Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Κορίτσι», μια επίκαιρη σχέση εξ αποστάσεως και ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Κορίτσι», μια επίκαιρη σχέση εξ αποστάσεως και ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 4 ως 10 Ιανουαρίου.

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Κορίτσι», μια επίκαιρη σχέση εξ αποστάσεως και ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 4 ως 10 Ιανουαρίου.

Κορίτσι

Η νέα χρονιά ξεκινά με ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά μια πολυσυζητημένη αληθινή ιστορία με πειραματικό και αντισυμβατικό τρόπο. Το «Η Κέιτ Παίζει την Κριστίν» έρχεται σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Cinobo αυτή την εβδομάδα.

Μαζί, προβάλλονται το πολυσυζητημένο και βραβευμένο στις Κάννες «Κορίτσι» του Λούκας Ντοντ, το ιδαίτερα αγαπητό ρομαντικό δράμα «Η Απόσταση Μεταξύ Μας» με τη Νατάλια Τένα του «Game of Thrones», και το ‘90ς καλτ φιλμ «Εισιτήριο για την Κόλαση» με τον Κέβιν Σπέισι και τον Μπενίσιο ντελ Τόρο.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Πρεμιέρες

Η Κέιτ Παίζει την Κριστίν (Kate Plays Christine)

Το 1974 μια παρουσιάστρια αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση. Τι την οδήγησε εκεί; Σπάζοντας με σοκαριστικό τρόπο τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, το φιλμ-πρόκληση του Ρόμπερτ Γκριν τοποθετεί την ιέρεια του indie, Κέιτ Λιν Σέιλ, σε ρόλο πρωταγωνίστριας και ερευνήτριας την ίδια στιγμή. Μέσα από την έρευνά της για τις ανάγκες του ρόλου, λειτουργεί σαν ερευνήτρια και η ταινία σαν ντοκιμαντέρ, καθώς μαζί με αυτήν μαθαίνουμε κι εμείς περισσότερα για τη ζωή και τον τραγικό θάνατο της Κριστίν.

New in Cinobo

Κορίτσι (Girl)

Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. Με την υποστήριξη του πατέρα της, ρίχνεται στην απόλυτη μάχη. Η αγανάκτηση και η ανυπομονησία της μεγαλώνουν καθώς συνειδητοποιεί ότι το σώμα της δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλασικού χορού, γιατί γεννήθηκε αγόρι. H μεγάλη αποκάλυψη του φεστιβάλ των Καννών του 2018 ήρθε από το Βέλγιο με ένα θαυμάσιο και τρυφερό ντεμπούτο χωρίς ίχνη διδακτισμού, με θέμα την εσωτερική σωματική σύγκρουση που καθορίζει την ενηλικίωση ενός νεαρού παιδιού.

Η Απόσταση Μεταξύ Μας (10.000 Km)

Ερωτευμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Εκείνη όμως θα δεχτεί ξαφνικά μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Μέσω Skype, ο έρωτας αποδεικνύεται για τους δυο τους δυσκολότερος απ’ όσο αρχικά φαντάζονταν. Όσοι έχουν βιώσει σχέσεις εξ αποστάσεως ίσως θα αντικρίσουν τον εαυτό τους στην οθόνη βλέποντας την αφοπλιστική ειλικρίνεια με την οποία αποτυπώνεται ο χρόνος της αναμονής, η σιωπή στο Skype, η προσομοίωση της επαφής. Άμεση, μοντέρνα και εφευρετική καταγραφή μιας άβολης αλλά πολύ αληθινής κατάστασης.

Εισιτήριο για την Κόλαση (Swimming with Sharks)

Ο νεαρός Γκάι ένα όνειρο είχε στη ζωή του. Μια θέση δίπλα στον Μπάντι Άκερμαν, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ταινιών του Χόλιγουντ. Το να δουλεύεις για τον Μπάντι σήμαινε σίγουρη επιτυχία και δόξα, έστω κι αν έπρεπε να αρχίσεις φτιάχνοντας καφέ για το αφεντικό. Μόνο που τα πάντα σ’αυτή τη ζωή έχουν ένα κόστος. Και ο Γκάι σύντομα θα μάθει ότι το να δουλεύεις για τον Μπάντι μπορεί να είναι και εισιτήριο για την κόλαση. Σκάσε, άκου και μάθαινε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να προοδεύσεις στο Χόλιγουντ σε μια πικρή και καυστική σάτιρα από τα ‘90s. One man show του Κέβιν Σπέισι ως σατανικός παραγωγός σε μια άγνωστη ερμηνεία του ανάμεσα στα «Seven» και «Συνήθεις Ύποπτοι».

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Santa Sangre»: η καλύτερη εισαγωγή στην ψυχο-μαγεία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Παραισθησιογόνο, σουρεαλιστικό αλλά και χιτσκοκικό ως βάση του, το φιλμ του μοναδικού Αλεχάντρο Χοδορόφσκι στέκεται επάξια πλάι στα cult αριστουργήματα που έδωσε στα 70s, με ένα σύνολο ονειρικών εικόνων να χτίζουν μια διαφορετική προσέγγιση στο είδος του θρίλερ.

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web