
Η εβδομάδα στο Cinobo: Ο Χρυσός Λέοντας του Τζάρμους και η πρώτη οσκαρική εμφάνιση της δημιουργού της «Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ»
Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 16 ως 22 Μαρτίου.
Ο Χρυσός Λέοντας του Τζιμ Τζάρμους, το «Father Mother Sister Brother» έρχεται στην πλατφόρμα ύστερα από μια πολύ πετυχημένη πορεία στις αίθουσες, όπου το πιστό κοινό του μεγάλου δημιουργού ανταποκρίθηκε και πάλι.
Στην ταινία, ένα εντυπωσιακό καστ – Άνταμ Ντράιβερ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Βίκι Κριπς, Ίντια Μουρ, Τομ Γουέιτς μεταξύ άλλων – πρωταγωνιστεί σε τρία επιμέρους κεφάλαια που απεικονίζουν σχέσεις μεταξύ γονέων και των παιδιών τους. Η ταινία τιμήθηκε με το Χρυσό Λιοντάρι στο φετινό φεστιβάλ Βενετίας.
Πριν τη «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ», η Κάουτερ Μπεν Χανία είχε προταθεί ξανά για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Η αλληγορική σάτιρα «Ο Άνθρωπος Που Πούλησε το Δέρμα του» εξετάζει τον κόσμο της τέχνης μέσα από τα μάτια ενός Σύριου πρόσφυγα.
Το πολιτικό θρίλερ «1985» έρχεται από το Βέλγιο και μέσα σε 3 επεισόδια θα σας καθηλώσει απεικονίζοντας τα αληθινά γεγονότα που σόκαραν την χώρα, εξετάζοντας το πώς η βία κι ο φόβος γίνονται πεδίο ιδεολογικής σύγκρουσης.
Μαζί στην πλατφόρμα, έρχεται και η πολύ όμορφη και εντελώς ιδιαίτερη ρομαντική δραμεντί «Η Φύση του Έρωτα» της Μόνια Τσόκρι, ενώ συνεχίζεται με το προτελευταίο επεισόδιο η κωμική σειρά «Party Down».
Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
Cinobo Series
NEA ΣΕΙΡΑ: 1985
Καθώς μια σειρά αιματηρών επιθέσεων σοκάρει το Βέλγιο, τρεις νέοι που μεγάλωσαν μαζί βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές του κρατικού μηχανισμού και της πολιτικής δράσης. Οι επιλογές τους θα καθορίσουν όχι μόνο το μέλλον τους, αλλά και μια ολόκληρη χώρα.
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και σε ένα από τα πιο σκοτεινά και αμφιλεγόμενα κεφάλαια της σύγχρονης βελγικής ιστορίας, αυτή η καθηλωτική σειρά εξετάζει με αφηγηματική ακρίβεια και ηθική πολυπλοκότητα τον τρόπο που η βία και ο φόβος γίνονται πεδίο ιδεολογικής σύγκρουσης.
Όλα τα επεισόδια της σειράς στριμάρουν στο Cinobo.
Συνεχίζεται
Party Down, Σεζόν 3, Επεισόδιο 5: «Εκδήλωση Δημοσίων Σχέσεων-Χορός Μία Φορά κι Έναν Καιρό "Proms Away"». Η Λίντια, ανησυχώντας ότι η κόρη της έχασε την παιδική της ηλικία, προσαρμόζει μια προωθητική εκδήλωση σε σχολικό χώρο.

Cinobo Exclusives
Father Mother Sister Brother
Το Father Mother Sister Brother είναι μια προσεκτικά δομημένη ταινία με τη μορφή τρίπτυχου. Και οι τρεις ιστορίες περιστρέφονται γύρω από τις σχέσεις ενηλίκων παιδιών με τους - κάπως απόμακρους - γονείς τους, αλλά και μεταξύ τους. Κάθε κεφάλαιο εκτυλίσσεται στο παρόν και σε διαφορετική περιοχή: Νιου Τζέρσεϊ, Δουβλίνο και Παρίσι. Μέσα από τις τρεις αυτές ιστορίες, ο Τζάρμους δημιουργεί ένα βαθιά ανθρώπινο και τρυφερό πορτρέτο της οικογένειας, εκεί όπου οι σιωπές μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια.
Ο Τζάρμους συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ (Κέιτ Μπλάνσετ, Άνταμ Ντράιβερ, Τομ Γουέιτς, Σαρλότ Ράμπλινγκ) και αφηγείται τρεις αυτοτελείς ιστορίες για τη σχέση γονιών και παιδιών με το χαρακτηριστικό υπόγειο χιούμορ του, σε παραγωγή Saint Laurent. Χωρίς να κρίνει, απλώς παρατηρεί. Ένα έργο ωριμότητας και σπάνιας ισορροπίας, που του χάρισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

New in Cinobo
Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin / L' Homme Qui a Vendu Sa Peau)
Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στον Λίβανο, θα επιτρέψει σε έναν Γάλλο καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο;
Το προσφυγικό και η «ευαισθησία» της υψηλής τέχνης για την επίλυσή του πέφτουν στο μπλέντερ μιας μοναδικής σάτιρας με σασπένς και δηκτικούς συμβολισμούς που έφτασε να είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Σκηνοθετεί η Καουτέρ Μπεν Χανία, της «Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ».
Η Φύση του Έρωτα (The Nature of Love / Simple Comme Sylvain)
Μια πανεπιστημιακή διανοούμενη, χρόνια βυθισμένη σε έναν κόσμο ιδεών και κοινωνικών «πρέπει», γνωρίζει έναν τεχνίτη που ξυπνά μέσα της μια παλιά, σχεδόν ξεχασμένη επιθυμία. Η έλξη ανάμεσά τους γίνεται καταλύτης, αλλά όσο δυναμώνει, τόσο εμφανέστεροι γίνονται οι ταξικοί και κοινωνικοί φραγμοί που τους χωρίζουν. Μπορεί το πάθος να σταθεί απέναντι στο βάρος των συμβάσεων;
Η Μόνια Τσοκρί, πρωταγωνίστρια των πρώτων ταινιών του Ξαβιέ Ντολάν, περνά πίσω από την κάμερα για ένα κομψό, αλλά αιχμηρό δοκίμιο ρομερικών αποχρώσεων πάνω στη σύγκρουση ανάμεσα στην επιθυμία και την κοινωνική θέση.

Checklist εβδομάδας:
✓ Δευτέρα 16 Μαρτίου: Party Down, Σεζόν 3 (Επεισόδιο 5)
✓ Δευτέρα 16 Μαρτίου: 1985 (Επεισόδια 1-3)
✓ Τρίτη 17 Μαρτίου: Father Mother Sister Brother
✓ Πέμπτη 19 Μαρτίου: Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του
✓ Παρασκευή 20 Μαρτίου: Η Φύση του Έρωτα
Οι ταινίες και σειρές είναι διάθεσιμες στο cinobo












