Journal

«Drive My Car» και η «Φάλαινα» του Αρονόφσκι

«Drive My Car» και η «Φάλαινα» του Αρονόφσκι

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 7 ως 13 Οκτωβρίου.
 

Το πολυβραβευμένο, από τις Κάννες ως τα Όσκαρ, αριστούργημα του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι έρχεται στο Cinobo. Το «Drive My Car» είναι, πολύ απλά, μια από τις σημαντικότερες ταινίες των 2020s και τώρα είναι ευκαιρία να την (ξανα)δείτε.

Μια από αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια, η «Φάλαινα» του Ντάρεν Αρονόφσκι, με τον βραβευμένο στα Όσκαρ για τον ρόλο, Μπρένταν Φρέιζερ, έρχεται στην πλατφόρμα. Μαζί, βλέπουμε και σε πρεμιέρα το εντυπωσιακό πολιτικοκοινωνικό φιλμ που σίγουρα θα ενδιαφέρει τους φανς του Ράντου Ζούντε, «Έτσι Εξηγείται», μια εύστοχη και καυστική ταινία-σχόλιο πάνω στη σύγχρονη πολιτική πόλωση.

Στις σειρές, ολοκληρώνεται το «Years and Years» δίνοντας την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε πλέον και ολόκληρο σε μαραθώνιο, ενώ ξεκινά το «Red Light», μια σειρά που θα συζητηθεί. Σκηνοθετεί η Χαλίνα Ράιν, σκηνοθέτης του τολμηρού και ήδη πολυσυζητημένου στη Βενετία «Babygirl» με τη Νικόλ Κίντμαν, και πρωταγωνιστεί η Καρίς βαν Χούτεν του «Game of Thrones».

 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Series

ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΙΡΑ: Years and Years

Καθώς η Βρετανία μετατρέπεται σιγά σιγά σε δικτατορία με την πάροδο των χρόνων, οι ζωές μιας τυπικής πολυάσχολης οικογένειας από το Μάντσεστερ συγκλίνουν σε μια κρίσιμη νύχτα του 2019. Μπορεί να χαρακτηρίστηκε sci-fi, όμως η καθηλωτική σειρά του Ράσελ Τ. Ντέιβις περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια το σύγχρονό μας πολιτικό γίγνεσθαι, από την οικονομική κατάρρευση μέχρι την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς, προβλέποντας το ζοφερό παρόν μας ήδη από το 2019. Η σειρά είναι ολοκληρωμένη, διαθέσιμη στο Cinobo.

 

Cinobo Exclusives

Έτσι Εξηγείται (Explanation for Everything / Magyarázat Mindenre)

Είναι καλοκαίρι στη Βουδαπέστη, ο Άμπελ προσπαθεί να συγκεντρωθεί στις τελικές εξετάσεις του Λυκείου, ενώ παράλληλα συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένος με την καλύτερή του φίλη Γιάνκα. Η μελετηρή Γιάνκα ζει τον δικό της ανεκπλήρωτο έρωτα με τον παντρεμένο καθηγητή Ιστορίας τους. Οι εντάσεις μιας πολωμένης κοινωνίας έρχονται απροσδόκητα στην επιφάνεια όταν οι απολυτήριες εξετάσεις του Άμπελ στην Ιστορία μετατρέπονται σε εθνικό σκάνδαλο.

Πώς μπορεί ένα ασήμαντο γεγονός να οδηγήσει σε εθνικό διχασμό; Ο Γκάμπορ Ράις αναμετριέται με την ακραία πολιτική πόλωση της χώρας του, τοποθετώντας έναν ανυποψίαστο μαθητή Λυκείου στο κέντρο ενός αναπάντεχου πανεθνικού σκανδάλου και σχολιάζει εύστοχα τις ακρότητες και τους λαϊκισμούς των σύγχρονων κοινωνιών.

 

New in Cinobo

Drive My Car

Ένας θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης προσπαθεί να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του και αναλαμβάνει να ανεβάσει τον «Θείο Βάνια», μια επιλογή που θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλα τα καλλιτεχνικά, υπαρξιακά και προσωπικά αδιέξοδα του.

Ο Αντον Τσέχοφ θα ήταν πραγματικά περήφανος γι’ αυτό τον αριστουργηματικό φόρο τιμής στη θεματική των έργων του από τον Ιάπωνα Ριουσούκε Χαμαγκούτσι. Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες και πανάξιο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας για μια δημιουργία που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αυτού του αιώνα.


Η Φάλαινα (The Whale)

Ο Τσάρλι είναι ένας απομονωμένος καθηγητής αγγλικών που ζει ανθυγιεινά και υποφέρει από προχωρημένο βαθμό παχυσαρκίας. Στη διάρκεια μιας κρίσιμης εβδομάδας, ο Τσάρλι θα επιχειρήσει να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του, αποζητώντας μια τελευταία απόπειρα εξιλέωσης.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι («Μαύρος Κύκνος», «Ο Παλαιστής») σκηνοθετεί μια τολμηρή και συναισθηματικά σαρωτική ταινία πάνω στη συμφιλίωση και την εξιλέωση, δίνοντας στον σπαρακτικό Μπρένταν Φρέιζερ την ερμηνεία της καριέρας του. Όσκαρ ερμηνείας και μακιγιάζ για μια ταινία που λατρεύτηκε από το ελληνικό κοινό.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 7 Οκτωβρίου: Years and Years (Επεισόδιο 6)
✓ Τρίτη 8 Οκτωβρίου: Έτσι Εξηγείται
✓ Πέμπτη 10 Οκτωβρίου: Drive My Car
✓ Παρασκευή 11 Οκτωβρίου: Η Φάλαινα

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web