 Μαϊου ως 6 Ιουνίου.

Ο μήνας στο Cinobo μπαίνει με ένα πρωτότυπο αφιέρωμα σε ταινίες βιογραφικές μεν, αλλά διόλου συμβατικές. Ταινίες που αντί να ακολουθούν όλο το νήμα της ζωής κάποιου αληθινού προσώπου, εστιάζουν ευρηματικά σε μια συγκεκριμένη στιγμή ή περίοδο μιας αληθινής ζωής, για να πουν κάτι ευρύτερο.

Από νέες αφίξεις, το «Αναζητώντας τον Χέντριξ», μια απολαυστική και έξυπνη κωμωδία παρατηρεί με χιούμορ και συναίσθημα τον καθημερινό παραλογισμό των κατοίκων της διχοτομημένης Λευκωσίας. Ενώ στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Ένας Ακόμα», ο Ντένης Ηλιάδης παραδίδει ένα αγνά κατασκευασμένο φιλμ που θα αγαπήσουν οι φανς του είδους.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Biography of a Moment

Υπάρχει μια στιγμή ή μια περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του. Ένα γεγονός και μια απόφαση που καθορίζει το μέλλον ή ακόμη και μια αργοπορημένη αντίδραση για όσα έγιναν στο παρελθόν. Το Cinobo εξετάζει ένα από τα πιο αγαπημένα είδη του κοινού, τις βιογραφίες, και επιλέγει αυτές που τόλμησαν να μην ακολουθήσουν την κλασική αφηγηματική συνταγή αλλά περιέγραψαν ζωές μεγάλων ανθρώπων εστιάζοντας σε μια μόνο χρονική περίοδο που σήμαινε πολλά περισσότερα από τις υπόλοιπες. Μια στιγμή, μια ζωή.

New in Cinobo

Αναζητώντας τον Χέντριξ (Smuggling Hendrix)
Play Video

Ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός, του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι «δανειστές» του, τού έχουν γίνει στενός κορσές. Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τζίμι. Όταν όμως ο σκύλος του το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού, ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια Ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος στα κατεχόμενα αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Τζίμι, πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

Με φόντο τη διχοτομημένη Λευκωσία, μια καθαρόαιμη κωμωδία σατιρίζει τον παραλογισμό που έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της, χωρίς να προσπαθεί να λύσει το Κυπριακό. Άνετος και απολαυστικός ο Αδάμ Μπουσδούκος («Soul Kitchen») στον κεντρικό ρόλο.

Ένας Ακόμα (Plus One)
Play Video

Τρεις κολλητοί από το κολλέγιο πηγαίνουν στο µεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς. Ο καθένας αναζητά κάτι διαφορετικό. Τον έρωτα, το σεξ ή απλώς την ανθρώπινη επαφή. Ένα υπερφυσικό φαινόµενο διακόπτει το πάρτι και η πιο αλλόκοτη νύχτα της ζωής τους αρχίζει. Καθώς οι τρεις φίλοι προσπαθούν να βρουν αυτό που ψάχνουν, το πάρτι γρήγορα καταλήγει στο απόλυτο χάος. Κανείς τους δεν ξέρει αν θα παραµείνουν φίλοι, ή έστω ζωντανοί.

Ο κάθε ένας γίνεται άλλος ένας. Μετά το ριμέικ του «Last House on the Left», ο Ντένης Ηλιάδης στη δεύτερη ταινία του στις ΗΠΑ ενορχηστρώνει ένα κράμα συναρπαστικού sci-fi θρίλερ στην παράδοση της εφηβικής κωμωδίας, βουτηγμένο για τα καλά στην παράνοια και την ακολασία της εφηβικής εμπειρίας μπροστά στο πρόσωπο του μεταφυσικού.

Σε Ασφαλή Χέρια (In Safe Hands)
Play Video

Ο Théo, ένα νεογέννητο μωρό, φιλοξενείται στην Πρόνοια. Η Alice αγωνίζεται εδώ και δέκα χρόνια να αποκτήσει ένα παιδί. Κατά τη διάρκεια της υιοθεσίας, τα μονοπάτια τους διασταυρώνονται με αυτά πολλών στοργικών και αφοσιωμένων ανθρώπων, προσδίδοντας μια ανθρώπινη διάσταση στην υιοθεσία και τη γονεϊκή φροντίδα.

Η ευαίσθητη και πολλές φορές συναισθηματικά επίπονη διαδικασία της υιοθεσίας παρουσιάζεται σε μια αφοπλιστικά ειλικρινή ταινία-διαμάντι για τη γονεϊκότητα αλλά και τον άχαρο πολλές φορές ρόλο του κρατικού μηχανισμού.

Checklist εβδομάδας

H ταινία Αναζητώντας τον Χέντριξ είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web