Journal

Οι πρωταγωνιστές του Ζακ Οντιάρ στην Ελλάδα κι η Lady Gaga στο μιούζικαλ σίκουελ(!) του Joker

Οι πρωταγωνιστές του Ζακ Οντιάρ στην Ελλάδα κι η Lady Gaga στο μιούζικαλ σίκουελ(!) του Joker

Συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της πιο φρέσκιας και σέξι rom com του καλοκαιριού, απάντηση στο δίλημμα «σεφ ή ροκ σταρ», η λαμπερή τελετή έναρξης του 12ου Athens Open Air Film Festival και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

H νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ, «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα», κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες έχοντας προηγουμένως κάνει πανελλήνια πρεμιέρα ως ταινία λήξης του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι πρωταγωνιστές Λουσί Ζανγκ και Μακιτά Σαμπά ήρθαν στην Ελλάδα, μίλησαν για το φιλμ και φωτογραφήθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

To 2020mag τους μίλησε και τους φωτογράφισε, συζητώντας μαζί τους για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μελαγχολία και τη μοναξιά– και φυσικά τον έρωτα.

Στο Αθηνόραμα, μίλησαν για την τεχνική και για την δυσκολία των ερωτικών σκηνών.

Ενώ στο Magazine του News24/7, μιλούν για το κόμικ που αποτέλεσε έμπνευση της ταινίας αλλά και το πώς χρησιμοποίησαν τον χορό για να προβάρουν τον ερωτισμό και την διαρκή κίνηση ανάμεσά τους.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών αποτελώντας την επιστροφή του Οντιάρ όχι μόνο στην Γαλλία (μετά το αγγλόφωνο «Αδελφοί Σίστερς») αλλά και σε ένα σινεμά επαφών και αγγιγμάτων που υπήρξε κεντρικό στοιχείο της φιλμογραφίας του. Θυμίζουμε πως δύο ταινίες του Ζακ Οντιάρ στριμάρουν ήδη στο Cinobo: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Dheepan» αλλά και το «Σώμα με Σώμα» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ.

Το «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» προβάλλεται στις αίθουσες από το Cinobo.

 

Αξίζει να διαβάσεις

*Τα «Μαγνητικά Πεδία» συνεχίζουν την διαδρομή τους στις αίθουσες και ο σκηνοθέτης Γιώργος Γούσης μαζί με τον πρωταγωνιστή Αντώνη Τσιοτσιόπουλο μιλούν στο mixgrill για την εμπειρία του φιλμ.

*Πέθανε ο σπουδαίος καρατερίστας ηθοποιός Φίλιπ Μπέικερ Χολ και το Cinemagazine θυμάται την μοναδικότητα της κινηματογραφικής του παρουσίας.

*Η Finos Film γιορτάζει με ξεχωριστό τρόπο τα 95α γενέθλια του Γιάννη Βογιατζή.

*To FRApress γράφει για την ταινία «Σημείο Βρασμού» ενώ το OneOfUs αναρωτιέται αν οι σεφ είναι οι νέοι ροκ σταρ.

*Το σίκουελ του «Joker» (που θυμίζουμε πως κέρδισε Χρυσό Λέοντα στη Βενετία) φημολογείται πως θα είναι μιούζικαλ, με την Lady Gaga στον ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν. Μια σπάνια περίπτωση δημιουργικού ρίσκου μιας ντε φάκτο στουντιακής επιτυχίας; Θα το μάθουμε.

 

*Το mixgrill ξεχωρίζει την ταινία «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» που πλέον στριμάρει στο Cinobo.

parallaxi παραθέτει 9 διαμάντια του αμερικάνικου στούντιο Α24.

*Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ μιλάει στο OneMan για την επιστροφή του στο ρόλο του Όμπι-Γουάν Κενόμπι.

*Το FRApress αναλύει το πώς η ταινία «Η Δουλειά Της» μιλά για τη χειραφέτηση των γυναικών σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης.

*Η Μάγκι Τζίλενχαλ παρουσίασε την ταινία της «Χαμένη Κόρη» στην έναρξη του 12ου Open Air Festival της Αθήνας.

*Ο Άρης Σερβετάλης μιλάει στο Βήμα λίγο πριν η «Αγέλη Προβάτων» (για την οποία μόλις κέρδισε Ίρις Β’ Ανδρικού Ρόλου) κυκλοφορήσει στα σινεμά.

*Η έκθεση «Μαγικές Εικόνες» προαναγγέλει τη λειτουργία του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

 

Αξίζει να δεις

Νέο τρέιλερ για το «Decision to Leave» του Παρκ Τσαν-γουκ, που κυκλοφορεί σύντομα στην Κορέα και στον υπόλοιπο κόσμο από Οκτώβρη.

 

#BARBIE
July 21, 2023
Only in theaters. pic.twitter.com/DAemOyv5H8

— Warner Bros. Pictures (@wbpictures) June 15, 2022

Τρέιλερ για τη ρετροσπεκτίβα 20 ταινιών στον Ντάριο Αρτζέντο που ετοιμάζει το Lincoln Center στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσά τους και τα «Μαύρα Γυαλιά» που έρχονται σύντομα για streaming στο Cinobo.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ως Κεν στο επερχόμενο «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ.

To Netflix έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το επερχόμενο βιογραφικό φιλμ «Maestro» του Μπράντλεϊ Κούπερ, με τον ίδιο στον ρόλο του Λέοναρντ Μπέρνστιν.

H ταινία Dheepan: Ο Άνθρωπος xωρίς Πατρίδα είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web