Journal

Το έργο του Σατιατζίτ Ράι και ένα χιτσκοκικό ψυχολογικό θρίλερ που έγινε αμερικάνικο ριμέικ

Το έργο του Σατιατζίτ Ράι και ένα χιτσκοκικό ψυχολογικό θρίλερ που έγινε αμερικάνικο ριμέικ

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
13 Μαΐ 2024
Κατηγορία
Tags

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 13 ως 19 Μαΐου

Το έργο του Σατιατζίτ Ράι συνεχίζει να παρουσιάζεται στο Cinobo με το δίπτυχο ταινιών «Ο Ήρωας» (ένα ψυχογράφημα της διασημότητας) και «Ο Δειλός» (μια ελεγεία πάνω στο ανεκπλήρωτο και την χαμένη επιθυμία). Η ρετροσπεκτίβα στον σπουδαίο Ινδό auteur θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο στo Cinobo.

Στις νέες κυκλοφορίες, ο «Παράδεισος» αποτελεί ένα εξαιρετικό ντεμπούτο πάνω στην ΛΟΑΤΚΙ+ αναπαράσταση στο σινεμά μέσα από μια ιστορία αγάπης δύο νέων ανδρών στη φυλακή. Το «Μητρικό Ένστικτο» αποτελεί ένα απολαυστικό χιτσκοκικό ψυχολογικό θρίλερ που πρόσφατα έγινε αμερικάνικο ριμέικ με τη Τζέσικα Τσαστέιν και την Αν Χάθαγουεϊ.

Μαζί, στην πλατφόρμα συνεχίζεται και η αγγλική σειρά coming of age «Somewhere Boy».


 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
 

 

Cinobo Series

Συνεχίζεται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η σειρά «Somewhere Boy» με τα επεισόδια 3 και 4.

 

 

Σατιατζίτ Ράι

Ο Ήρωας (The Hero / Nayak)

Nayak_Images_030912_Linear_000031.webp

Ο Άρινταμ, ένας διάσημος κινηματογραφικός αστέρας, ταξιδεύει με τρένο από την Καλκούτα στο Δελχί, όπου όλοι οι επιβάτες τον αναγνωρίζουν και προσπαθούν να τον πλησιάσουν. Ωστόσο, η Αντίτι, μία νεαρή δημοσιογράφος σε γυναικείο περιοδικό, νιώθει περιφρόνηση για τη δημοσιότητα που απολαμβάνει. Θέλοντας να γράψει ένα άρθρο για το περιοδικό της, τον πλησιάζει με σκοπό να μάθει για το κενό που αφήνει στην ψυχή του ανθρώπου η δημοσιότητα.

Ο Ράι πραγματοποιεί ένα λεπτομερές ψυχογράφημα της διασημότητας, έναν οξυδερκή στοχασμό για την τέχνη, τη φήμη και τις απογοητεύσεις που τη συνοδεύουν με πρωταγωνιστή τον Ουτάμ Κουμάρ, έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του σινεμά στη Βεγγάλη σε μια σπάνια στιγμή ερμηνευτικής ενδοσκόπησης.

 

 

Ο Δειλός (The Coward / Kapurush)

Kapurush_Images_000041.webp

Ένας συγγραφέας ταξιδεύει σε ένα μικρό χωριό για τις ανάγκες του νέου του σεναρίου. Όταν το αυτοκίνητό του χαλάσει, ένας καλλιεργητής τσαγιού προσφέρεται να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του για ένα  βράδυ. Εκεί, προς μεγάλη του έκπληξη, θα συναντήσει τη σύζυγο του καλλιεργητή, με την οποία είχε σχέση πριν πολλά χρόνια. Η αναπάντεχη συνάντησή τους τον κρατάει ξύπνιο το βράδυ και η σκέψη του ταξιδεύει στην ημέρα του αποχωρισμού τους, αναζωπυρώνοντας την επιθυμία του να είναι και πάλι μαζί της.

Ο Σατιατζίτ Ράι εξερευνά την αγωνία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας και του χαμένου έρωτα σε ένα συναισθηματικά πολυεπίπεδο δράμα δωματίου που είναι τόσο επιδραστικό όσο και μοναδικά εφήμερο, λόγω της σύντομης διάρκειάς του. Ένα μικρό πυροτέχνημα μνήμης και συναισθήματος.

 

 

Cinobo Exclusives

Ο Παράδεισος (The Lost Boys / Le Paradis)

O 17χρονος Τζο πρόκειται να αποφυλακιστεί από ένα κέντρο κράτησης νέων. Εάν ο δικαστής εγκρίνει την απελευθέρωσή του, θα του επιτραπεί να ζήσει μόνος του. Όταν όμως ένας νέος κρατούμενος φτάνει στο ίδρυμά του, ο Τζο αρχίζει να αμφισβητεί την επιθυμία του για ελευθερία.

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Ζενό Γρατόν εξετάζει μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο νέων ανδρών στη φυλακή. Αναδεικνύοντας την τρυφερότητα ως έκφραση ελευθερίας, Ο Παράδεισος υπερβαίνει το ερώτημα της αναπαράστασης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο σινεμά.

 

New in Cinobo

Μητρικό Ένστικτο (Mothers’ Instinct / Duelles)

Όταν μια ξαφνική τραγωδία χτυπάει τις ζωές δύο γυναικών και των οικογενειών τους, αυτές θα αρχίσουν να αμφισβητούν τις σχέσεις που κάποτε θεωρούσαν τόσο πολύτιμες με επικίνδυνα κι ολέθρια αποτελέσματα.

Πολλές φορές οι εκπλήξεις έρχονται από το πουθενά, όπως αυτό το χιτσκοκικό ψυχολογικό θρίλερ από το Βέλγιο που δεν αφήνει κερδίζει τις εντυπώσεις με το 60s στυλιζάρισμα,  την παγερή ειρωνεία και την υποδόρια ένταση.  To αμερικανικό remake που ακολούθησε δεν εξέπληξε κανέναν.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 13 Μαΐου: Somewhere Boy (Επεισόδια 3+4)
✓ Τρίτη 14 Μαΐου: Ο Παράδεισος
✓ Πέμπτη 16 Μαΐου: Ο Ήρωας
✓ Πέμπτη 16 Μαΐου: Ο Δειλός
✓ Παρασκευή 17 Μαΐου: Μητρικό Ένστικτο

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web