Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Ο «Ιδρώτας» των social media και ο σοκαριστικός «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Ο «Ιδρώτας» των social media και ο σοκαριστικός «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 3 ως 9 Απριλίου.

Με αφετηρία την περίεργη ομοιότητα ενός φτωχού εργάτη με τον Χίτλερ, ένα θυελλώδες love story γίνεται ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο σχόλιο για τη δημιουργία μύθου ή ιστορίας στον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», την πρόταση του Ιράν για τα Όσκαρ που τιμήθηκε με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας, και έρχεται αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά στο Cinobo.

Μαζί, ο «Ιδρώτας» μας βάζει βαθιά στον κόσμο μιας μοναχικής influencer και των εξωπραγματικών πιέσεων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της, ενώ στην «Μποέμικη Ψυχή» η Δάφνη Πατακιά παίζει τον πρώτο μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας της στην ταινία του Τόνι Γκάτλιφ.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Exclusives

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (World War III)

Χουμάν Σεγιέντι

Ένας φτωχός και άστεγος εργάτης προσλαμβάνεται για την κατασκευή των σκηνικών σε μία ταινία με θέμα τις φρικαλεότητες του Χίτλερ κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα του δοθεί ανέλπιστα ένας ρόλος, αλλά τότε η ζωή του θα εκτροχιαστεί με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή ως φάρσα; Στη συγκλονιστική ταινία του Χουμάν Σεγιέντι που τιμήθηκε με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας, η σοκαριστική κορύφωση και η ανεπανάληπτη τελική σκηνή δίνουν την απάντηση.
 

New in Cinobo

Μποέμικη Ψυχή (Djam)

Τόνι Γκάτλιφ

Η Τζαμ, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του Ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο μέρος του κινητήρα για το σκάφος τους. Εκεί συναντά την Αβρίλ, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Τζαμ παίρνει υπό την προστασία της την Αβρίλ και κατευθύνονται προς τη Μυτιλήνη.

Ο πρώτος μεγάλος πρωταγωνιστικός ρόλος της Δάφνης Πατακιά ήρθε από τον πολυβραβευμένο Τόνι Γκάτλιφ σε μια ταινία που καταπιάνεται με την ελληνική πραγματικότητα και ιδιοσυγκρασία και με τη σημασία του ρεμπέτικου.

 

Ιδρώτας (Sweat)

Μάγκνους Φον Χορν

Μια αιχμηρή και ταυτόχρονα γεμάτη τρυφερότητα ματιά στον λαμπερό όσο και απατηλό εικονικό κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο κυνήγι της επιτυχίας και της ευτυχίας σε έναν απόλυτα γνώριμο κόσμο, τον δικό μας, όπου η εικόνα μοιάζει να κυριαρχεί απόλυτα πάνω στην πραγματικότητα.
 

Checklist εβδομάδας:

✓ Τρίτη 4 Απριλίου: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
✓ Πέμπτη 6 Απριλίου: Μποέμικη Ψυχή
✓ Παρασκευή 7 Απριλίου: Ιδρώτας

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web