Journal

«Ο Παράδεισος»: Ο έρωτας μέσα σε μία φυλακή

«Ο Παράδεισος»: Ο έρωτας μέσα σε μία φυλακή

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
14 Μαΐ 2024
Κατηγορία
Tags

Μια απρόσμενη ιστορία αγάπης γεμάτη πάθος και τρυφερότητα γεννιέται μεταξύ δύο νέων ανδρών στη φυλακή.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζενό Γρατόν μας φέρνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο με τον Παράδεισο, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία ο 17χρονος Τζο πρόκειται να αποφυλακιστεί από ένα κέντρο κράτησης νέων. Ο Τζο θα μπορέσει να μείνει μόνος του αν ο δικαστής εγκρίνει την απελευθέρωσή του, αλλά όταν ένας νέος κρατούμενος φτάσει στο ίδρυμα, ο Τζο θα αρχίσει να αμφισβητεί την επιθυμία του για ελευθερία.

MyFFF 2024 - FTR - LE PARADIS- Still 03 (1).webp

Γεμάτο πάθος και ευαισθησία, το ζευγάρι αψηφά το καταπιεστικό σύστημα κανόνων της φυλακής, έτσι ώστε να διατηρήσει τον απρόσμενο δεσμό που πλέον τους γειώνει καθημερινά. Αναδεικνύοντας την τρυφερότητα ως έκφραση ελευθερίας, ο Παράδεισος προτείνει την αγάπη ως μέτρο αποκατάστασης και εξετάζει τον ρόλο που παίζει η δομική βία στην εγκληματικότητα.

Η Βελγο-Γαλλική συμπαραγωγή έκανε πρεμιέρα στο 73ο φεστιβάλ Βερολίνου και έφτασε μέχρι το BFI το 2023 - στο Cinobo το είδαμε πρώτη φορά μέσω του my French Film Festival, και την αγαπήσαμε τόσο που θελήσαμε να μείνει. 

H ταινία «Ο Παράδεισος» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web