Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Ο θρίαμβος του «Γιοσέπ» κι ένα αφιέρωμα στον Τόμας Βίντερμπεργκ

Η εβδομάδα στο Cinobo: Ο θρίαμβος του «Γιοσέπ» κι ένα αφιέρωμα στον Τόμας Βίντερμπεργκ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 1 ως 7 Φεβρουαρίου.

Γιοσέπ

Μια από τις μεγάλες exclusive ταινίες του Cinobo έρχεται στην πλατφόρμα στο ξεκίνημα του Φλεβάρη, με το ήδη βραβευμένο «Γιοσέπ» να παρουσιάζει μια από τις ομορφότερες animation προτάσεις της χρονιάς στην υπηρεσία ενός καθηλωτικού βιογραφικού πορτρέτου με έντονες πολιτικές προεκτάσεις. Μια μέρα νωρίτερα, ο μήνας ανοίγει με το δυνατό δράμα «Ένα Όμορφο Αγόρι» όπου ο Στιβ Καρέλ συναντά τον Τιμοτέ Σαλαμέ.

Ακόμα, καθώς το «Another Round» με τον Μαντς Μίκελσεν συζητιέται και χτίζει φόρα προς τα Όσκαρ, το Cinobo φέρνει στους συνδρομητές δύο από τις σημαντικότερες ταινίες της καριέρας του σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ. H «Οικογενειακή Γιορτή» («Festen / Celebration») εκκίνησε το Δόγμα ‘95 δημιουργώντας σοκ στα ‘90s, ενώ στο «Submarino» ο Δανός σκηνοθέτης επιστρέφει σε αναζήτηση οικογενειακών τραυμάτων πάνω από μια δεκαετία μετά. (Στο Cinobo είναι επίσης διαθέσιμη η ταινία του, «Το Κοινόβιο».)

Cinobo Πρεμιέρες

Γιοσέπ (Josep)

Φεβρουάριος 1939. Η Γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που αποδρούν από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι πρόσφυγες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτίσουν τους δικούς τους στρατώνες, να τρέφονται με τα άλογα που τους μετέφεραν έξω από τη χώρα τους, και να πεθάνουν ανά εκατοντάδες λόγω της έλλειψης υγιεινής και νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι μεταξύ τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπαρτολί, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.

Μια συγκλονιστική animation καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας μακριά από την Ισπανία του Φράνκο, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ένα άλλο αδιέξοδο. Όταν το πανέμορφο κινούμενο σχέδιο τίθεται στην υπηρεσία της ιστορικής καταγραφής. Επίσημη επιλογή Φεστιβάλ Καννών 2020.

New in Cinobo

Οικογενειακή Γιορτή (The Celebration / Festen)

Στα εξηκοστά γενέθλια ενός μεγαλοαστού paterfamilias αρχίζουν να αναφύονται δυσάρεστες αλήθειες για το οικογενειακό παρελθόν που γρήγορα θα πάρουν διαστάσεις χιονοστιβάδας. Αν άξιζε να μείνει κάτι από το «Δόγμα 95», το μανιφέστο του Λαρς φον Τρίερ που τάραξε τα φεστιβαλικά νερά των Καννών το 1998, είναι αυτή η θρυλική πλέον ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, που αποτύπωσε την οικογενειακή κακοποίηση με έναν κινηματογραφικά απαράμιλλο τρόπο.

Ένα Όμορφο Αγόρι (Beautiful Boy)

Η τρικυμιώδης σχέση ενός πατέρα με τον γιο του λόγω του εφιάλτη της εξάρτησης από τα ναρκωτικά του τελευταίου, των αλλεπάλληλων αποτυχημένων προσπαθειών αποτοξίνωσης και των υποτροπών, που δυναμίτισαν τις λαμπρές ακαδημαϊκές προοπτικές του και παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή. Στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ο σκηνοθέτης του «Ραγισμένα Όνειρα» (που επίσης είναι διαθέσιμο για streaming στο Cinobo) Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν χτίζει ένα στιβαρό οικογενειακό δράμα και χαρτογραφεί τις πολυσύνθετες δυναμικές εντός του οικογενειακού ιστού, βασισμένος στις δύο εξαιρετικές ερμηνείες των Στιβ Καρέλ και Τιμοτέ Σαλαμέ.

Submarino

Δύο αυτοκαταστροφικά αδέρφια συναντιούνται στην κηδεία της μητέρας τους και προσπαθούν να συμφιλιωθούν με ένα παρελθόν γεμάτο από καταχρήσεις, προσωπικές και οικογενειακές τραγωδίες. Σε μια από τις λιγότερο γνωστές στιγμές του, ο Δανός σκηνοθέτης της «Οικογενειακής Γιορτής» και του «Another Round» κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα, ένα καταιγιστικό και σπαρακτικό οικογενειακό δράμα που αναζητά την ανθρωπιά των ηρώων του ακόμα και στις χειρότερες στιγμές τους.

Checklist εβδομάδας

H ταινία Γιοσέπ είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web