Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Μια απρόσμενη κομεντί από την Παλαιστίνη και το My French Film Festival

Η εβδομάδα στο Cinobo: Μια απρόσμενη κομεντί από την Παλαιστίνη και το My French Film Festival

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 24 ως 30 Ιανουαρίου.

Η αναπάντεχη κομεντί «Γάζα, Αγάπη Μου» από την Παλαιστίνη έρχεται αποκλειστικά στο Cinobo μαζί με το συνταρακτικό κοινωνικό δράμα ηθικών ερωτημάτων «Ιστορίες Μιας Νύχτας».

Στην πλατφόρμα συνεχίζεται και το 12ο My French Film Festival, με 30 γαλλόφωνες ταινίες σε πρώτη προβολή και αποκλειστικά με ελληνικούς υπότιτλους στο Cinobo. Η διοργάνωση διαρκεί ως τις 13 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Exclusives

Γάζα, Αγάπη Μου (Gaza Mon Amour)
Άραμπ Νάσερ, Ταρζάν Νάσερ
Play Video

Ένας 65χρονος ψαράς, κρυφά ερωτευμένος με μια μελαγχολική χήρα, αλιεύει κατά τύχη ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα και η ζωή του παίρνει μια απροσδόκητα σουρεαλιστική τροπή. Ο έρως χρόνια και πολιτικά αδιέξοδα δεν κοιτά σ’ αυτή την αναπάντεχη κομεντί από την Παλαιστίνη που σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή με τη γλυκιά μελαγχολία, την τρυφερότητα και το χιούμορ της.

Από τις 25 Ιανουαρίου στο Cinobo

My French Film Festival

Το My French Film Festival, το πρώτο online φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου, επιστρέφει για 12η χρονιά, από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022 και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά με ελληνικό υποτιτλισμό στη streaming πλατφόρμα του Cinobo. Οι 30 νέες ταινίες Α’ προβολής θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους στην τιμή των 5,99€ με την αγορά του Festival Pass, και δωρεάν για τους συνδρομητές Cinobo. Μείνετε συντονισμένοι στο blog του Cinobo για την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος. Διάβασε περισσότερα 

Από τις 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Ιστορίες Μιας Νύχτας (Directions | Posoki)
Στέφαν Κομαντάρεφ
Play Video

Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Όμως ο ίδιος θέλει να παραμείνει ένας έντιμος άνθρωπος. Το συμβούλιο δεοντολογίας που εξέτασε την καταγγελία του, δεν δείχνει να συμμερίζεται την εντιμότητά του και ζητά επίσης το δικό του μερίδιο στη δωροδοκία. Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα, κάθε διαδρομή με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός, μια νέα κατεύθυνση.

Ο Βούλγαρος auteur Στέφαν Κομαντάρεφ πλέκει ένα συνταρακτικό δράμα γεμάτο ηθικά σταυροδρόμια που εντυπωσίασε στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών- ένα εντυπωσιακό πορτρέτο της βουλγάρικης κοινωνίας κι ένα κοινωνικό φιλμ που εντοπίζει τον ουμανισμό στις πιο σκοτεινές γωνίες.

Από τις 27 Ιανουαρίου στο Cinobo

Ομάρ (Omar)
Χάνι Αμπού Ασάντ
Play Video

«Το να πηδάει κανείς το Τείχος είναι μέρος της καθημερινής ζωής στην Παλαιστίνη». O Χάνι Αμπού-Ασάντ (του “Παράδεισος: Τώρα”) αφηγείται μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία αγάπης σε ένα απάνθρωπο φόντο. Βραβευμένο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Στην ταινία, ο Ομάρ είναι συνηθισμένος να αποφεύγει τις σφαίρες των σκοπών όταν περνά το Τείχος που χωρίζει στα δύο την πόλη ώστε να επισκεφθεί την κρυφή του αγάπη, τη Νάντια. Αλλά η κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν γνωρίζει ούτε την απλή αγάπη, ούτε τον ξεκάθαρο πόλεμο. Στην άλλη μεριά του τείχους, ο ευαίσθητος νεαρός φούρναρης, Ομάρ, γίνεται ένας μαχητής της ελευθερίας, ο οποίος θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με οδυνηρές επιλογές για τη ζωή και το τι σημαίνει να είσαι άνδρας.

Όταν ο Ομάρ συλλαμβάνεται μετά από μία θανατηφόρα πράξη αντίστασης, ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας και ποντικού με την στρατιωτική αστυνομία. Η καχυποψία και ο φόβος της προδοσίας απειλούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Ομάρ στους συνεργούς και παιδικούς του φίλους, Αμτζάντ και Τάρεκ, ο στρατευμένος αδελφός της Νάντια. Τα αισθήματα του Ομάρ δεν αργούν να γίνουν τόσο διχασμένα όσο και το Παλαιστινιακό τοπίο. Αλλά, σύντομα, γίνεται εμφανές ότι οτιδήποτε κάνει, είναι εξαιτίας της αγάπης του για τη Νάντια.

Από τις 20 Ιανουαρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

H ταινία Γάζα, Αγάπη Μου είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web