Τα 400 Χτυπήματα

Τα 400 Χτυπήματα

  • Φρανσουά Τριφό
  • 1959
  • 1 ώ 39 λ
  • Γαλλία

Ο θρύλος Τριφό, με μια ταινία-σταθμό της Νουβέλ Βαγκ και του παγκόσμιου κινηματογράφου, διερευνά την ωμότητα της νιότης σε μια ταινία με απανωτά "χτυπήματα" που σε αφήνει συγκινημένο και εγκεφαλικά διψασμένο.

Σύνοψη

Ο Αντουάν Ντουανέλ είναι ένα νεαρό αγόρι που μεγαλώνει στο Παρίσι, κάνει κοπάνες, κλέβει, δεινοπαθεί από τον δάσκαλο του και από την οικογένειά του. Αφού συλλαμβάνεται και περνά μια νύχτα σε ένα κελί με πόρνες και κλέφτες, το δικαστήριο αποφασίζει να τον στείλει σε αναμορφωτήριο. Εκεί ένας ψυχολόγος εξετάζει τους λόγους που το αγόρι είναι δυστυχισμένο. Μια μέρα που παίζει ποδόσφαιρο, καταφέρνει να αποδράσει και τρέχει προς τον ωκεανό, ένα μέρος που ήθελε πάντα να επισκεφτεί.

Τα 400 Χτυπήματα
Στοιχεία ταινίας
Συμμετοχές φεστιβάλ
Υπότιτλοι
Καταλληλότητα
Κ-12

Επίσημη Συμμετοχή

Φεστιβάλ Καννών

1959

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Φεστιβάλ Καννών

1959

Βραβείο OCIC

Φεστιβάλ Καννών

1959

Είπαν για την ταινία
5.0
/5

Είπαν για την ταινία
5.0
/5

Ο μικρός αξίζει βραβείο για την υποκριτική του. Πανέμορφη ταινία, απεικονίζει τους ποικίλους τρόπους καταπίεσης που υφίσταται ένα παιδί σε τόσο νεαρή ηλικία, ειδικά σε μία τέτοια εποχή.
supermass

06 Αυγ 2023

10/10

το μεταπολεμικό συντηρητικότατο Παρίσι μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Και τα κόμπλεξ που φορτώνουν δάσκαλοι, γονείς και λοιποί εξουσιαστές πάνω στο εξουσιαζόμενο νιάτο. Οι ερμηνείες άψογες ειδικά του...
koilies

15 Ιουλ 2023

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web