Journal

Το «Πολύδροσο» με Καγιά-Κόκκαλη και ο Χρυσός Φοίνικας «Το Τρίγωνο της Θλίψης»

Το «Πολύδροσο» με Καγιά-Κόκκαλη και ο Χρυσός Φοίνικας «Το Τρίγωνο της Θλίψης»

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
16 Σεπ 2024
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 16 ως 22 Σεπτεμβρίου.

Ο «ελληνικός» Χρυσός Φοίνικας, το γυρισμένο στην Ελλάδα «Τρίγωνο της Θλίψης» έρχεται στο Cinobo, όπου βρίσκουμε εξάλλου και όλο το έργο του σουηδού προβοκάτορα Ρούμπεν Έστλουντ.

Αποκλειστικά στο Cinobo βλέπουμε και το «Πολύδροσο» του Αλέξανδρου Βούλγαρη, το νοσταλγικό κινηματογραφικό ποίημα να τις Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη σε ερμηνευτικό ρεσιτάλ ως μάνα και κόρη.

Μαζί, βλέπουμε το σινεφίλ διαμάντι «Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο» από τη Βραζιλία, ενώ συνεχίζεται με νέο επεισόδιο και η σειρά «Years & Years».

 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Series

Συνεχίζεται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η σειρά «Years & Years». Στο 3ο επεισόδιο, ο Ντάνιελ χρησιμοποιεί το πάρτι γενεθλίων του για να αποκαλύψει ένα επικίνδυνο σχέδιο. Και καθώς η Βιβ Ρουκ ανεβαίνει στην εξουσία, οι Λάιονς συναντιούνται για μια κηδεία. Νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.

 

Cinobo Exclusives

Πολύδροσο

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μέρες τους σκοντάφτοντας σε πρώτα φιλιά, μυστικά και φαντάσματα του παρελθόντος.

Ένα μικρό, γλυκό ποίημα για μια μαμά και μια κόρη, μια καταπράσινη, ονειρική καρτ ποστάλ που όταν την ανοίγεις παίζει μουσική. Η έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του The Boy ξεχειλίζει από ομορφιά και αγάπη. «Mια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο».

 

New in Cinobo

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness)

Ο Καρλ και η Γιάγια είναι μοντέλα και influencers, η σχέση των οποίων γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω των χρημάτων. Όταν τους προσφέρονται δωρεάν θέσεις σε μια πολυτελή κρουαζιέρα, βρίσκονται να μοιράζονται ένα υπερπολυτελές σκάφος με εμπόρους όπλων και έναν ολιγάρχη, ενώ ένας κυνικός μαρξιστής αλκοολικός είναι ο καπετάνιος του πλοίου, καθώς τα πράγματα έρχονται γρήγορα τα πάνω κάτω.

Μετά το “Τετράγωνο” ο Ρούμπεν Έστλουν καταπιάνεται ξανά με την ταξική σάτιρα σε μια απολαυστική μαύρη κωμωδία που βάζει στο μπλέντερ τον Μαρξ, τον καταναλωτισμό και τις…σωματικές εκκρίσεις με φόντο την παραλία της Χιλιαδούς.

 

Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο (Invisible Life / A Vida Invisível)

Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, αναγκάζονται να αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Γκουίδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να μεγαλώσει ολομόναχη το εκτός γάμου παιδί της, ενώ η Ευρυδίκη εξωθείται σε έναν νερόβραστο γάμο, εγκαταλείποντας το πάθος της για το πιάνο.

Βραβευμένο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών, το μελοδραματικό γράμμα αγάπης του Καρίμ Αϊνούζ στις αόρατες γυναίκες του Ρίο Ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ‘50 ξεχειλίζει από συναίσθημα, ομορφιά και πάθος για ζωή που δεν θα είναι πια φτιαγμένη στα μέτρα των άλλων.

 


Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Years & Years (Επεισόδιο 3)
✓ Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου: Πολύδροσο
✓ Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο
✓ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Το Τρίγωνο της Θλίψης

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web