Journal

H «Υπηρέτρια» του Παρκ Τσαν-γουκ, η προέλευση του «Alien» και μια συλλογή που θα σε πάει παραλία

H «Υπηρέτρια» του Παρκ Τσαν-γουκ, η προέλευση του «Alien» και μια συλλογή που θα σε πάει παραλία

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
5 Αυγ 2024
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 5 ως 11 Αυγούστου.

Η συλλογή On the Beach σε παραλία αυτή την εβδομάδα, με επιλογές ιδανικές για την Αυγουστιάτικη διάθεση. Ενώ το «Spaced» διατηρεί το κέφι ολοζώντανο με τα πρώτα επεισόδια της 2ης σεζόν της κλασικής, δροσερής, απόλυτα ποπ σειράς του Έντγκαρ Ράιτ με τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ.

Στις ταινίες που έρχονται στην πλατφόρμα, το λατρεμένο από το κοινό «Η Υπηρέτρια» του Παρκ Τσαν-γουκ επιστρέφει στο Cinobo, ενώ με το «Memory: Η Προέλευση του Alien» ταξιδεύουμε στο μακρινό διάστημα για να μάθουμε τα πάντα για το πώς γυρίστηκε ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα στην ιστορία του σινεμά.

Τέλος, σε πανελλήνια πρεμιέρα βλέπουμε το επικό «Λούμπο», όπου ένας πλανόδιος καλλιτέχνης στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πολεμά τους Ναζί αλλά όταν επιστρέφει τα παιδιά του λείπουν – και γίνεται σκοπός της ζωής του να τα βρει. Πρωταγωνιστεί ο πάντα συνταρακτικός Φραντς Ρογκόφσκι.

 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Series

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: Spaced (Σεζόν 2)

72658_2_2b065b19cc.webp

Δυο φίλοι, ο Τιμ και η Ντέιζι, 20άρηδες από το Βόρειο Λονδίνο με αβέβαιο μέλλον, πρέπει να προσποιηθούν ότι είναι ζευγάρι για να ζήσουν στο μοναδικό διαμέρισμα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Από τις καλύτερες κωμικές σειρές στην ιστορία της βρετανικής TV και κυρίως η αρχή της υπέροχης συνεργασίας των Έντγκαρ Ράιτ, Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ, που έφερε αργότερα τα Shaun of the Dead και Hot Fuzz. Αποθέωση της pop κουλτούρας, στην πιο διασκεδαστική συγκατοίκηση που έγινε ποτέ στο Λονδίνο. Πρεμιέρα για τη 2η σεζόν, με τα 2 πρώτα επεισόδια.

 

Συλλογή Cinobo

On the Beach

Υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία; Η απάντηση είναι ναι: μια ταινία που μοιάζει με ηλιόλουστη μέρα στην παραλία. Σε αυτή την κατηγορία διαλέγουμε ταινίες που μας δροσίζουν όταν ο ήλιος καίει, που είναι από μόνες τους παραλίες στα ηλιοκαμμένα "τι να δω απόψε;" του καλοκαιριού.

 

Cinobo Exclusives

Λούμπο (Lubo)

Ένας πλανόδιος καλλιτέχνης περιφέρεται με την οικογένειά του από χωριό σε χωριό αγωνιζόμενος να επιβιώσει. Ανήκει στους Γένις, μια νομαδική εθνοτική μειονότητα της Κεντρικής Ευρώπης.  Καλείται να πολεμήσει ενάντια στους Ναζί, αλλά επιστρέφοντας μαθαίνει ότι η γυναίκα του δολοφονήθηκε κι ότι τα παιδιά του απήχθησαν από τις Αρχές προκειμένου να «αναμορφωθούν». Η αναζήτηση τους θα γίνει ο σκοπός της ζωής του.

Μια άγνωστη, σκοτεινή και ντροπιαστική πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας έρχεται στο φως μέσα από μια επικών προθέσεων και διαστάσεων ταινία για τον αγώνα ενός πατέρα να ανακαλύψει την τύχη των παιδιών του και να δικαιωθεί, με μια ακόμα συγκλονιστική ερμηνεία ενός καταιγιστικού Φραντς Ρογκόφσκι.

 

New in Cinobo

Memory: Η Προέλευση του Alien (Memory: The Origins of Alien)

Μια εις βάθος διαδρομή στον κόσμο του εμβληματικού «Άλιεν, ο Επιβάτης του Διαστήματος» του 1979, μαζί με τους ανθρώπους πίσω από τη δημιουργία του. Δείτε πώς μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών ήρθε στη ζωή πριν από 40 χρόνια, εμπνευσμένη από την αρχαία μυθολογία και τους παγκόσμιους φόβους μας.

Πώς το «Alien» έκανε γενιές σινεφίλ να βιώσουν τον απόλυτο τρόμο; Μέσα από συζητήσεις, αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις, ένα ντοκιμαντέρ χαρτογραφεί τη δημιουργία ενός από τα κορυφαία φιλμ επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, με έντονη καλλιτεχνική σφραγίδα και διαχρονική εμπορική επιτυχία.

 

Η Υπηρέτρια (The Handmaiden / Ah-ga-ssi)

Τη δεκαετία του 1930 στην Κορέα, κατά την περίοδο της ιαπωνικής κατοχής, μια νέα κοπέλα προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια μιας Γιαπωνέζας κληρονόμου που ζει μια μοναχική ζωή με τον αυταρχικό θείο της. Αλλά η υπηρέτρια έχει ένα μυστικό. Είναι μία πορτοφολού που έχει προσληφθεί από έναν απατεώνα, ώστε να αποπλανήσει την κληρονόμο, να της κλέψουν την περιουσία και να την κλείσουν στο τρελοκομείο. Τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο, τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται.

Η ταινία που ξανάδωσε στον Παρκ Τσαν-γουκ δημοσιότητα αντίστοιχη με αυτή του Oldboy, ένα ερωτικό θρίλερ εποχής στην κατεχόμενη (από Ιάπωνες) Κορέα που μαγνητίζει χάρη στην καταπληκτική εικαστική δουλειά που το συνοδεύει και το μετατρέπει σε μια αληθινή γιορτή των αισθήσεων.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 5 Αυγούστου: Spaced, Σεζόν 2 (Επεισόδια 1+2)
✓ Τρίτη 6 Αυγούστου: Λούμπο
✓ Τετάρτη 7 Αυγούστου: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ – On the Beach
✓ Πέμπτη 8 Αυγούστου: Memory: Η Προέλευση του Alien
✓ Παρασκευή 9 Αυγούστου: Η Υπηρέτρια

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web