Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo:  Σαμπρόλ, Ιπέρ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και «Ανθρώπινος Παράγοντας»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Σαμπρόλ, Ιπέρ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και «Ανθρώπινος Παράγοντας»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 14 ως 20 Μαρτίου.

Στις νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας, το «Μια Υπόθεση Γυναικών», η σπουδαία συνεργασία του Σαμπρόλ με την Ιζαμπέλ Ιπέρ για την οποία κέρδισε βραβείο ερμηνείας στη Βενετία, ο ρασομονικός «Ανθρώπινος Παράγοντας» σε Α’ αποκλειστική προβολή, η «Λιμουζίνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Δούκισσα Νομικού και η τρυφερή και μελαγχολική γαλλική κομεντί «Γλυκιά Απόδραση».

Τέλος, η συλλογή με τις αγαπημένες ταινίες των ανθρώπων του Cinobo έρχεται με αφορμή τα δεύτερά μας γενέθλια και περιλαμβάνει σινεμά από 7 διαφορετικές χώρες, 6 διαφορετικές δεκαετίες και 11 διαφορετικούς auteurs. Απολαύστε τις μαζί μας!

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Cinobo Staff Picks

Το σινεμά είναι για όλους εμάς πίσω από την πλατφόρμα -όπως και για την κοινότητα που έχει αγκαλιάσει το Cinobo και είναι πια δικοί μας άνθρωποι- ένα μεγάλο πάθος. Βλέπουμε ταινίες, τις συζητάμε, τις αγαπάμε, μας στεναχωρούν, μας ενθουσιάζουν, μας προβληματίζουν. Φτιάξαμε μια συλλογή λοιπόν με τις αγαπημένες μας. Έτσι επιλέγουμε να γιορτάσουμε τα φετινά 2α γενέθλια του Cinobo, και υποσχόμαστε να γιορτάσουμε παρέα πολλά ακόμη. Διάβασε περισσότερα εδώ

Cinobo Exclusives

Ανθρώπινος Παράγοντας (Human Factors | Der Menschliche Faktor)
Ρόνι Τρόκερ
Play Video

Πώς μεταφράζεται μια εισβολή σε σπίτι όταν αυτή ιδωθεί από τα μάτια διαφορετικών ανθρώπων; Μια στιβαρή και ειλικρινής ματιά στις εσωτερικές σχέσεις μιας οικογένειας, επηρεασμένη από το σινεμά του Χάνεκε αλλά και τη λογική των οπτικών γωνιών που πρωτοδίδαξε το «Ρασομόν» του Ακίρα Κουροσάβα.

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να αποδράσει για λίγο από την ένταση της πόλης και της δουλειάς, και μαζί με τα δυο του παιδιά κατευθύνεται προς το εξοχικό του. Ενώ οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές για ένα μικρό διάλειμμα, μια μυστηριώδης εισβολή στο εξοχικό τους αλλάζει τις ισορροπίες. Ενώ αρχικά το περιστατικό φαίνεται να τους δένει περισσότερο, η ανάλυσή του αργότερα από την οπτική του καθενός αρχίζει να θολώνει την απάντηση στο τί ακριβώς συνέβη και κλονίζει την μεταξύ τους εμπιστοσύνη.

Από τις 15 Μαρτίου στο Cinobo

New in Cinobo

Μια Υπόθεση Γυναικών (A Story of Women | Une Affaire de Femmes)
Κλοντ Σαμπρόλ

Στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια φτωχή γυναίκα προσπαθεί να κερδίσει χρήματα και να συντηρήσει την οικογένειά της κάνοντας παράνομες αμβλώσεις. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, αυτό το καταιγιστικό δράμα αμβλώσεων και πορνείας στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι μία από τις κορυφαίες συνεργασίες της Ιζαμπέλ Ιπέρ με τον μεγάλο Κλοντ Σαμπρόλ και χάρισε στη Γαλλίδα ηθοποιό ένα άξιο βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ της Βενετίας του 1988.

Από τις 14 Μαρτίου στο Cinobo

Γλυκιά Απόδραση (The Sweet Escape | Comme un Avion)
Μπρουνό Πονταλιντές
Play Video

Ο Μισέλ είναι ένας πενηντάρης γραφίστας, σε κρίση μέσης ηλικίας, με τάσεις φυγής. Παραγγέλνει μέσω διαδικτύου ένα καγιάκ με σκοπό μια γλυκιά απόδραση. Κωπηλατώντας διασχίζει την υπέροχη γαλλική εξοχή και μέσα από μια σειρά απρόσμενων συναντήσεων έρχεται σε επαφή με πρωτόγνωρες γι’ αυτόν εμπειρίες και συναισθήματα. Μια τέλεια ισορροπημένη γαλλική κομεντί που κατορθώνει να προσφέρει στον θεατή αυτό που περιγράφει ο τίτλος της: μια γλυκύτατη κινηματογραφική απόδραση. Τρυφερή, ανάλαφρη, χιουμοριστική, με μια δόση γλυκιάς μελαγχολίας αλλά και αρκετό κουπί!

Από τις 17 Μαρτίου στο Cinobo

Λιμουζίνα
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Play Video

Η πανέμορφη Γαλλίδα Κολέτ (Δούκισσα Νομικού) από τη Λιμόζ, ξεκινά ένα ταξίδι με αυτοκίνητο. Συντροφιά της έχει τον Γερμανό Μαξ (Άντριαν Φρίλινγκ), που είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά και τον Έλληνα συγγραφέα Μάρκο (Νίκος Κουρής) που την ακολουθεί σε ένα “οδοιπορικό ενηλικίωσης”. Σκοπός της Κολέτ είναι να ροντάρει το καινούριο της αυτοκίνητο, αλλά και να διαλέξει το ιδανικό ταίρι. Μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι που ξεκινάει από το Παρίσι της δεκαετίας του ’60 και φτάνει στην Ελλάδα του σήμερα με την πάντα μοναδική ματιά του Νίκου Παναγιωτόπουλου που βάζει στο σουρεαλιστικό σύμπαν του τη Δούκισσα Νομικού ως πρωταγωνίστρια.

Από τις 18 Μαρτίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web