Journal

Τα βραβεία των Καννών και τα πολυσυζητημένα «Μπάσταρδα» στις αίθουσες

Τα βραβεία των Καννών και τα πολυσυζητημένα «Μπάσταρδα» στις αίθουσες

Συνεντεύξεις Νίκου Πάστρα και «Μπάσταρδων», εντυπώσεις από τις ταινίες των Καννών, κείμενο-αφιέρωμα στον Κλιντ Ίστγουντ, συζητήσεις με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Στις Κάννες απονεμήθηκαν τα βραβεία για το φετινό Διαγωνιστικό, με το δικαστικό θρίλερ «Ανατομία μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ να κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα έχοντας συγκεντρώσει έναν γενικό θαυμασμό και υψηλά σκορ από την κριτική. Πολύ κοντά το «Zone of Interest» του Τζόναθαν Γκλέιζερ, ο οποίος επέστρεψε 10 χρόνια μετά το «Under the Skin», και απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

To Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής κέρδισε ο λατρεμένος κοινού και κριτικής Άκι Καουρισμάκι για το «Fallen Leaves», μια ταινία που θα δούμε αποκλειστικά από το Cinobo, ενώ ακόμα τιμήθηκαν τα «Pot-au-Feu» του Τραν Αν Χουνγκ (Σκηνοθεσία), «Monster» του Χιροκάζου Κόρε-εντα (Σενάριο) και οι ηθοποιοί Μέρβε Ντιζντάρ (Γυναικεία Ερμηνεία για το «About Dry Grasses» του Νούρι Μπιλγκέ Τζεϊλάν) και Κότζι Γιακούσο (Ανδρική Ερμηνεία για το «Perfect Days» του Βιμ Βέντερς).

Στο παράλληλο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, το μεγάλο βραβείο κέρδισε η γυρισμένη στην Ελλάδα ταινία «How to Have Sex» της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, που θα κυκλοφορήσει επίσης από το Cinobo.
 

Αξίζει να διαβάσεις:

  • Τα «Μπάσταρδα» κυκλοφορούν ήδη στα σινεμά και η LiFO εξηγεί την ιστορία του πώς δημιουργήθηκε η ταινία, ενώ οι πρωταγωνιστές διαλέγουν τα αγαπημένα τους φιλμ για το Αθηνόραμα. Η Popaganda μιλά για την επίδραση του φιλμ αυτή τη στιγμή.
  • Ο σκηνοθέτης ταινίας Νίκος Πάστρας μιλά στο Cinemagazine για τις καλλιτεχνικές του επιρροές, δείχνει στο Αθηνόραμα polaroids από τα γυρίσματα της ταινίας, συζητά με το Avopolis τη σχέση της ταινίας με την κοινωνία του σήμερα, και μοιράζεται στο Flix τις μουσικές του ανησυχίες μαζί με τον Mazoha
  • Από τις Κάννες, για το «Fallen Leaves» του Άκι Καουρισμάκι διαβάζουμε στο Αθηνόραμα, το Flix, την Popaganda, το Cinemagazine και τη LiFO.
  • H Μία Μακένα-Μπρους του «How to Have Sex» μιλά στην Popaganda και στην Καθημερινή, ενώ για την ταινία γράφει το Flix.
  • To «La Chimera» της Αλίτσε Ρορβάχερ έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό των Καννών συγκεντρώνοντας εξαιρετικές κριτικές, και διαβάζουμε για αυτό περισσότερα στη LiFO και στο Flix.
  • Η δραματική ταινία «Αγάπη και Μίσος» του Αρνό Ντεπλεσάν κυκλοφορεί στις αίθουσες από το Cinobo και μιλούν για αυτή στο Flix ο Μελβίλ Πουπό κι η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Αρνό Ντεπλεσάν στο Αθηνόραμα κι η Μαριόν Κοτιγιάρ στο LadyLike.
  • Ο Αλφόνσο Κουαρόν μιλά στην Καθημερινή για το τι σημαίνει σήμερα η κινηματογραφική δημιουργία.
  • Η Parallaxi ξεχωρίζει μερικές απολύτως απαραίτητες ταινίες της μαγικής κινηματογραφικής δεκαετίας των 1920s.
  • Η Σιγκούρνι Γουίβερ μιλά στη LiFO για την σημασία του να παίζει έναν ώριμο χαρακτήρα με ενεργή σεξουαλικότητα.
  • Με αφορμή τα γενέθλιά του, το Cinemagazine αφιερώνει ένα χορταστικό κείμενο στον Κλιντ Ίστγουντ και την τεράστια καριέρα του.
  • Στο TVXS διαβάζουμε για την άνοδο και την πτώση της Μέριλιν Μονρόε.
  • O Δημήτριος Χρηστάκης, έλληνας animator για το νέο «Spider-Man: Across the Spider-Verse» μιλάει στο OneMan για την εμπειρία.

 

Αξίζει να δεις:

Διαφήμιση για το Suntory με τον Κιάνου Ριβς, την οποία γύρισε η Σοφία Κόπολα χρησιμοποιώντας υλικό από μια αντίστοιχη διαφήμιση των 80s με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον Ακίρα Κουροσάβα.

Ψάχνεις τι θα δεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web