Journal

Σημειώσεις ενός Καλοκαιριού: Η Μελαγχολία της Νεότητας

Σημειώσεις ενός Καλοκαιριού: Η Μελαγχολία της Νεότητας

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
9 Ιουλ 2024
Κατηγορία

Η καλοκαιρινή ανεμελιά και η γλυκιά μελαγχολία της νεότητας αποτυπώνονται ειδυλλιακά σ’ αυτό το πανέμορφο και λυρικό αισθηματικό δράμα από την Ισπανία, το οποίο κέρδισε δίκαια τον Αργυρό Αλέξανδρο Σκηνοθεσίας του τμήματος Meet The Neighbors στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Ντιέγκο Γιορέντε, γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης, φτιάχνει μία ταινία που εστιάζει στις προκλήσεις της ενήλικης ζωής και στην αναμέτρηση με ένα νεανικό πάθος που πρέπει να σβήσει. 

Η Μάρτα (ερμηνευμένη από την Κατία Μπορλάδο) ζει στη Μαδρίτη, όπου μόλις έχει μετακομίσει με τον νέο της σύντροφο, τον Λέο (Αντόνιο Αράκε). Ετοιμάζεται να περάσει τις διακοπές της στην πατρίδα της, την Αστούριας, όπου και συναντά τον πρώτο της έρωτα, τον Πάμπλο (Άλβαρο Κιντάνα). 

NOTESONASUMMER_02.webp

Η ταινία, διανθισμένη με μικρές βινιέτες που απεικονίζουν σκηνές της καθημερινής ζωής, ακολουθεί μια κυκλική διαδρομή: ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, περνά στις καλοκαιρινές διακοπές στην Αστούριας, και επιστρέφει στην πρωτεύουσα χαρτογραφώντας έτσι και μία εσωτερική διαδρομή. 

Ο Ντιέγκο Γιορέντε δημιουργεί εικόνες σπάνιας ποίησης για την αναστολή και τη σύνδεση μεταξύ δύο σωμάτων, δύο φάσεων, δύο κύκλων ζωής σε ένα φιλμ που ταιριάζει τέλεια στην καλοκαιρινή ραστώνη. 

 

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web