Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Συγκλονιστικός Γκασπάρ Νοέ και ένα φεστιβάλ για τους λάτρεις του γαλλικού σινεμά

Η εβδομάδα στο Cinobo: Συγκλονιστικός Γκασπάρ Νοέ και ένα φεστιβάλ για τους λάτρεις του γαλλικού σινεμά

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 9 ως 15 Ιανουαρίου.

Δυναμικά μπαίνει το νέο έτος στο Cinobo καθώς επιστρέφει και φέτος η διοργάνωση του MyFrenchFilmFestival την οποία παρακολουθείτε για δεύτερη συνεχή χρονιά με ελληνικούς υπότιτλους μόνο εδώ. Από πρόσφατες επιτυχίες με τις Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντέλ Εξαρχόπουλος κι άλλα σημαντικά ονόματα του ευρωπαϊκού σινεμά, μέχρι φιλμ από δημιουργούς ανερχόμενους (όπως η Αλίς Ντιόπ του «Saint Omer») αλλά και κλασικούς (Μορίς Πιαλά), η φετινή διοργάνωση φέρνει και πάλι κορυφαίες προτάσεις του γαλλόφωνου σινεμά στους θεατές.

Αποκλειστικά στο Cinobo έρχεται το «Vortex», το συγκλονιστικό δημιούργημα του Γκασπάρ Νοέ με τον Ντάριο Αρτζέντο. Πώς θα έμοιαζε το «Amour» γυρισμένο από τον μεγάλο κινηματογραφικό προβοκάτορα; Κάπως σαν το «Vortex».

Μαζί, έρχεται η αργεντίνικη ρομαντική δραμεντί «Χωρίς Παιδιά», με μεγάλη επιτυχία στα ταμεία της χώρας της.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

MyFrenchFilmFestival

Η παγκόσμια γιορτή του γαλλόφωνου σινεμά επιστρέφει. Το φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου My French Film Festival του οργανισμού για την προώθηση γαλλικών ταινιών Unifrance, επιστρέφει για 13η χρονιά online και θα φιλοξενηθεί με ελληνικό υποτιτλισμό στη streaming πλατφόρμα Cinobo. Οι 28 νέες και ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα ταινίες Α’ προβολής, θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα για διάρκεια ενός μήνα, από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου, με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους.

Cinobo Exclusives

Vortex

Γκασπάρ Νοέ

Ένα αγαπημένο, ηλικιωμένο ζευγάρι περνά τις μέρες του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, παλεύοντας με τα πρώτα στάδια της άνοιας. Με την οθόνη σε split-screen, παρακολουθούμε την καθημερινότητά τους, και όσο αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ο γιος τους προσπαθεί να τους φροντίσει, η λήθη μετατοπίζεται σε κάτι πιο ανησυχητικό και οι δυο τους μπαίνουν σε μια δίνη ψυχικού και σωματικού εκφυλισμού.

Ο μεγάλος προβοκάτορας του παγκόσμιου σινεμά αλλάζει στυλ, αλλά παραμένει σοκαριστικός. Το Amour του Χάνεκε μπαίνει στο παραισθησιογόνο σύμπαν του Νοέ και μας προσκαλεί σε μια αδυσώπητα ρεαλιστική ιστορία τρόμου, όπου ο τρόμος πηγάζει από τις δυσκολίες του γήρατος.

New in Cinobo

Χωρίς Παιδιά (Sin Hijos / No Kids)

Αριέλ Βίνογκραντ

Η ταινία «Χωρίς Παιδιά» είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

Ο Γκαμπριέλ χώρισε πριν από τέσσερα χρόνια και από τότε η οκτάχρονη κόρη του είναι το κέντρο της ζωής του. Μέχρι τη στιγμή που στον δρόμο του θα έρθει η Βίκυ, μια όμορφη, ανεξάρτητη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα που στην πρώτη τους συνάντηση, και χωρίς να ξέρει τίποτα για τη ζωή του, του παραθέτει τον μοναδικό της όρο σε οποιαδήποτε νέα γνωριμία: δεν θα κάνει ποτέ σχέση με κάποιον που έχει παιδιά. Άνθρωποι τρυφεροί μα αλλεργικοί με τα παιδιά μπλέκονται σε αδιέξοδους έρωτες, γεμάτους μυστικά και ψέματα που οδηγούν σε σπαρταριστές παρεξηγήσεις, σε μια ξέφρενη λατινοαμερικανική κωμωδία που έγινε μεγάλο χιτ στη χώρα της.

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 9 Ιανουαρίου: Χωρίς Παιδιά
✓ Τρίτη 10 Ιανουαρίου: Vortex
✓ Παρασκευή 13 Ιανουαρίου: 13ο MyFrenchFilmFestival

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web