Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Οι «Ωδές στην Ύπαρξη» του Σταύρου Ψυλλάκη και η κλασική «Παγοθύελλα»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Οι «Ωδές στην Ύπαρξη» του Σταύρου Ψυλλάκη και η κλασική «Παγοθύελλα»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 16 ως 22 Ιανουαρίου.

Το My French Film Festival συνεχίζεται αποκλειστικά με ελληνικούς υπότιτλους στο Cinobo με μια πλειάδα σημαντικών γαλλόφωνων ταινιών να γίνονται διαθέσιμες για τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα στην πλατφόρμα έρχεται η σπουδαία τριλογία «Ωδές στην Ύπαρξη» του Σταύρου Ψυλλάκη, με τρία μοναδικά κινηματογραφικά πορτρέτα: «Οφειλή», «ΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΥΣ συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη» και «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - Η μνήμη του τόπου».

Μαζί, βλέπουμε ξανά την κλασική 90s ταινία του Ανγκ Λι, «Η Παγοθύελλα» με τη Σιγκούρνι Γουίβερ και τον Κέβιν Κλάιν, ένα φιλμ που υπήρξε σημαδιακό για μια γενιά νέων σινεφίλ της εποχής.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Exclusives

ΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΥΣ συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη

Σταύρος Ψυλλάκης

Ο Γιώργος Μανιάτης (1939-2018) λεγεωνάριος στην Αλγερία στα 18 του, συγγραφέας και μουσικός στη συνέχεια, ορίζει τον εαυτό του ως “δημόσιο κίνδυνο”. Η ταινία αναζητά την περιπέτεια της ψυχής του, μιας συνείδησης σε διαρκή εγρήγορση, εμπρηστικής και αυτοπυρπολούμενης.

Το πρώτο φιλμ της σημαντικής τριλογίας «Ωδές στην Ύπαρξη» του Σταύρου Ψυλλάκη. Ξεκινώντας από παιδικά και νεανικά βιώματα, εμπειρίες και ανησυχίες του συγγραφέα παρακολουθούμε τον τιτάνιο υπαρξιακό αγώνα, σε ένα άκρως διεισδυτικό πορτρέτο που ξεφεύγει από τα στενά βιογραφικά όρια.

 

Οφειλή

Σταύρος Ψυλλάκης

Ο Αλέκος Ζούκας είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, γλεντζές και ταυτόχρονα βαθιά σκεπτόμενος και στοχαστικός. Ένας άνθρωπος που δύσκολα τον ξεχνάς αν τον γνωρίσεις. Στην ταινία, τα ταξίδια του σκηνοθέτη με τον Αλέκο Ζούκα και τους φίλους του στην Πυρσόγιαννη εναλλάσσονται με τις εκμυστηρεύσεις του Αλέκου για την εμπειρία του με τον καρκίνο. Ένα εγκώμιο στη φιλία από έναν άγγελο αμαρτωλό.

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - Η Μνήμη του Τόπου

Σταύρος Ψυλλάκης

Ο Γιάννης Λιονάκης, 87 χρονών, διωκόμενος και επικηρυγμένος αντάρτης, σ’ ένα ταξίδι αποχαιρετισμού στον τόπο που καθόρισε τη ζωή του, μας αφηγείται μια απίστευτη προσπάθεια επιβίωσης, 14 χρόνων (1948-1962), που ξεκινάει με το τέλος του Εμφυλίου στην Κρήτη. Με βάση το αδημοσίευτο υλικό που γυρίστηκε το 2007 στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε», ο σπουδαίος Σταύρος Ψυλλάκης μετατρέπει μια προσωπική εξομολόγηση σε ένα δοκίμιο πάνω στην ιστορική μνήμη και στην αξία του αγώνα.

 

New in Cinobo

Η Παγοθύελλα (The Ice Storm)

Ανγκ Λι

Κονέκτικατ, 1973. Είναι Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών και η θύελλα ξεσπά. Μια µεγαλοαστική οικογένεια, ανακαλύπτει πως πίσω από τη φαινοµενική ευµάρεια της καθηµερινότητας κρύβεται το απειλητικό τέρας της µοναξιάς. Μια ταινία που καθρεφτίζει τη στειρότητα των 70s και την υπαρξιακή κρίση της οικογένειας εκείνη την περίοδο.

Ο βραβευµένος µε Όσκαρ Ανγκ Λι σκιαγραφεί τη δυσλειτουργικότητα και τα κοινωνικά ταµπού µιας ολόκληρης περιόδου και οι Κέβιν Κλάιν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κριστίνα Ρίτσι και Τόμπι Μαγκουάιρ πειραµατίζονται σεξουαλικά και συναισθηµατικά προς ανεύρεση ευχαρίστησης και νοήµατος στη ζωή τους.

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Τρίτη 17 Ιανουαρίου: ΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΥΣ συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη
✓ Τρίτη 17 Ιανουαρίου: Οφειλή
✓ Τρίτη 17 Ιανουαρίου: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - Η μνήμη του τόπου
✓ Παρασκευή 20 Ιανουαρίου: Η Παγοθύελλα

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web