Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Το πιο φιλόδοξο φιλμ του Γκασπάρ Νοέ και το Πανόραμα ταινιών του ΑΠΘ

Η εβδομάδα στο Cinobo: Το πιο φιλόδοξο φιλμ του Γκασπάρ Νοέ και το Πανόραμα ταινιών του ΑΠΘ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 25 ως 31 Ιουλίου.

Μια πλούσια σε είδη συλλογή ταινιών κλείνει τον Ιούλιο στο Cinobo. Την εβδομάδα ανοίγει ο Πατρίς Λεκόντ με πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Οτέιγ σε ένα από τα καλύτερα δείγματα γαλλικής κωμωδίας με το «Ο Κολλητός Μου», ο Γκασπάρ Νοέ παραδίδει το magnum opus της καριέρας του με το άκρως πολυσυζητημένο «Enter the Void», ενώ το animation «Film Noir» αποτελεί must για τους λάτρεις του είδους.

Στην πρεμιέρα της εβδομάδας, τις «Χρυσές Φωνές», μια υπέροχη ρομαντική δραμεντί συνδέει το συναίσθημα με μια βαθιά σινεφιλική ιστορία που αφορά ένα ζευγάρι μεταγλωττιστών ταινιών στη Σοβιετική Ένωση. Ενώ το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα συμπληρώνει η φετινή συλλογή ταινιών από το Πανόραμα του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το Cinobo πιστό στην αποστολή του να στηρίζει και να προβάλλει νέους Έλληνες δημιουργούς.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Πανόραμα ΑΠΘ

Το Πανόραμα, η διοργάνωση των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την εξωστρέφεια των δράσεων και των έργων τους, και την επικοινωνία με τον κόσμο που αγαπά να κάνει και να βλέπει σινεμά, επιστρέφει.

Μετά τις προβολές τους σε φυσικούς χώρους, οι 13 ταινίες μικρού μήκους από το 6ο Πανόραμα Ταινιών, είναι πλέον έτοιμες για (επανα)θέαση μέσω της πλατφόρμας του Cinobo. Από ταινίες πρωτοετών με ξεχωριστή, εξαιρετική ματιά, μέχρι ταινίες υποψήφιες για τα φετινά σπουδαστικά Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Από τις 27 Ιουλίου στο Cinobo

Cinobo Premieres

Οι Χρυσές Φωνές (Golden Voices)
Εβγκένι Ρούμαν
Play Video

Γλυκόπικρο και αξιαγάπητο, ένα φιλμ για μια αργοπορημένη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, ένα ταξίδι από τις μεταγλωττίσεις ταινιών στην πρώην Σοβιετική Ένωση ως το άγνωστο που φέρνει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μπροστά σε απροσδόκητες εκπλήξεις.

Ο Βίκτωρ και η Ράγια Φρένκελ ήταν για δεκαετίες οι Χρυσές Φωνές στην κινηματογραφική μεταγλώττιση της Σοβιετικής Ένωσης. Όλες οι δυτικές ταινίες που έφταναν τις Σοβιετικές οθόνες, είχαν τις φωνές τους. Το 1990, με την πτώση της ΕΣΣΔ, οι Φρένκελ αποφασίζουν να στραφούν στην Αλιγιά – να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ, όπως χιλιάδες Σοβιετικοί Εβραίοι. Όμως στο Ισραήλ δεν υπάρχει ζήτηση για ρώσους μεταγλωττιστές, και οι προσπάθειές τους να εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους θα φέρουν παράξενα και απρόσμενα αποτελέσματα, μετατρέποντας το ξεκίνημα αυτού του νέου κεφαλαίου της ζωής τους σε διασκεδαστική, οδυνηρή και παράλογη εμπειρία.

Από τις 26 Ιουλίου στο Cinobo

New in Cinobo

Enter the Void
Γκασπάρ Νοέ

Το magnum opus του Γκασπάρ Νοέ, ένα καλειδοσκοπικά LSD αισθητικής ταξίδι μιας χαμένης ψυχής σε έναν κόσμο που άφησε πίσω. Ο θεατής βλέπει με τα μάτια του πρωταγωνιστή και η κάμερα δεν μένει ποτέ σε ένα σημείο, με τον μεγάλο προβοκάτορα Νοέ να παραδίδει ένα απόλυτο σκηνοθετικό tour de force για σινεφίλ με γερό στομάχι και αγνή διάθεση περιπέτειας.

Ο Όσκαρ είναι ένας Αμερικάνος ντίλερ που ζει στο Τόκιο. Έπειτα από την προδοσία του καλύτερού του φίλου, δολοφονείται κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής. Η ψυχή του που παρακολουθεί τις συνέπειες του θανάτου του, πλανιέται αναζητώντας την ανάσταση.

Από τις 28 Ιουλίου στο Cinobo

Film Noir
Ντ. Τζαντ Τζόουνς, Ρίστο Τοπαλόσκι

Πώς θα έμοιαζε το είδος του φιλμ αν το διασκευάζαμε σε μορφή ενός άκρως στυλιζαρισμένου φιλμ κινουμένων σχεδίων, γεμάτο ατμόσφαιρα, περιθωριακούς ντετέκτιβ, μοιραίες γυναίκες και πνιγμένο στον καπνό, μέσα σε ένα –φυσικά!– ασπρόμαυρο φόντο; Θα ήταν ακριβώς έτσι. Το έξυπνο σχέδιο του ιδιωτικού ντετέκτιβ Σαμ Ρούμπεν καταρρέει όταν παθαίνει αμνησία. Όλοι προσπαθούν να τον σκοτώσουν και ο ίδιος δεν ξέρει γιατί. Η κλασική φιλμ νουάρ αισθητική έρχεται τώρα σε εσάς με τη μορφή μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων. Μια ταινία must για τους λάτρεις του είδους.

Από τις 29 Ιουλίου στο Cinobo

Ο Κολλητός Μου (My Best Friend | Mon Meilleur Ami)
Πατρίς Λεκόντ

Για να κερδίσει το στοίχημα που έχει βάλει με τη συνεργάτιδά του ότι έχει φίλους, ένας αντικέρ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει έναν ταξιτζή για το ρόλο. Ο σπουδαίος Πατρίς Λεκόντ καταπιάνεται με το πολύπαθο είδος της γαλλικής κωμωδίας και με τη βοήθεια του Ντανιέλ Οτέιγ παραδίδει ένα από τα πιο ραφιναρισμένα και ολοκληρωμένα δείγματά της.

Από τις 25 Ιουλίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

H ταινία Οι Χρυσές Φωνές είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web