Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η καθηλωτική «Νύχτα των Βασιλιάδων» και η συλλογή-δροσιά Splash

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η καθηλωτική «Νύχτα των Βασιλιάδων» και η συλλογή-δροσιά Splash

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 1 ως 7 Αυγούστου.

Η πιο καλοκαιρινή συλλογή ταινιών που θα βρείτε φέτος, το Splash έρχεται για να σας παρασύρει σε κινηματογραφικές βουτιές δίπλα σε θάλασσες, σε πισίνες, ή απλά θυμίζοντας γεύσεις, εικόνες και αισθήσεις του καλοκαιριού.

Η πρεμιέρα της εβδομάδας είναι μια από τις εικαστικά εντυπωσιακότερες ταινίες της χρονιάς, η «Νύχτα των Βασιλιάδων», μια ωδή στην σημασία των αφηγήσεων. Παράλληλα, παρακολουθούμε τρεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αφίξεις στη βιβλιοθήκη τίτλων του Cinobo.

Πάνω στην ώρα για τον Αύγουστο, το ντοκιμαντέρ «Στο Σώμα της» του Ζαχαρία Μαυροειδή παρατηρεί τις «δεκαπεντάρισες» που προσεύχονται στη Θηρασιά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Ενώ η «Παρθένος του Αυγούστου» του Χονάς Τρουέμπα ακολουθεί το πνεύμα του Ερίκ Ρομέρ και παρακολουθεί μια γυναίκα που (ξε)μένει στην πόλη, τον Αύγουστο.

Τέλος, μια σύγχρονη κλασική βιτριολική κωμωδία από τον εξπρές Κρις Μόρις, οι «Τέσσερις Λέοντες» έχοντας ξεσηκώσει το φεστιβαλικό κοινό όπου κι αν προβλήθηκαν, φέρνουν εκτός από κοφτερή σάτιρα, και τον πρώτο μεγάλο ρόλο του Ριζ Άχμεντ στο σινεμά.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Splash

Η καλοκαιρινή συλλογή που είχαμε ανάγκη για τις καυτές ημέρες του Αυγούστου, 9 ταινίες με κοινό στοιχείο το απέραντο γαλάζιο, αλλά και τα κύματα που έρχονται να το αναταράξουν

Από τις 3 Αυγούστου στο Cinobo

Cinobo Premieres

H Νύχτα των Βασιλιάδων (Night of the Kings | La nuit des Rois)
Φιλίπ Λακότ
Play Video

Υπάρχει κάτι που σχηματίζει τις ζωές μας περισσότερο από τις ιστορίες που λέμε, τις ιστορίες που ακούμε; Ένα εικαστικά επιβλητικό δείγμα σινεμά κάπου ανάμεσα στην παράδοση και την φαντασία, που υπογραμμίζει θριαμβευτικά το πώς οι αφηγήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ίδιας μας της ύπαρξης– ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος της Ακτής Ελεφαντοστού η οποία διοικείται από τους κρατουμένους της. Σύμφωνα με την παράδοση, με τον ερχομό του κόκκινου φεγγαριού, το “Αφεντικό” τον χρίζει νέο “Ρωμαίο” και του ζητά να πει μια ιστορία στους υπόλοιπους φυλακισμένους. Μαθαίνοντας τη μοίρα που τον περιμένει, αρχίζει να διηγείται τη μυσταγωγική ζωή του θρυλικού εγκληματία με το όνομα “Βασιλιάς της Ζάμα”. Πρέπει όμως η ιστορία να κρατήσει μέχρι την αυγή…

Από τις 2 Αυγούστου στο Cinobo

New in Cinobo

Τέσσερις Λέοντες (Four Lions)
Κρίστοφερ Μόρις

Από τις καλύτερες κωμωδίες του 21ου αιώνα, μια εξωφρενική σάτιρα που απαγορεύτηκε σε πολλές μουσουλμανικές χώρες καθώς έβαλε ως στόχο τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, με ήρωες που θα ζήλευαν οι αδερφοί Κοέν. Πρώτος μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος στην καριέρα του Ριζ Άχμεντ.

Ορμώμενος από την επιθυμία για μεγαλείο, ο Ομάρ είναι αποφασισμένος να γίνει στρατιώτης του τζιχάντ στην Αγγλία. Με τους φίλους του, αποφασίζουν να κάνουν μια αποφασιστική κίνηση που θα κάνει τους πάντες να μιλούν γι’ αυτούς και τον σκοπό τους. Το πρόβλημα: τους λείπει η οργάνωση.

Από τις 5 Αυγούστου στο Cinobo

Στο Σώμα της
Ζαχαρίας Μαυροειδής
Play Video

Το «αμόλυντο» σώμα της Παναγίας, το ερημωμένο σώμα της πάλαι ποτέ αγροτικής Θηρασιάς και το φθαρτό σώμα των γυναικών φανερώνονται στον φακό του Ζαχαρία Μαυροειδή (Ο Ξεναγός, Απόστρατος) και συνθέτουν μια εφήμερη αναπαράσταση της μεταπολεμικής Ελλάδας στη σκιά της Σαντορίνης.

Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, η κυρία Ειρήνη και οι εναπομείναντες «δεκαπεντάριδες» και «δεκαπεντίστρες» επιστρέφουν στα κελιά της Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Επί δύο εβδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των αγαπημένων το πρωί και της υγείας των ζώντων το απόγευμα, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Στο ενδιάμεσο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την τουριστική κίνηση στον κόλπο της Σαντορίνης.

Από τις 1 Αυγούστου στο Cinobo

Η Παρθένος του Αυγούστου (The August Virgin | La Virgen de Agosto)
Χονάς Τρουέμπα
Play Video

Όταν τελικά αυτό που αναζητούμε από τις διακοπές μας είναι η ηρεμία. Στην παράδοση της αποτύπωσης του θέρους από τον Ρομέρ, ο Χονάς Τρουέμπα παραδίδει μια μικρή ωδή στην άδεια καλοκαιρινή Μαδρίτη με όχημα μια γυναίκα που αναζητά τη φυσική και μεταφυσική επανεκκίνηση της ζωής της.

Λίγο προτού κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, η Εύα προτιμά να παραμείνει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου.

Από τις 4 Αυγούστου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

H ταινία Στο Σώμα της είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web