Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: To «θερινό σινεμά» έρχεται στις οθόνες σου

Η εβδομάδα στο Cinobo: To «θερινό σινεμά» έρχεται στις οθόνες σου

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
10 Ιουλ 2023
Κατηγορία
Tags

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 10 ως 16 Ιουλίου. 

Η δροσερή ετήσια συλλογή του Cinobo με τις απόλυτες ταινίες καλοκαιριού έρχεται και φέτος για να σου επιτρέψει να πάρεις το «θερινό σινεμά» μαζί όπου κι αν πας διακοπές – ή ακόμα και στο σπίτι σου.

Σε πρεμιέρα έρχεται αποκλειστικά στο Cinobo το εξαιρετικό δράμα «Η Βαλέρια Παντρεύεται» που κέρδισε τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και απέσπασε θετικές κριτικές κατά την κυκλοφορία στις αίθουσες.

Μαζί, στην πλατφόρμα έρχεται η απολαυστική 90s crime κωμωδία «Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ» με τον Τζον Κιούζακ, τη Νταϊάν Γουίστ και τον Τσαζ Παλμιντέρι, αλλά και το φοβερά επίκαιρο σήμερα ελληνικό δραματικό φιλμ «45 Τετραγωνικά» του Στράτου Τζίτζη.
 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:


Συλλογή Cinobo

Mood Θερινό Σινεμά / Open Air Cinema Mood

Το Cinobo παρουσιάζει μια συλλογή με αγαπημένες ταινίες των τελευταίων χρόνων, αλλά και υπέροχα κλασικά φιλμ που θα έτρεχες στο θερινό της γειτονιάς σου για να δεις αλλά μήπως να δοκιμάσεις το μπαλκόνι ή την ταράτσα σου;

Cinobo Exclusives

Η Βαλέρια Παντρεύεται (Valeria Is Getting Married / Valeria Mithatenet)

Η Βαλέρια, μια νεαρή Ουκρανή, φτάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου – ακριβώς όπως και ο γάμος της μεγαλύτερης αδερφής της κοπέλας, που ζει ήδη εδώ και χρόνια παντρεμένη στο Ισραήλ. Τίποτε όμως δεν θα κυλήσει ομαλά μετά από αυτή την άφιξη.

Η ισραηλινή Μιχάλ Βίνικ κάνει τη φεστιβαλική έκπληξη με ένα καλοδουλεμένο δράμα δωματίου, το οποίο με κλιμακούμενη ένταση και με τη βοήθεια ενός εξαιρετικού σεναρίου αποκαλύπτει πόσο απέχει ακόμα η ισότητα των φύλων. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Meet The Neighbors στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
 

New in Cinobo

Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ (Bullets Over Broadway)

Νέα Υόρκη, δεκαετία του 1920. Ένας νεαρός σεναριογράφος ψάχνει χρηματοδότηση για να ανεβάσει το θεατρικό του έργο στο Μπρόντγουεϊ. Προκειμένου να το πραγματοποιήσει, δέχεται τα χρήματα ενός γκάνγκστερ, υπό τον όρο να παίξει στο έργο η ατάλαντη σύντροφός του. Γκανγκστερικό μελόδραμα και ρομαντικά μπερδέματα με φόντο την Ποτοαπαγόρευση ή αλλιώς πώς ο Γούντι Άλεν συνδυάζει τα σοβαρά προσωπικά του αινίγματα με την παρασκηνιακή φάρσα. Αλάνθαστοι Τζον Κιούζακ και Νταϊάν Γουίστ στο για πολλούς καλύτερο φιλμ του μεγάλου αμερικανού κωμικού για τα 90s.
 

45 Τετραγωνικά (45 m²)

Στην εποχή οικονομικής ανασφάλειας, με τους νέους των 600 ευρώ να μην τολμούν να φύγουν από το πατρικό τους, μια νεαρή πωλήτρια, η Χριστίνα, αποφασίζει να φύγει από το δικό της και να πιάσει σπίτι μόνη, υπερβαίνοντας τις οικονομικές της δυνατότητες. Αυτό θα την απομακρύνει από τον κόσμο που ήξερε και θα τη φέρει σε επαφή με έναν άλλον, πιο ευαισθητοποιημένο, όπως αυτόν του νεαρού που νοίκιαζε πριν το σπίτι, του Φώτη, τον οποίο γνωρίζει μέσα από τα προσωπικά αντικείμενα που άφησε εκεί.

Η σχέση χρήματος-ελευθερίας μέσα από τα μάτια μιας κοπέλας της γενιάς των 600 ευρώ, σε μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες της Ελλάδας της κρίσης χωρίς περιττά μελό και υπερβολές, με μια πρωταγωνίστρια που ισορροπεί ανάμεσα στα όνειρα της νεότητας και στον κυνισμό της διαβίωσης.

 

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Τρίτη 11 Ιουλίου: Η Βαλέρια Παντρεύεται
✓ Τετάρτη 12 Ιουλίου: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ – Mood Θερινό Σινεμά
✓ Πέμπτη 13 Ιουλίου: 45 Τετραγωνικά
✓ Παρασκευή 14 Ιουλίου: Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web