Journal

Cinobo Πατησίων, τα 100 κορυφαία θρίλερ όλων των εποχών, τρέιλερ για «Anora» και Τίμοθι Σαλαμέ ως Μπομπ Ντίλαν

Cinobo Πατησίων, τα 100 κορυφαία θρίλερ όλων των εποχών, τρέιλερ για «Anora» και Τίμοθι Σαλαμέ ως Μπομπ Ντίλαν

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
11 Οκτ 2024
Κατηγορία

Αφιέρωμα Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, συνέντευξη Κιγιόσι Κουροσάβα, τρέιλερ για τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Από τις σημαντικές ειδήσεις των ημερών, το άνοιγμα του κινηματογράφου Αλεξάνδρα στην Πατησίων με νέα ονομασία, Cinobo Πατησίων, και με μια νέα, curated προσέγγιση στον προγραμματισμό – κάτι που το Cinobo γνωρίζει έτσι κι αλλιώς πολύ καλά.

Με εβδομαδιαίες ζώνες προβολών, μεγάλα αφιερώματα που τρέχουν όλο τον μήνα, focus σε ελληνικό σινεμά αλλά και ταινίες διανομής που αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής, και τις προβολές του Midnight Express, το σινεμά της Πατησίων θέλει να γίνει ένας αληθινός σινεφίλ προορισμός.

Για τον Οκτώβριο ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα αφιερώματα σε Μιγιαζάκι, πρώιμο Αλμοδόβαρ, Τζιμ Τζάρμους, αλλά και καλτ προβολές ταινιών από το «Φονικό ‘Όπλο» και τον «Επιθεωρητή Κάλαχαν» μέχρι τα «Μαγνητικά Πεδία» και τη «Μήδεια» του Νίκου Γραμματικού.

Αναλυτικά το ρόστερ των τίτλων του πρώτου μήνα του Cinobo Πατησίων, εδώ.

anora-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

Αξίζει να διαβάσεις:

  • Αναδρομή στην φιλμογραφία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο από το Cinemagazine με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου δημιουργού.
  • Ποιες είναι οι 100 καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών; Το Variety αποφασίζει και το Αθηνόραμα αναμεταδίδει.
  • Η Καθημερινή μιλάει με την Ελ ΜακΑλπάιν, την intimacy coordinator του «Poor Things» για το πώς «έμαθε στη Μπέλλα Μπάξτερ να κάνει σεξ».
  • Το Propaganda αναμεταδίδει από το φεστιβάλ του Λονδίνου, όπου μόλις προβλήθηκε σε παγκόσμια πρώτη το πολυαναμενόμενο «Blitz» του Στιβ Μακουίν.
  • Το OneMan γράφει για την άγνωστη ιστορία πίσω από τη συνεργασία του Μίμη Πλέσσα με τη Φίνος Φιλμς.
  • Το TVXS γράφει για το «Καμία Άλλη Γη», ένα βραβευμένο στο Βερολίνο ντοκιμαντέρ για την κατάσταση στη Γάζα, γυρισμένο από μια κολεκτίβα Παλαιστινίων και Ισραηλινών σκηνοθετών.
  • Ο σπουδαίος Κιγιόσι Κουροσάβα μιλάει στο News24/7 για την ιντερνετική και μη απόγνωση με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας, «Cloud», που είναι η πρόταση της Ιαπωνίας για τα Όσκαρ.
     

Αξίζει να δεις:

Τρέιλερ για το ποίημα της Παγιάλ Καπάντια «All We Imagine As Light» που μάγεψε τις Κάννες κερδίζοντας το Μεγάλο Βραβείο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από το Cinobo.

Νέο τρέιλερ για το «Anora» του Σον Μπέικερ, τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών.

Τρέιλερ για το «A Complete Unknown» του Τζέιμς Μάνγκολντ, με τον Τίμοθι Σαλαμέ να μεταμορφώνεται σε Μπομπ Ντίλαν.

Ο Άγγελος Φραντζής επιστρέφει με τον «Νόμο του Μέρφυ» κι αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ.

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web