Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η αμαρτωλή «Μπενεντέτα» του Βερχόφεν, ο «Έκπτωτος» κι ένας κοινωνικός «Πόλεμος»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η αμαρτωλή «Μπενεντέτα» του Βερχόφεν, ο «Έκπτωτος» κι ένας κοινωνικός «Πόλεμος»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 6 ως 12 Δεκεμβρίου.

Ένα από τα μεγαλύτερα φιλμ της χρονιάς έρχεται αποκλειστικά στο Cinobo, με την πολυσυζητημένη «Μπενεντέτα» του Πολ Βερχόφεν να κάνει την streaming πρεμιέρα της. Το «ιερόσυλο» δράμα εποχής με τις Βιρζινί Εφιρά και Δάφνη Πατακιά ήδη κερδίζει θέσεις σε λίστες χρονιές (όπως του σημαντικού Cahiers du Cinema) και τώρα γίνεται διαθέσιμο προς streaming απόλαυση.

Μαζί, τρεις νέες προσθήκες στον κατάλογο του Cinobo, με φιλμ σε διαφορετικά είδη. Το πολιτικό θρίλερ «Έκπτωτος» του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν μιλά για τη διαφθορά και την πολιτική κρίση στην Ισπανία, το καθηλωτικό κοινωνικά δράμα «Σε Πόλεμο» του Στεφάν Μπριζέ εξερευνά τις οικονομικές ανισότητες όπως μόνο αυτός ξέρει, ενώ στο συναρπαστικό ελληνικό «Goldfish» μια DIY φουτουριστική περιπέτεια εμπνέεται εξίσου από τα κόμικς και τα video games όσο κι από την περίοδο της Κρίσης.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Exclusives

Μπενεντέτα (Benedetta)
Πολ Βερχόφεν
Play Video

Στα τέλη του 17ου αιώνα, με την πανούκλα να θερίζει τη χώρα, η Μπενεντέτα Καρλίνι μπαίνει στο μοναστήρι της Πέσκια, στην Τοσκάνη. Ικανή από νεαρή ηλικία να κάνει θαύματα, βλέπει την επίδραση που έχει στη ζωή της κοινότητας να εξελίσσεται άμεσα και συγκλονιστικά. Όταν η Μπενεντέτα παίρνει στο μοναστήρι της μια νεαρή γυναίκα για να τη σώσει από την κακοποιητική της οικογένεια, οι δυο γυναίκες θα συνάψουν μια παθιασμένη ερωτική σχέση με απρόβλεπτες συνέπειες. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, όπως καταγράφηκε στο βιβλίο της Τζούντιθ Μπράουν.

Η πρόκληση και ο σκανδαλισμός δεν σταμάτησε ποτέ να απασχολεί τον δαιμόνιο Πολ Βερχόφεν («Βασικό Ένστικτο», «Εκείνη»), που στα 82 του περιγράφει απενοχοποιημένα μια λεσβιακή σχέση μέσα σε μοναστήρι μιλώντας εύστοχα για διαφορετικές εκφάνσεις του Θείου και της Πίστης στη ζωή μας..

Από τις 7 Δεκεμβρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Ο Έκπτωτος (The Candidate | El Reino)
Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
Play Video

Ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει στο καθηλωτικό νέο πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν («Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει») με τον Αντόνιο ντε λα Τόρε, που μέσα από την τεράστια πολιτική κρίση στην Ισπανία μιλά για όλον τον κόσμο. Έξυπνο, συναρπαστικό και επίκαιρο σινεμά, με επτά βραβεία Γκόγια.

Ο Μανουέλ, ένας τοπικός γραμματέας κόμματος, ο οποίος έχει αρκετή επιρροή και είναι ένα από τα φαβορί για να αναλάβει την θέση του Προέδρου, βλέπει την τέλεια ζωή του να απειλείται μετά από την αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, που εμπλέκει τον ίδιο και τον φίλο του, Πάκο. Ο Μανουέλ προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς τα μίντια αρχίζουν να αποκαλύπτουν το σκάνδαλο σε όλη του την κλίμακα. Είναι, όμως, πεπεισμένος ότι η καταιγίδα θα περάσει και ότι το κόμμα θα φέρει τα πράγματα στην θέση του, όπως έκανε πάντα όταν είχε μπλεξίματα κάποιο από τα μέλη του. Όμως, αυτή τη φορά το κόμμα του γυρνά την πλάτη και μόνο ο Πάκο βγαίνει αλώβητος. Μέσα σε μια νύχτα, ο Μανουέλ αποβάλλεται από το “βασίλειο”, στιγματισμένος στα μάτια της δημόσιας γνώμης και προδομένος από εκείνους, οι οποίοι, λίγες ώρες νωρίτερα, πίστευε ότι ήταν φίλοι του.

Από τις 10 Δεκεμβρίου στο Cinobo

Goldfish
Θάνος Τσαβλής
Play Video

Ελλάδα, λίγα χρόνια μετά την επίσημη χρεοκοπία της χώρας. Ένας μοναχικός άντρας κρύβεται από το σκοτεινό παρελθόν του. Μια κοπέλα αναζητά τον μεγάλο έρωτα. Δυο κακότυχα αδέλφια αναλαμβάνουν να ξαναστήσουν την «επιχείρηση» του νεκρού πατέρα τους. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν με απρόσμενες εξελίξεις. Κυνηγοί επικηρυγμένων, δραχμές, νουντλς, τριαντάφυλλα και χρυσόψαρα. Υπάρχει genre cinema στον ελληνικό κινηματογράφο; Η κρίση και η νέα εποχή που ανέτειλε μετά από αυτήν, έδωσε έμπνευση σε πειράματα όπως αυτό του Θάνου Τσαβλή, μια DIY φουτουριστική περιπέτεια με ασταμάτητη δράση, γεμάτη αγάπη προς τα κόμικ, τις πολεμικές τέχνες και την αισθητική των video games.

Από τις 6 Δεκεμβρίου στο Cinobo

Σε Πόλεμο (At War | En guerre)
Στεφάν Μπριζέ
Play Video

Τι συμβαίνει πριν τις ξαφνικές εκδηλώσεις βίας; Ποιοι δρόμοι οδηγούν εκεί; Παρά τις μεγάλες οικονομικές θυσίες των υπαλλήλων και τα τεράστια κέρδη της εταιρείας Περέν, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της. Οι 1100 υπάλληλοι, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο τους Λοράν Αμεντεό, αποφασίζουν να εναντιωθούν στη στυγνή αυτή απόφαση, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις δουλειές τους. Δύο χρόνια μετά τον βραβευμένο στις Κάννες «Νόμο της Αγοράς», ο Στεφάν Μπριζέ ενώνεται και πάλι με τον Βενσάν Λιντόν για ένα ακόμα δείγμα άμεσου και άφοβου κοινωνικού σινεμά.

Από τις 9 Δεκεμβρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

H ταινία Μπενεντέτα είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web