Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η «Κλεό» της Ανιές Βαρντά και το οικολογικό θρίλερ «Night Moves»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η «Κλεό» της Ανιές Βαρντά και το οικολογικό θρίλερ «Night Moves»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 29 Μαρτίου ως 4 Απριλίου.

Πλούσια εβδομάδα στο Cinobo, με τη διασημότερη ταινία της Ανιές Βαρντά να προστίθεται στον κατάλογο της πλατφόρμας και στην εναρκτήρια συλλογή μας, με την φιλμογραφία της εμβληματικής δημιουργού.

Σε πρώτη προβολή έρχεται το οικολογικό θρίλερ «Night Moves» της Κέλι Ράιχαρντ με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ, ενώ βλέπουμε επίσης το φιλόδοξο «Black Out» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη από το 1998, την «Πτώση της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας» και το «Κρύο της Τραπεζούντας». Σινεφιλικές επιλογές για όλα τα γούστα.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Πρεμιέρες

Night Moves

Τρεις ριζοσπαστικοί ακτιβιστές οικολόγοι ετοιμάζουν την πιο φιλόδοξη πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας που έχουν επιχειρήσει ποτέ: την ανατίναξη ενός υδροηλεκτρικού φράγματος. Η Κέλι Ράιχαρτ αποδεικνύει γιατί θεωρείται μία από τη σημαντικότερες εκπροσώπους του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά των τελευταίων χρόνων με ένα βραδύκαυστο και υποβλητικό οικολογικό θρίλερ.

New in Cinobo

Η Κλεό από τις 5 έως τις 7 (Cléo de 5 à 7)

Η Κλεό είναι μια Γαλλίδα τραγουδίστρια που περιμένει τα αποτελέσματα κάποιων ιατρικών εξετάσεων που έκανε. Πιστεύει ότι έχει καρκίνο και ότι θα πεθάνει σύντομα. Σε δυο ώρες έχει ραντεβού με το γιατρό και μέχρι τότε περιπλανιέται στους δρόμους του Παρισιού.

Στο διασημότερο αριστούργημα της Ανιές Βαρντά, μια υπαρξιακή αναζήτηση αποκτά τη χροιά μιας γλυκόπικρης περιπλάνησης στο Παρίσι γεμάτης ανακάλυψη, πάθος και ζωή. Φιλμ-σταθμός για τη Νουβέλ Βαγκ και το κίνημα της Αριστερής Όχθης με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών του 1962.

Το Κρύο της Τραπεζούντας (Cold of Kalandar)

Ο πάμπτωχος, χρεωμένος Μεχμέτ ζει σε ένα ορεινό χαμόσπιτο μαζί με την πενταμελή οικογένειά του, την οποία παραμελεί καθώς αναζητά μάταια στα βουνά φλέβες χρυσού. Όταν το χιόνι εμποδίζει την προσπάθειά του, αποφασίζει να λάβει μέρος στις τοπικές ταυρομαχίες.

Black Out

Μυστηριώδεις μαγνητοταινίες, με τη φωνή ενός πιλότου που χάθηκε σε αερομαχία στο Αιγαίο, αναστατώνουν τη ζωή της φίλης του Μαρίας, η οποία υποψιάζεται ότι ενδεχομένως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας φωτογράφος, πρώην εραστής της, που προσπαθεί να την ξανακατακτήσει με ανορθόδοξες μεθόδους. Το απίστευτα φιλόδοξο θρίλερ έπος του Μενέλαου Καραμαγγιώλη από το 2008 είναι ξανά διαθέσιμο. Άλκης Κούρκουλος, Μυρτώ Αλικάκη και Καριοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστούν σε ένα μυστηριώδες γαϊτανάκι σχέσεων που στήνεται γύρω από μια εξαφάνιση.

Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας (La Chute de l' Empire Americain | The Fall of the American Empire)

Ο Πιέρ-Πολ, ένας νεαρός διανοούμενος που δουλεύει σε εταιρεία κούριερ, γίνεται μάρτυρας μιας αιματηρής ληστείας και αποφασίζει να κρατήσει τα κλοπιμαία για τον εαυτό του. Γρήγορα θα γίνει στόχος της αστυνομίας αλλά και της τοπικής μαφίας. Από τον Ντενί Αρκάν, της «Επέλασης των Βαρβάρων».

Checklist εβδομάδας

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web