Journal

Ο σπουδαίος «Βασιλιάς» με τον Βαγγέλη Μουρίκη και το συγκινητικό «Close»

Ο σπουδαίος «Βασιλιάς» με τον Βαγγέλη Μουρίκη και το συγκινητικό «Close»

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
14 Οκτ 2024
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 14 ως 20 Οκτωβρίου.

Μια από τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες του 21ου αιώνα έρχεται στο Cinobo, ο «Βασιλιάς» του Νίκου Γραμματικού με τον Βαγγέλη Μουρίκη σε έναν από τους ρόλους της καριέρας του.

Ετοιμαστείτε να συγκινηθείτε με το βραβευμένο στις Κάννες «Close» του Λούκας Ντοντ («Κορίτσι»), αλλά και να εντυπωσιαστείτε από το cyberpunk νουάρ κινουμένων σχεδίων «Mars Express», μια ταινία-must για τους λάτρεις του «Blade Runner».

Μαζί, συνεχίζεται με δύο ακόμα επεισόδια του «Red Light» της Χαλίνα Ράιν.


Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:


Cinobo Series

Πριν το πολυσυζητημένο «Babygirl», η Χαλίνα Ρέιν υπογράφει αυτή τη σειρά που κοιτάει κατάματα τον υπόκοσμο του trafficking και του οργανωμένου εγκλήματος, γεμάτη σασπένς και μια συγκλονιστική πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Καρίς Βαν Χόυτεν του Game of Thrones.


Τρεις γυναίκες εμπλέκονται στον κόσμο της εμπορίας ανθρώπων και της πορνείας όταν ο σύζυγος της μίας εξαφανίζεται ξαφνικά. Προερχόμενες από εντελώς διαφορετικά υπόβαθρα, οι ζωές αυτών των γυναικών διασταυρώνονται και ανακαλύπτουν ότι χρειάζονται η μία την άλλη για να ξεφύγουν από τις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες έχουν παγιδευτεί.

 

Cinobo Exclusives

Mars Express

Στον πλανήτη Άρη του 23ου αιώνα, η αποστολή μιας ιδιωτικής ντετέκτιβ και του ανδροειδούς βοηθού, η οποία έχει στόχο τον εντοπισμό μιας διαβόητης χάκερ, θα τους παγιδεύσει σε μια σκοτεινή high-tech συνωμοσία. Η ίδια η μοίρα των ανθρώπων θα βρεθεί να απειλείται, σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν η τεχνητή νοημοσύνη και η διαφθορά.

Εκεί που η παράδοση του manga συναντά το cyberpunk νουάρ και το Blade Runner συνδιαλέγεται με το Black Mirror, ένα animation υπερθέαμα μας ταξιδεύει στον Κόκκινο Πλανήτη για μια ρετροφουτουριστική αναζήτηση γεμάτη αναφορές στην ποπ κουλτούρα και σε υπαρξιακές αναζητήσεις.

 

New in Cinobo

Ο Βασιλιάς

Το θρυλικό φιλμ του Νίκου Γραμματικού, ένα νατουραλιστικό πορτρέτο της ελληνικής επαρχίας, βασισμένο σε αληθινή ιστορία που σημάδεψε την τοπική κοινωνία της Πελοποννήσου, με μια από τις πιο εμβληματικές ερμηνείες του Βαγγέλη Μουρίκη και μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ο 35χρονος Βαγγέλης μόλις αποφυλακίζεται, εγκαταλείπει την Αθήνα και την εμπλοκή του με τον κόσμο των ναρκωτικών και επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Συναντά όμως την ξενοφοβία των συγχωριανών του οι οποίοι εμποδίζουν το νέο του ξεκίνημα.
 

Close

Η πολύ δυνατή φιλία δύο δεκατριάχρονων αγοριών διακόπτεται απότομα, όταν γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τους συμμαθητές τους. Μετά από ένα τραγικό γεγονός που θα σοκάρει τους πάντες, η επούλωση των τραυμάτων θα γίνει μια αργή κι επώδυνη διαδικασία προς την αποδοχή. Η οσκαρική υποψηφιότητα για την καλύτερη διεθνή ταινία και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες το 2022 είναι δύο μόνο από τις πολλαπλές διακρίσεις που απέσπασε η δεύτερη ταινία του Βέλγου Λούκας Ντοντ, ο οποίος μετά το «Κορίτσι», συνθέτει μία εύθραυστη, ευαίσθητη και υποδόρια συγκλονιστική ωδή στην απώλεια και στην διαφορετικότητα.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 14 Οκτωβρίου: Red Light (Επεισόδια 3+4)
✓ Τρίτη 15 Οκτωβρίου: Mars Express
✓ Πέμπτη 17 Οκτωβρίου: Ο Βασιλιάς
✓ Παρασκευή 18 Οκτωβρίου: Close

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web