Journal

El Echo, echo, echo, echo! Τώρα στο Cinobo

El Echo, echo, echo, echo! Τώρα στο Cinobo

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
18 Ιουν 2024
Κατηγορία
Tags

Μία πολυβραβευμένη ντοκιμαντερίστρια παίζει με τα όρια της μυθοπλασίας σε μία ταινία για τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά επαναλαμβάνουν τις ζωές των γονιών τους. 

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας - Encounters και Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2023, ο Αντίλαλος της Τατιάνα Ουέσο μας μεταφέρει στο απομακρυσμένο χωριό Ελ Έκο του Βόρειου Μεξικού, όπου τα παιδιά είναι αναγκασμένα να φροντίζουν τα πρόβατα και τους γονείς τους. Ενώ ο παγετός και η ξηρασία τιμωρούν τη γη, τα παιδιά στο Ελ Έκο μαθαίνουν να αποδέχονται τον θάνατο, την ασθένεια και την αγάπη, την προσταγή και τη σιωπή των γονιών τους. Ένα από αυτά, όμως, θα επαναστατήσει ενάντια σε αυτή την αυστηρή διαιώνιση της σκληρής πειθαρχίας.

el eco_copyright radiola film_3.webp

Η βραβευμένη με Χρυσή Αθηνά για τη «Νύχτα της Φωτιάς» Τατιάνα Χουέσο πλάθει μια συγκλονιστική ιστορία για την εξέγερση και τον ίλιγγο μπροστά στη ζωή - δημιουργεί ένα οικείο, καθηλωτικό πορτρέτο ενός τρόπου ζωής, μέσα από τα μάτια νέων που σπάνια τον αμφισβητούν.

Επίσημη συμμετοχή στις Νύχτες Πρεμιέρας και στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν το 2023, ο Αντίλαλος είναι μία πλούσια ταινία που εξετάζει πως οι ζωές των παιδιών συχνά επαναλαμβάνουν αυτές των γονιών τους, μέχρις ότου κάποιος να… σπάσει το μοτίβο. Δείτε το τώρα στο cinobo.com
 

H ταινία «Ο Αντίλαλος» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web