Journal

Όλος ο Οικονομίδης και το «Conversations with Friends» της Σάλι Ρούνεϊ

Όλος ο Οικονομίδης και το «Conversations with Friends» της Σάλι Ρούνεϊ

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
3 Ιουν 2024
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 3 ως 9 Ιουνίου.

Μετά το «Normal People», άλλο ένα βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ έρχεται στο Cinobo ως σειρά. Το «Conversations with Friends» σκηνοθετείται από τον Λένι Άμπραμσον («Room») και έχει για πρωταγωνιστές Τζο Άλγουιν, Σάσα Λέιν, Άλισον Όλιβερ και Τζεμάιμα Κερκ.

Στα κινηματογραφικά, η φιλμογραφία του Γιάννη Οικονομίδη έρχεται στο Cinobo, με μερικές από τις πιο αγαπητές στο ελληνικό κοινό ταινίες του ελληνικού σινεμά του 21ου αιώνα, από το «Σπιρτόκουτο» μέχρι τη «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Μαζί, στην πλατφόρμα έρχεται και το εντυπωσιακό, stop motion animation «Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί».


 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
 

 

Cinobo Series

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: Conversations with Friends

Μετά την τεράστια επιτυχία του Normal People, το πρώτο μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνει βρίσκει την τηλεοπτική του μεταφορά σε μια μίνι σειρά εξίσου όμορφη, αληθινή και οικεία με τον προκάτοχό της. Η Φράνσις είναι γύρω στα 20 και ζει στο Δουβλίνο, όπου φοιτά στο Trinity College μαζί με την καλύτερή της φίλη, την Μπόμπι. Ρωγμές αρχίζουν να εμφανίζονται στη σχέση τους όταν γίνονται φίλοι με την επιτυχημένη συγγραφέα Μελίσα και τον ηθοποιό σύζυγό της Νικ και αρχίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο με το μεγαλύτερο ζευγάρι. Καθώς η Φράνσις ξεκινάει μια έντονη σχέση με τον Νικ, η φιλία της με την Μπόμπι -και η αυτοεικόνα της- τίθενται υπό αμφισβήτηση. Επεισόδια 1+2, με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα.
 

Φιλμογραφία Οικονομίδη

Σπιρτόκουτο

Μια μέρα, εν μέσω καύσωνα, το σπίτι του Δημήτρη, ενός μικρομεσαίου 50άρη οικογενειάρχη κάπου στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Όλα τα μέλη της οικογένειας ξεσπούν ο ένας στον άλλον με απίστευτη λεκτική βία και αποκαλύψεις για πάθη, ζήλειες και επαγγελματικές διαφωνίες. Μέχρι που μια απρόοπτη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα στον αέρα. 

 

Η Ψυχή στο Στόμα

Ο Τάκης, υπάλληλος σε βιοτεχνία φωτιστικών και πατέρας ενός μωρού, χρωστάει λεφτά και δέχεται πιέσεις να πάρει την σαλεμένη αδελφή του σπίτ.Κυρίως όμως υπομένει την απιστία της γυναίκας του, την καφρίλα που τον περιβάλει στη δουλειά, και την μαυρίλα που του φορτώνει το αφεντικό του. 

 

Το Μικρό Ψάρι

Ο Στράτος τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και ο Στράτος δεν ξεχνάει τα χρέη του. Στην πορεία, όμως, ο Στράτος συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερες οφειλές από όσες νόμιζε.

 

Μαχαιροβγάλτης

Ο Νίκος περνάει τεμπέλικα τις μέρες του στην επαρχία χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον. Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Του προσφέρει διαμονή, διατροφή και μια εύκολη δουλειά. Ο Νίκος δέχεται για να βρεθεί άξαφνα μπλεγμένος σε μια παράξενη κατ' οίκον εργασία. Απομονωμένος σ' ένα «γκρίζο» προάστιο της πόλης με μόνη παρέα τον θείο και τη θεία του, οι ισορροπίες ανάμεσα στους τρεις αρχίζουν ν' αλλάζουν.

 

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η “Ωραία Κοιμωμένη” Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

 

Cinobo Exclusives

Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί (No Dogs or Italians Allowed / Interdit aux Chiens et aux Italiens)

Σε αυτή τη βαθιά προσωπική ιστορική ιστορία, ο Αλέν Ουγκετό χρησιμοποιεί το stop-motion animation με ένα επιδέξιο μείγμα χιούμορ, ευαισθησίας και συγκίνησης για να απεικονίσει την εξορία και την οικογενειακή του ιστορία στο "Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί". Ένας συναρπαστικός φόρος τιμής.

Αρχές του 20ού αιώνα - Ουγκετέρα, Βόρεια Ιταλία, το χωριό της οικογένειας Ουγκέτο. Η ζωή στην περιοχή έχει γίνει πολύ δύσκολη, οι Ουγκέτο ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Ο θρύλος λέει ότι ο Λουίτζι Ουγκέτο διέσχισε τις Άλπεις για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Γαλλία, αλλάζοντας για πάντα τη μοίρα της αγαπημένης του οικογένειας. Ο εγγονός του ανατρέχει τώρα στην ιστορία τους.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 3 Ιουνίου: Conversations with Friends (Επεισόδια 1+2)
✓ Τρίτη 4 Ιουνίου: Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί
✓ Παρασκευή 7 Ιουνίου: Σπιρτόκουτο
✓ Παρασκευή 7 Ιουνίου: Η Ψυχή στο Στόμα
✓ Παρασκευή 7 Ιουνίου: Το Μικρό Ψάρι
✓ Παρασκευή 7 Ιουνίου: Μαχαιροβγάλτης
✓ Παρασκευή 7 Ιουνίου: Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web