Journal

To γυρισμένο σε iPhone «Tangerine» του Σον Μπέικερ και ένα μαγευτικό αριστούργημα από την Ινδία με τη σφραγίδα Σκορσέζε

To γυρισμένο σε iPhone «Tangerine» του Σον Μπέικερ και ένα μαγευτικό αριστούργημα από την Ινδία με τη σφραγίδα Σκορσέζε

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
21 Οκτ 2024
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 21 ως 27 Οκτωβρίου.

Καθώς το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Anora» έρχεται στις αίθουσες, εμείς πηγαίνουμε λίγο πιο παλιά, στην ταινία που σύστησε το τεράστιο κεφάλαιο «Σον Μπέικερ» στο σινεφίλ κοινό. Το «Tangerine» γυρίστηκε όλο με ένα iPhone αλλά παραμένει μια από τις ομορφότερες ταινίες των ‘10s, μια ντελιριακή τραγικωμωδία αλμοδοβαρικών επιρροών που μας πηγαίνει σε γωνιές του κόσμου που το αμερικάνικο σινεμά συχνά αγνοεί.

Μια νέα προσθήκη έχουμε αυτή την εβδομάδα και στο σκορσεζικό Film Foundation, με το ινδικό μαγικό φιλμ «Kummatty» που θα σας ταξιδέψει. Σε πρεμιέρα βλέπουμε και το «Dancing Queen», ένα feelgood διαμαντάκι από το νεανικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου, ιδανικό για όλη την οικογένεια

Μαζί, συνεχίζεται και το «Red Light» με την Καρίς βαν Χούτεν, με τα επεισόδια 5 και 6.


Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Series

Συνεχίζεται - Red Light, Επεισόδιο 3 και 4.

Πριν το πολυσυζητημένο «Babygirl», η Χαλίνα Ρέιν υπογράφει αυτή τη σειρά που κοιτάει κατάματα τον υπόκοσμο του trafficking και του οργανωμένου εγκλήματος, γεμάτη σασπένς και μια συγκλονιστική πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Καρίς Βαν Χόυτεν του Game of Thrones.

Πριν το πολυσυζητημένο «Babygirl», η Χαλίνα Ρέιν υπογράφει αυτή τη σειρά που κοιτάει κατάματα τον υπόκοσμο του trafficking και του οργανωμένου εγκλήματος, γεμάτη σασπένς και μια συγκλονιστική πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Καρίς Βαν Χόυτεν του Game of Thrones.

 

Συλλογή Film Foundation

Kummatty

Ένας μάγος που ονομάζεται Κουμάτι έρχεται να διασκεδάσει μια ομάδα παιδιών του χωριού με χορό, τραγούδι και μαγικά κόλπα. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, μεταμορφώνει τα παιδιά σε ζώα. Ένα αγόρι, που μεταμορφώνεται σε σκύλο, απομακρύνεται και χάνει τη στιγμή που ο μάγος σπάει το ξόρκι και επαναφέρει τα παιδιά στην ανθρώπινη μορφή τους. Το αγόρι-σκύλος πρέπει να περιμένει την επιστροφή του Κουμάτι.

Το Film Foundation μας στέλνει σε ένα ταξίδι στα βάθη της Κεράλα, αποκαθιστώντας το μυσταγωγικό φιλμ του Αραβίνταν Γκοβίνταν, που εξύμνησε την τοπική παράδοση της νότιας επικράτειας της Ινδίας, αλλά παρέμεινε εν πολλοίς άγνωστος εκτός του τόπου του.

 

Cinobo Exclusives

Dancing Queen

Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή της 12χρονης Μίνα όταν ένας διάσημος χορευτής μετακομίζει στην πόλη της. Ερωτεύεται παράφορα, και όταν εκείνος κάνει μια ανοιχτή οντισιόν για τη νέα του ομάδα χορού, η Μίνα βλέπει μια ευκαιρία να έρθουν κοντά και δηλώνει συμμετοχή. Βυθισμένη στον ενθουσιασμό της, όμως, ξεχνάει κάτι πολύ βασικό: Δεν ξέρει να χορεύει!

Βραβευμένη στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου, αυτή η feelgood αποκάλυψη για όλη την οικογένεια έρχεται με τη γλυκιά νεανική ενέργεια που υπόσχεται ο τίτλος της, για να πει την ιστορία μιας Little Miss Sunshine που ξεπερνά τις ανασφάλειές της για να κατακτήσει τα όνειρά της.
 

New in Cinobo

Tangerine

Την παραμονή των Χριστουγέννων, Η Σιν-Ντι, μια τρανσέξουαλ που μόλις βγήκε από τη φυλακή, συναντά την καλύτερή της φίλη. Η τελευταία της μαρτυρά τη φήμη που κυκλοφορεί στην πιάτσα πως ενόσω ήταν φυλακισμένη, ο φίλος και προαγωγός της την απατούσε. Αποφασισμένη να μην αφήσει την προδοσία αναπάντητη, η Σιν-Ντι θα σύρει τη φίλη της στους δρόμους του Λος Αντζελες, αναζητώντας τον άνδρα που την απάτησε και της ράγισε την καρδιά.

Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Σον Μπέικερ γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε iPhone 5s, ενθουσίασε Σάντανς και Νύχτες Πρεμιέρας και εδραίωσε με τη συναισθηματική γενναιοδωρία του το όνομα του σκηνοθέτη ως μια από τις πιο μεγάλες ελπίδες του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

 


Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 21 Οκτωβρίου: Red Light (Επεισόδια 3 + 4)
✓ Τρίτη 22 Οκτωβρίου: Dancing Queen
✓ Πέμπτη 24 Οκτωβρίου: FILM FOUNDATION – Kummatty
✓ Παρασκευή 25 Οκτωβρίου: Tangerine

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web