Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Μεγάλο αφιέρωμα στις Κάννες και το «Τυχερό Αστέρι» του Χιροκάζου Κόρε-εντα

Η εβδομάδα στο Cinobo: Μεγάλο αφιέρωμα στις Κάννες και το «Τυχερό Αστέρι» του Χιροκάζου Κόρε-εντα

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 15 ως 21 Μαΐου. 

Με το φεστιβάλ των Καννών να ανοίγει την αυλαία του και φέτος, το Cinobo δε θα μπορούσε να μην φέρει μια γεύση Κρουαζέτ στους θεατές μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη. Γιατί μπορεί να περιμένουμε εναγωνίως να μάθουμε τα φετινά βραβεία, όμως στο Cinobo θα βρεις όλους τους βραβευμένους.

Και τι καλύτερη αφορμή για να έρθει στην πλατφόρμα και το πιο πρόσφατο φιλμ του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Χιροκάζου Κόρε-Έντα, του οποίου το «Τυχερό Αστέρι» προτείνεται ανεπιφύλακτα στους θεατές που αγάπησαν τους «Κλέφτες Καταστημάτων».

Το αφιέρωμα στον Μπερτράν Ταβερνιέ συνεχίζεται με το αστυνομικό «Ξεκαθάρισμα» με τον Φιλίπ Νουαρέ, οι «Άγγελοι» του Σκοτ Χικς (σκηνοθέτη του «Σολίστα») προτείνουν μια διαφορετική εκδοχή του «Twilight», ενώ στο «Φεστιβάλ του Ρίφκιν» ο Γούντι Άλεν μάς ταξιδεύει σε ένα άλλο φεστιβάλ, εκείνο του Σαν Σεμπαστιάν.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Συλλογή Cinobo

Φεστιβάλ Καννών

cannes-collection-2023.jpg

Η μεγαλύτερη online συλλογή ταινιών που έρχονται απευθείας από το εμβληματικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, από τη δεκαετία του ‘30 μέχρι σήμερα.
 

Μπερτράν Ταβερνιέ

Το Ξεκαθάρισμα (Coup de Torchon)

1938, στη Γαλλική Δυτική Αφρική. Ο Λυσιέν Κορντιέ είναι ο μόνος αστυνομικός σε μια μικρή αποικιακή πόλη της Σενεγάλης. Ανίκανος ή απρόθυμος να επιβάλει την εξουσία του στους κακοποιούς και απογοητευμένος από όλους, γίνεται το αντικείμενο της κοροϊδίας και των χλευασμών για τη δειλία και την αδυναμία του. Όταν ο ανώτερος αξιωματικός του τον ψέγει για τη μετριότητά του, αποφασίζει να αναλάβει δράση και σταδιακά μετατρέπεται σε έναν αδίστακτο δολοφόνο.

Όταν πριν λίγα χρόνια ακούστηκε ότι ο Γιώργος Λάνθιμος θα μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Τζιμ Τόμπσον, Pop. 1280, αρκετοί θυμήθηκαν την πρώτη φορά που είχε συμβεί αυτό, σε μια εκρηκτική διασκευή με την αξέχαστη ερμηνεία του Φιλίπ Νουαρέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Cinobo Exclusives

Τυχερό Αστέρι (Broker / Beurokeo)

Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Μια βροχερή νύχτα, ένα μωρό αφήνεται μόνο του σε ένα κουτί και δυο άντρες το παίρνουν κρυφά σπίτι. Την επόμενη όμως μέρα, μια γυναίκα επιστρέφει απρόσμενα στο ίδιο σημείο αναζητώντας το μωρό, και αποφασίζει να καλέσει την αστυνομία όταν ανακαλύπτει ότι το αγόρι χάθηκε. Οι άντρες υποστηρίζουν πως ήθελαν απλώς να βρουν κατάλληλους γονείς για το παιδί, και η γυναίκα, μην έχοντας επιλογή, αποφασίζει να τους βοηθήσει. Όμως ένας αστυνομικός που ερευνά την υπόθεση εδώ και μήνες, καραδοκεί.

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Κλέφτες Καταστημάτων) σε μια τρυφερή ιστορία μικροαπατεώνων, ένα road movie για την αγάπη και την οικογένεια που επιλέγει για εμάς το τυχερό μας αστέρι. Πρωταγωνιστεί ο Σονγκ Κανγκ-Χο (Παράσιτα, Μνήμες Φόνων) με βραβείο ερμηνείας στις Κάννες.

 

New in Cinobo

Άγγελοι (Fallen)

Σκοτ Χικς

Βασισμένη στο ομώνυμο best- seller, η ταινία αφηγείται την ιστορία της 17χρονης Λουσίντα από τη στιγμή που φτάνει στο αναμορφωτήριο. Εκεί, παλεύει να βρει τη θέση της και δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί. Σύντομα την προσοχή της τραβούν ο Ντάνιελ και ο Καμ. Σε διαρκή αναζήτηση του παρελθόντος, η ντροπαλή Λους ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι έκπτωτοι άγγελοι που ανταγωνίζονται για τον έρωτά της επί αιώνες.

Στον δρόμο που χάραξε το «Twilight» στη young adult λογοτεχνία και τις μεταφορές της στο σινεμά, οι βρυκόλακες και οι λυκάνθρωποι δίνουν τη θέση τους σε έκπτωτους αγγέλους και σε μια ερωτική ιστορία που ξεπερνά τα όρια του χωροχρόνου.
 

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin’s Festival)

Γούντι Άλεν

Ο διανοούμενος Μορτ Ρίφκιν συνοδεύει τη σύζυγό του Σου στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, ανησυχώντας για το ξεμυάλισμά της με τον νεαρό σκηνοθέτη Φιλίπ. Όσο η Σου ασχολείται παθιασμένα με τον γοητευτικό Φιλίπ, ο Μορτ συναντά τη γλυκιά Δρ. Ρόχας και κάτι μέσα του αλλάζει. Μία διάθεση αναθεώρησης της ζωής μέσα από τη δύναμη του κλασικού σινεμά αναζωπυρώνει την ελπίδα του Μορτ για το μέλλον. Φεστιβαλική προσθήκη στα «ευρωπαϊκά» του Γούντι Άλεν, με φόντο αυτή τη φορά το μαγευτικό Σαν Σεμπαστιάν και το τοπικό φεστιβάλ κινηματογράφου του, που λειτουργεί ως πεδίο ανάπτυξης χιουμοριστικών ιστοριών που προκύπτουν από τα άγχη και τις νευρώσεις των ηρώων του.

 

Checklist εβδομάδας:

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ - Φεστιβάλ Καννών
✓ Τρίτη 16 Μαΐου: Τυχερό Αστέρι
✓ Τετάρτη 17 Μαΐου: Το Ξεκαθάρισμα
✓ Πέμπτη 18 Μαΐου: Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν
✓ Παρασκευή 19 Μαΐου: Άγγελοι

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web