Journal

Αυτή η «Ομαδική Θεραπεία» θα αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό

Αυτή η «Ομαδική Θεραπεία» θα αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό

Ευτυχία
Ευτυχία Τερζή
Δημοσιεύτηκε
24 Σεπ 2024
Κατηγορία
Tags

Δεν βλέπουμε κάθε μέρα ταινίες που ισορροπούν με τόση επιτυχία ανάμεσα στην κωμωδία  και το δράμα. Στην «Ομαδική Θεραπεία» του Γκεράρδο Ερέρο (παραγωγού του «Το Μυστικό  στα Μάτια της») γελάμε, σοκαριζόμαστε και δακρύζουμε σε ίσα μέρη.

Μια ψυχολόγος προτείνει σε τρία ανυποψίαστα ζευγάρια μια ανορθόδοξη μέθοδο θεραπείας. Τα ζευγάρια θα βρεθούν σε ένα γραφείο μόνα τους, όπου, απουσία της ψυχολόγου, θα πρέπει να συζητήσουν τα θέματα 8 φακέλων που τους έχει αφήσει. Το περιεχόμενο των φακέλων θα ωθήσει τα ζευγάρια να συζητήσουν τα πάντα γύρω από την προσωπική τους ζώη, από την ανατροφή των παιδιών μέχρι τις σεξουαλικές τους συνήθειες, ξετυλίγοντας ένα κουβάρι παραδοχών, εξομολογήσεων και σπαρταριστών διαξιφισμών ανάμεσα στα, μέχρι πρότινος, άγνωστα μεταξύ τους ζευγάρια.

Με εξαιρετική σεναριακή μαεστρία, ο Ερέρο ξετυλίγει μια κωμωδία καταστάσεων που ξεκινά από την εξωφρενική συνθήκη στην οποία βρίσκονται οι πρωταγωνιστές και συνεχίζει με κοφτερές ατάκες, μαύρο χιούμορ και απροσδόκητα ευτράπελα. Υπάρχει όμως κάτι που πλανάται στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ταινίας, κάτι απροσδιόριστα σκοτεινό και ανείπωτο. Η μεγάλη αποκάλυψη, που έρχεται στα τελευταία λεπτά, αλλάζει απότομα και σοκαριστικά τον τόνο, τα χαμόγελα σβήνουν και μια βαριά αλήθεια κατακλύζει την οθόνη, από αυτές που καθηλώνουν και μας θυμίζουν με βάναυσο τρόπο πως το βαθύτερο σκοτάδι μπορεί να κρύβεται στη διπλανή πόρτα.

BajoTerapia©MAIDER_KUADRA404.webp

Με την κάμερα εγκλωβισμένη στους τέσσερις τοίχους του μοιραίου δωματίου, ο διάσημος Ισπανός παραγωγός ταινιών όπως τα «Το Μυστικό στα Μάτια της» και «Ο Άνεμος Χορεύει στο Κριθάρι», στήνει περίτεχνα αυτή την κωμωδία για τις σχέσεις, υφαίνοντας πίσω της την πραγματική αφορμή της που είναι τόσο αναπάντεχη και τόσο απρόσμενη ώστε δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Είναι απόλυτα σίγουρο ότι κάθε προβολή της «Ομαδικής Θεραπείας» θα γίνει αφορμή για συζητήσεις, πιθανώς για διαφωνίες και επιχειρηματολογίες κάθε είδους, μόλις το σοκ της ανατροπής περάσει και το ευαίσθητο θέμα της βγει στην επιφάνεια.

«Πέρα από το να κάνουμε μια ταινία ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, είχαμε ως στόχο να καταπιαστούμε και με κάτι σημαντικό. Το γέλιο κατά τη διάρκεια της “Ομαδικής Θεραπείας” είναι εγγυημένο, αλλά θέλουμε επίσης να μας κάνει προβληματιστούμε για ένα θέμα ιδιαίτερα  σημαντικό, διαδεδομένο και σοβαρό». Και πράγματι, η ταινία καταφέρνει ακριβώς αυτό: να αναδείξει ένα θέμα τόσο σημαντικό και τόσο κοντινό σε όλους μας χρησιμοποιώντας το χιούμορ ως όχημα αλλά και ως εξαπάτηση, οδηγώντας μας σε μια στιγμή απόλυτου σοκ και αμηχανίας.

Μετά την επιτυχημένη της πορεία στα σινεμά, η «Ομαδική Θεραπεία» είναι διαθέσιμη στο Cinobo για να αποκαλύψει σε όλους εσάς το καλά κρυμμένο μυστικό της. Πατήστε play και  να θυμάστε: τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 

H ταινία «Ομαδική Θεραπεία» είναι διαθέσιμο online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web