Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η συγκλονιστική «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου κι ένα από τα πρώτα φιλμ του Ντενί Βιλνέβ

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η συγκλονιστική «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου κι ένα από τα πρώτα φιλμ του Ντενί Βιλνέβ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 6 ως 12 Ιουνίου.

Μια από τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς προστίθεται στον κατάλογο του Cinobo. Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου ύστερα από την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το άνοιγμα στις ελληνικές αίθουσες, κάνει την streaming πρεμιέρα της στην πλατφόρμα. Πρωταγωνιστεί η Σοφία Κόκκαλη σε μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας της.

Μαζί, παρακολουθούμε το ανατριχιαστικά επίκαιρο «Πολυτεχνείο», μια από τις πρώτες ταινίες του Ντενί Βιλνέβ που έκαναν το παγκόσμιο φεστιβαλικό στερέωμα να τον προσέξει για τα καλά, πριν φτάσει να σκηνοθετεί ταινίες όπως το «Arrival» και το «Dune». Επίσης βλέπουμε και το «Βαποράκι», μια απολαυστική αστυνομική κωμωδία από την Αυστραλία με πρωταγωνιστή τον Χιούγκο Γουίβινγκ του «Matrix» και του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Premieres

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις (Moon, 66 Questions)
Ζακλίν Λέντζου
Play Video

Πόσα είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε; Η Ζακλίν Λέντζου παρουσιάζει το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, ένα χειροποίητο, καθηλωτικα προσωπικό και ατόφια συναισθηματικό φιλμ για μια κόρη κι έναν πατέρα, μακριά και κοντά την ίδια στιγμή. Πρωταγωνιστεί η Σοφία Κόκκαλη σε μια σαρωτική ερμηνεία.

Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν-άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της, τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Από τις 7 Ιουνίου στο Cinobo

New in Cinobo

Πολυτεχνείο (Polytechnique)
Ντενί Βιλνέβ

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στις 6 Δεκεμβρίου 1989 στο Πολυτεχνείο του Μόντρεαλ, αναπαριστά τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί μέσα απ’ τα μάτια δύο φοιτητών. Οι ζωές τους άλλαξαν για πάντα τη μέρα που ένας νεαρός άντρας μπήκε στη σχολή μ’ έναν και μοναδικό σκοπό: να αυτοκτονήσει, παίρνοντας μαζί του όσες το δυνατόν περισσότερες γυναίκες.

Όταν ο Ντενί Βιλνέβ ήταν ακόμη παντελώς άγνωστος (και) στο ελληνικό κοινό, κέρδισε την εκτίμηση των φεστιβάλ του κόσμου αναπαραστώντας σε ασπρόμαυρο φιλμ ένα φρικτό γεγονός που συνέβη στο Πολυτεχνείο του Μόντρεαλ το 1989.

Από τις 9 Ιουνίου στο Cinobo

Το Βαποράκι (The Mule)
Τόνι Μαχόνι, Άνγκους Σάμψον
Play Video

Ένας αφελής άντρας δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών, κρυμμένα στο στομάχι του. Όταν συλλαμβάνεται και κρατείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, κάνει μια απελπισμένη επιλογή: αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, αποφασίζει να …κατακρατήσει -στην κυριολεξία- τα αποδεικτικά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια «ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα» παρασύροντας αστυνομικούς, εγκληματίες και ανήσυχους συγγενείς, σε μία απίστευτη απόδραση!

Ο Χιούγκο Γουίβινγκ δεν είναι πια ο μέγας Agent Smith, αλλά ένας κακομοίρης ντετέκτιβ σε μια επικίνδυνη αποστολή: να πείσει έναν αφελή άνδρα-βαποράκι να ενεργηθεί ώστε να βγάλει τα ναρκωτικά που κρύβει μέσα στο στομάχι του. Σπαρταριστά περιστατικά σε κωμωδία από την Αυστραλία.

Από τις 10 Ιουνίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

H ταινία Σελήνη, 66 Ερωτήσεις είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web