Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Κεν Λόουτς κι ένα σύγχρονο «Καρναβάλι των Ψυχών»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Κεν Λόουτς κι ένα σύγχρονο «Καρναβάλι των Ψυχών»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 24 ως 30 Μαϊου.

Δύο σκηνοθέτες ήδη γνώριμοι στο κοινό του Cinobo έχουν νέες ταινίες στον κατάλογο της πλατφόρμας. Ο πολυβραβευμένος Κεν Λόουτς επιστρέφει με το πιο πρόσφατο φιλμ του, «Δυστυχώς Απουσιάζατε» ενώ ο Κρίστιαν Πέτζολντ σε μια από τις πρώτες δουλειές του, μεταφέρει το «Καρναβάλι των Ψυχών» στη σύγχρονη Γερμανία.

Παράλληλα, σε πρώτη προβολή βλέπουμε το καθηλωτικά ερμηνευμένο μελόδραμα «Ο Μεγάλος Αποχωρισμός», βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Premieres

Ο Μεγάλος Αποχωρισμός (So Long, My Son)
Play Video

Η ξαφνική απώλεια του γιου τους, η πολιτική του ενός απογόνου και μια σειρά από οδυνηρά οικογενειακά μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια, παρασέρνουν ένα ζευγάρι στις τρικυμίες της ζωής, την οποία όμως πεισματικά συνεχίζουν να ατενίζουν με αισιοδοξία.

Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες κινεζικής ιστορίας, αυτό το βαθιά συγκινητικό μελόδραμα στοχάζεται πάνω στις έννοιες της απώλειας, της ενοχής και εν τέλει της αγάπης, σαρώνοντας τα βραβεία ερμηνειών στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

New in Cinobo

Δυστυχώς Απουσιάζατε (Sorry We Missed You)
Play Video

Μια τετραμελής οικογένεια παλεύει για ένα καλύτερο αύριο, αλλά όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει για να ξεφύγει από τα βάσανα της εργατικής τάξης μοιάζουν εκ των προτέρων καταδικασμένες σε ένα ανελέητα ταξικό σύστημα.

Με δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ενεργητικό του και άοκνα ταγμένος στο πολιτικό σινεμά που τον έκανε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες παγκοσμίως, ο Κεν Λόουτς παραδίδει ένα ακόμα ακτιβιστικό δράμα κοινωνικού ρεαλισμού, που βρήκε θέση στο Επίσημο Διαγωνιστικό των Καννών το 2019.

Yella
Play Video

Η Γιέλα ζει σε μία μικρή κωμόπολη της Ανατολικής Γερμανίας, πλάι σε έναν καταπιεστικό σύζυγο. Έχει πάρει, όμως, τη μεγάλη απόφαση και, παρά τις έντονες ενστάσεις του άντρα της, θα βρεθεί στο Ανόβερο προς ανεύρεση νέας εργασίας και ζωής. Εκεί θα γνωρίσει τον Φίλιπ και κοντά του θα εργαστεί ως λογίστρια, δείχνοντας μάλιστα εξαιρετικές επιδόσεις. Και ενώ θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά με τον Φίλιπ, ο σύζυγος της θα αρχίσει να εμφανίζεται από το πουθενά.

Ο Γερμανός Κρίστιαν Πέτζολντ παίρνει μία μυθική, για την ιστορία του κινηματογράφου, ταινία φαντασίας, το «Καρναβάλι των Ψυχών», και την τοποθετεί στη σύγχρονη κοινωνία της χώρας, σχολιάζοντας με εξαιρετικά εύστοχο τρόπο ψυχρές σχέσεις και ψυχρές καριέρες που αδειάζουν την ενέργεια των πολιτών της.

Checklist εβδομάδας

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web