Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Κοίτα Ποιος Γύρισε» και Σταύρος Ψυλλάκης

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Κοίτα Ποιος Γύρισε» και Σταύρος Ψυλλάκης

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
19 Οκτ 2020
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 19 ως 25 Οκτωβρίου.

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Κοίτα Ποιος Γύρισε» και Σταύρος Ψυλλάκης

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 19 ως 25 Οκτωβρίου.

Αυτή την εβδομάδα το Cinobo ρίχνει το βλέμμα του σε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ντοκιμαντερίστες, τον Σταύρο Ψυλλάκη. Έχοντας προηγουμένως παρουσιάσει το βραβευμένο «Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε» για το οποίο μας είχε μιλήσει αναλυτικά, φέρνουμε αυτή την βδομάδα 3 ακόμα πρόσφατες δουλειές του.

Μαζί, το «Κοίτα Ποιος Γύρισε» φαντάζεται την επιστροφή του Μπενίτο Μουσολίνι στη σημερινή Ιταλία, και σε πρώτη προβολή το βραβευμένο «Retablo» για την αγωνία ενός αγοριού όταν ένα μυστικό τον φέρνει αντιμέτωπο στην οικογενειακή παράδοση.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Spotlight στον Σταύρο Ψυλλάκη

Μεταξά: Ακούγοντας το χρόνο / Μικρές Ιστορίες Ρομά / Ολυμπία

Ο ατρόμητα ανθρωπιστής ντοκιμαντερίστας Σταύρος Ψυλλάκης τιμάται από το Cinobo με μια μέρα αφιερωμένη σε 3 πρόσφατα δείγματα του σημαντικού έργου του. Στο «ακούγοντας το χρόνο» το νοσοκομείο Μεταξά, οι γιατροί και το προσωπικό του μας καθοδηγούν σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι ζωής για το πώς είναι να συμβιώνεις με τον καρκίνο, μια «εμπειρία αυτογνωσίας σε ένα υποθηκευμένο μέλλον». Στο «Μικρές Ιστορίες Ρομά» ξεδιπλώνεται η ζωή και η προσωπικότητα και τα όνειρα ανθρώπων που ζουν και κινούνται στο Ζεφύρι και στο Μενίδι. Και στην «Ολυμπία», μια γυναίκα είναι ήδη τριών μηνών έγκυος όταν ο καρκίνος της χτυπά την πόρτα. Στο δίλημμα «ποιος έχει προτεραιότητα να σωθεί, εκείνη ή το έμβρυο;», η απάντηση θα είναι «και οι δύο». Ένα spotlight σε έναν ανεκτίμητο δημιουργό και στο απαραίτητο έργο του.

Cinobo πρεμιέρες

Retablo

Ένα νεαρό αγόρι στο Περού, που εκπαιδεύεται από τον πατέρα του για να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση της θρησκευτικής εικονογραφίας, ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα δυναμιτίσει τη ζωή του, όπως την ήξερε. Η τρικυμιώδης σχέση ενός πατέρα κι ενός γιου με φόντο το υποβλητικό φυσικό τοπίο του Περού σε ένα αναπάντεχο lgbtq+ δράμα που κέρδισε πληθώρα φεστιβαλικών διακρίσεων.

New in Cinobo

Κοίτα Ποιος Γύρισε (Sono Tornato / I’m Back)

Ρώμη, σήμερα. 80 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Μπενίτο Μουσολίνι επανεμφανίζεται κάτω από παράξενες συνθήκες στην Πιάτζα Βιτόριο. Ο πόλεμος έχει τελειώσει, η αγαπημένη του Κλαρέτα έχει χαθεί και τα πάντα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Ο Ντούτσε πιστεύει πως μπορεί να κυβερνήσει εκ νέου την Ιταλία-τι θα γινόταν αν επέστρεφε για τα καλά; Πολιτική σάτιρα που φέρνει τον εφιάλτη του φασισμού στο σήμερα ενσαρκωμένο αυτοπροσώπως από έναν εκ των κύριων εκπρόσωπών του στον 20ο αιώνα, σε ένα μαγικό και σουρεαλιστικό ταξίδι στο χρόνο και εξέλιξη της ιταλικής κοινωνίας.

Η Αγάπη Δεν Έρχεται Μόνη (Un Bonheur N'arrive Jamais Seul / Happiness Doesn’t Come Alone)

Ένας μποέμ μουσικός αγαπάει τους φίλους του, το πιάνο του και τα πάρτι. Τις νύχτες παίζει πιάνο σε ένα τζαζ κλαμπ και ξελογιάζει όμορφα κορίτσια. Ζει για το τώρα, για τη στιγμή, αποζητώντας την απόλαυση σε όλα. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που πέφτει πάνω σε μια 40χρονη γυναίκα, η οποία έχει έναν ζηλιάρη πρώην σύζυγο και τρία παιδιά και καθόλου χρόνο για ρομαντικές ιστορίες. Το λογικό θα ήταν αυτοί οι δύο να μην ταιριάζουν καθόλου, αλλά ο έρωτας είναι απρόβλεπτο πράγμα. Ο σκηνοθέτης της την περιέγραψε ως «οι Αριστόγατες με ηθοποιούς» και στο μόνο που έχει άδικο είναι ο περιορισμός των αναφορών του. Γοητευτική σαν τους πρωταγωνιστές της, ρομαντική κομεντί με πηγές όχι μόνο τα κλασικά της Ντίσνεϊ αλλά και μπόλικο παλιό Χόλιγουντ, σερβιρισμένο με φρέσκο γαλλικό στυλ.

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Santa Sangre»: η καλύτερη εισαγωγή στην ψυχο-μαγεία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Παραισθησιογόνο, σουρεαλιστικό αλλά και χιτσκοκικό ως βάση του, το φιλμ του μοναδικού Αλεχάντρο Χοδορόφσκι στέκεται επάξια πλάι στα cult αριστουργήματα που έδωσε στα 70s, με ένα σύνολο ονειρικών εικόνων να χτίζουν μια διαφορετική προσέγγιση στο είδος του θρίλερ.

H ταινία Το Τέμπλο είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web