Journal

Χωρίς ανάσα το line-up του Φεστιβάλ Βενετίας, τρέιλερ για «Oppenheimer» και «Black Panther: Wakanda Forever»

Χωρίς ανάσα το line-up του Φεστιβάλ Βενετίας, τρέιλερ για «Oppenheimer» και «Black Panther: Wakanda Forever»

Το απίθανο πρόγραμμα της φετινής Βενετίας, λίγα λόγια για τον Πολ Σορβίνο που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή, η ελληνική ταινία που βραβεύτηκε στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

«White Noise» του Νόα Μπάουμπαχ

Το Φεστιβάλ Βενετίας ανακοίνωσε τη φετινή του επιλογή ταινιών και στα χαρτιά έχουμε ένα από τα δυνατότερα φεστιβαλικά line-up των τελευταίων χρόνων, με σχεδόν κάθε αναμενόμενο οσκαρικό παίχτη να εμφανίζεται στο Λίντο.

Η διοργάνωση θα ανοίξει με το «White Noise» του Νόα Μπάουμπαχ, διασκευή βιβλίου του Ντον ΝτεΛίλο, με πρωταγωνιστές τον Άνταμ Ντράιβερ και την Γκρέτα Γκέργουιγκ. Στο Διαγωνιστικό συναντάμε ακόμα το ήδη πολυσυζητημένο «Blonde» του Άντριου Ντόμινικ με την Άνα ντε Άρμας στο ρόλο της Μέριλιν Μονρόε, το «Bardo», πρώτη νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου μετά το «Revenant», το «Bones and All» που επανενώνει Λούκα Γκουαντανίνο και Τίμοθι Σαλαμέ μετά το «Call Me By Your Name» και το «Tar» του Τοντ Φιλντ με την Κέιτ Μπλάνσετ σε ρόλο μαέστρου να πηγαίνει καρφί για τα Όσκαρ.

Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Ο Φλοριάν Ζελέρ μετά τον θρίαμβο του «Πατέρα», σκηνοθετεί το «The Son» με τους Χιου Τζάκμαν, Βανέσα Κέρμπι και Λόρα Ντερν, ενώ ο Μάρτιν ΜακΝτόνα επιστρέφει με το «Banshees of Inishering» λίγα χρόνια μετά τη βράβευσή του στη Βενετία με τις «Τρεις Πινακίδες». Το «Banshees» τον επανενώνει με τον Κόλιν Φάρελ, πρωταγωνιστή της καλύτερης ταινίας του, «Αποστολή στη Μπριζ».

«Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι

Μερικά χρόνια αφού δίχασε το Λίντο, ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει στο Φεστιβάλ με το «Whale», τη νέα του ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Φρέιζερ και την Σέιντι Σινκ του «Stranger Things». Ακόμα η Βενετία εξασφάλισε για το Διαγωνιστικό της τη νέα ταινία της Τζοάνα Χογκ, «The Eternal Daughter», το νέο ντοκιμαντέρ της Λόρα Πόιτρας του «Citizenfour» με τίτλο «All the Beauty and the Bloodshed», το νέο φιλμ του Κότζι Φουκάντα «Love Life», την αγωνιώδη «Athena» του Ρομέν Γαβράς σε σενάριο του ίδιου και του Λατζ Λι, καθώς και το «No Bears» του Τζαφάρ Παναχί, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση από το ιρανικό καθεστώς.

Ξεχωρίζουμε ακόμα και τη νέα ταινία του ντοκιμαντερίστα θρύλου Φρέντερικ Γουάιζμαν, «A Couple», μόλις την τρίτη ταινία μυθοπλασίας ολόκληρης της καριέρας του.

Εκτός Διαγωνιστικού συναντάμε επίσης σημαντικούς τίτλους, όπως το «Don’t Worry Darling» της Ολίβια Γουάιλντ με τους Φλόρενς Πιου και Χάρι Στάιλς, αλλά και το πρίκουελ τρόμου «Pearl» του Τάι Γουέστ, με την Μία Γκοθ να παίζει τη νεαρή ηλικία μιας εκ των χαρακτήρων της στην φετινή ταινία «Χ».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το τμήμα των σειρών, με δύο πολύ μεγάλα ονόματα να λανσάρουν τις νέες προσωπικές δουλειές τους. Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν έρχεται στη Βενετία με το «Copenhagen Cowboy» του Netflix, τη δεύτερη τηλεοπτική δουλειά του μετά το «Too Old to Die Young» που είχαμε δει πριν μερικά χρόνια στις Κάννες. Ακόμα πιο αναμενόμενο, το «Kingdom: Exodus» του Λαρς φον Τρίερ, μια σειρά-συνέχεια του καλτ «Kingdom» του από τις αρχές των ‘90ς, που είχε τρέξει τότε για 2 σεζόν ακολουθώντας τους ασθενείς μιας πτέρυγας νοσοκομείου της Κοπεγχάγης και φλερτάροντας με το απόκοσμο και το μεταφυσικό.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 31 Αυγούστου ως 10 Σεπτεμβρίου.

 

Αξίζει να διαβάσεις

Ο Μπομπ Ράφελσον

*Το mixgrill γράφει για το «Full Time» ως σύγχρονο αγώνα επιβίωσης.

*Το Cinemagazine αποχαιρετά τον σπουδαίο Μπομπ Ράφελσον του «Πέντε Εύκολα Κομμάτια» που πέθανε πριν λίγες μέρες.

*Και το OneMan θυμάται τους ρόλους και την αξεπέραστη μορφή του Πολ Σορβίνο που επίσης έφυγε από κοντά μας αυτή την εβδομάδα.

*Το in2life ξεχωρίζει τα καλύτερα θερινά σινεμά εκτός του κέντρου Αθήνας.

Καθημερινή σε ένα ρεπορτάζ μιλά με αιθουσάρχες για να εντοπίσει τις τάσεις του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού.

*H Athens Voice γράφει για τις «Χρυσές Φωνές» που στριμάρουν αποκλειστικά στο Cinobo.

*Το «Re-Live», μια sci-fi ελληνική ταινία μικρού μήκους, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο.

*Το Saristra επιστρέφει στην Κεφαλονιά με μουσική, προβολές («Μαγνητικά Πεδία») και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα στο πρόγραμμά του.

Popaganda γράφει με αφορμή το «Spencer» του Πάμπλο Λαραΐν για τη νέα τάση των εναλλακτικών βιογραφικών φιλμ.

*H LiFΟ εξετάζει το πώς επέστρεψε για τα καλά ο Νίκολας Κέιτζ ύστερα από ένα σερί ετών με μπόλικες ατυχείς επιλογές.

*Για τα 30 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη, η Parallaxi κάνει μια αναδρομή στην ζωή και την καριέρα της ανυπέρβλητης ηθοποιού.

*Το Cinemagazine κάνει μια αναλυτική αναδρομή σε όλη τη φιλμογραφία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με αφορμή τη μέρα των γενεθλίων του.

 

Αξίζει να δεις

 

Πρώτο μικρό teaser για το πολυαναμενόμενο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν που αναμένεται τον επόμενο Ιούλιο.

To «Black Panther: Wakanda Forever» του Ράιαν Κούγκλερ, από το οποίο δεν είχαμε δει ως τώρα καμία απολύτως εικόνα, παρουσιάζει το συγκινητικό πρώτο του τρέιλερ, με την απουσία του Τσάντγουικ Μπόουζμαν να πέφτει βαριά πάνω από τον ουρανό του Γουακάντα. Πρωταγωνιστούν οι Λουπίτα Νιόνγκο και Λετίσια Ράιτ.

Επίσημο τρέιλερ για το «Blonde» του Άντριου Ντόμινικ, με την Άνα ντε Άρμας ως Μέριλιν, που θα κάνει πρεμιέρα στη Βενετία.

Άλλη μια πρεμιέρα Βενετίας, το πρίκουελ τρόμου «Pearl» του Τάι Γουέστ, με την Μία Γκοθ.

Πρώτο teaser για το εντυπωσιακό animation «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που έρχεται τον Δεκέμβριο.

H ταινία Οι Χρυσές Φωνές είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web