Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Μεθυστικοί «Μαγνητικοί Παλμοί», Ζιλιέτ Μπινός και 5 κλασικά αριστουργήματα του Μελβίλ

Η εβδομάδα στο Cinobo: Μεθυστικοί «Μαγνητικοί Παλμοί», Ζιλιέτ Μπινός και 5 κλασικά αριστουργήματα του Μελβίλ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 6 ως 12 Φεβρουαρίου.

O Ζαν-Πιέρ Μελβίλ είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εβδομάδας στο Cinobo. Με 5 κλασικά αριστουργήματα της φιλμογραφίας του, κάπου ανάμεσα στη Νουβέλ Βαγκ και στο φιλμ νουάρ, οι ιστορίες παρανόμων του Μελβίλ καθηλώνουν μέχρι και σήμερα έχοντας υπάρξει μερικές από τις πιο επιδραστικές ταινίες του ευρωπαϊκού σινεμά (απλά ρωτήστε σκηνοθέτες σαν τον Ταραντίνο ή τον Μάικλ Μαν). Αλέν Ντελόν, Κατρίν Ντενέβ, Ιβ Μοντάν κι άλλοι θρύλοι του γαλλικού σινεμά, πρωταγωνιστούν.

Στις πρεμιέρες, αποκλειστικά στο Cinobo βλέπουμε το μαγευτικά απελευθερωτικό αλλά και σκληρό, ευαίσθητα κοινωνικό, φιλμ «Μαγνητικοί Παλμοί», ένα από τα πιο ξεχωριστά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Ενώ μαζί, στην πλατφόρμα έρχεται και η συνεργασία της αγαπημένης των φεστιβάλ, Ναόμι Καβάσε, με την Ζιλιέτ Μπινός στο φιλμ «Κάθε Χίλια Χρόνια».

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Συλλογή Ζαν-Πιέρ Μελβίλ

Μπομπ ο Χαρτοπαίκτης (Bob le Flambeur / Bob the Gambler)

Bob-the-gambler.jpg

Το αρχετυπικό γκανγκστερικό νουάρ του Ζαν Πιερ Μελβίλ που επηρέασε όσο λίγα τις μετέπειτα γενιές κινηματογραφιστών, από τη Νουβέλ Βαγκ μέχρι τον Μάικλ Μαν και τον Κουέντιν Ταραντίνο.

Η Μεγάλη Στρατιά των Αφανών Ηρώων (L'Armée des Ombres / The Army of Shadows)

Υποτιμημένο στην εποχή του και εξαφανισμένο για χρόνια, το πιο προσωπικό φιλμ του τεράστιου Ζαν Πιερ Μελβίλ για τη Γαλλική Αντίσταση, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, αναγνωρίζεται πλέον ως το αριστούργημα της φιλμογραφίας του.

Ο Κόκκινος Κύκλος (Le Cercle Rouge)

Ο «ποιητής του υποκόσμου» Ζαν-Πιερ Μελβίλ επιστρατεύει στην προτελευταία ταινία του τους Αλέν Ντελόν, Ιβ Μοντάν και Τζιαν Μαρία Βολοντέ για ακόμα ένα αριστουργηματικό policier, ένα υπόδειγμα μοναδικής αφηγηματικής κι αισθητικής ακρίβειας, με αποκορύφωμα την ανεπανάληπτη σκηνή της ληστείας.

Ο Χαφιές (Le Doulos)

Λάτρης του αμερικανικού φιλμ νουάρ, αλλά και των γαλλικών policiers, ο Ζαν-Πιερ Μελβίλ έγραψε τη δική του ιστορία με γκανγκστερικές ταινίες βουτηγμένες στις σκιές του υποκόσμου. Ο «Χαφιές», στον οποίο ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό δίνει μία από τις πρώτες σπουδαίες ερμηνείες του, είναι μία από αυτές.

Ο Μπάτσος (Un Flic / A Cop)

Κάπου ανάμεσα στη νουβέλ βαγκ και το αστυνομικό νουάρ, η τελευταία ταινία του Ζαν-Πιερ Μελβίλ (Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο) διαθέτει απαγορευμένους έρωτες, επικίνδυνα «τελευταία σχέδια» και ένα αξεπέραστο κεντρικό δίδυμο των Αλέν Ντελόν και Κατρίν Ντενέβ.

 

Cinobo Exclusives

Μαγνητικοί Παλμοί (Magnetic Beats / Les Μagnétiques)

Βενσάν Μαέλ Καρντονά

Μια μικρή επαρχιακή πόλη στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ο Φιλίπ ζει στη σκιά του αδελφού του, Ζερόμ, του κακού παιδιού της παρέας. Ανάμεσα στο πειρατικό ραδιόφωνο, το γκαράζ του πατέρα τους και στην απειλή της στρατιωτικής θητείας, αγνοούν ότι ζουν τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου που είναι έτοιμος να εξαφανιστεί.

Χάρη στην τολμηρή σκηνοθεσία, την αξιοσημείωτη χρήση του ήχου και το υποκριτικό ταλέντο του Τιμοτέ Ρομπάρ, αυτή η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία απεικονίζει με ακρίβεια την πολυπλοκότητα της εποχής της, από την πολιτική απογοήτευση μέχρι την απελευθερωτική ενέργεια του rock 'n' roll.

New in Cinobo

Κάθε Χίλια Χρόνια (Vision)

Ναόμι Καουάσε

Μία Γαλλίδα δημοσιογράφος επισκέπτεται την Ιαπωνία προς αναζήτηση ενός θεραπευτικού βοτάνου που φημολογείται ότι απαλλάσσει τους ανθρώπους από κάθε υπαρξιακή αγωνία και αδυναμία. Το βότανο εμφανίζεται κάθε 997 χρόνια υπό συγκεκριμένες συνθήκες και η ώρα του πλησιάζει. Ένας σοφός χωρικός, που ξέρει το δάσος καλά, διατυπώνει έναν μυστήριο χρησμό και μετά εξαφανίζεται. Παράλληλα, το δάσος αρχίζει να αλλάζει.

Αγαπημένη των φεστιβάλ, η γιαπωνέζα Ναόμι Καβάσε συνεργάζεται για πρώτη φορά με διεθνές καστ, έχοντας στο πλάι της τη Ζιλιέτ Μπινός σε μια ιστορία μυστικισμού και υπερβάσεων, εμπνευσμένη από τον κύκλο της ζωής.

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου: Κάθε Χίλια Χρόνια
✓ Τρίτη 7 Φεβρουαρίου: Μαγνητικοί Παλμοί
✓ Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: Η Μεγάλη Στρατιά των Αφανών Ηρώων
✓ Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: Μπομπ ο Χαρτοπαίκτης
✓ Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: Ο Κόκκινος Κύκλος
✓ Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: Ο Χαφιές
✓ Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: Ο Μπάτσος

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web