Journal

«Στο Ποταμόπλοιο»: Ένας μοναδικός σταθμός φροντίδας

«Στο Ποταμόπλοιο»: Ένας μοναδικός σταθμός φροντίδας

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
21 Μαΐ 2024
Κατηγορία

Ο μικρόκοσμος μιας κοινότητας ψυχολογικής υποστήριξης στη Γαλλία, γίνεται ένα ανεκτίμητο, διαφωτιστικό ντοκουμέντο στα χέρια του Νικολά Φιλιμπέρ.

Η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2023, το Στο Ποταμόπλοιο είναι η τελευταία δουλειά του διακεκριμένου ντοκιμαντερίστα Νικολά Φιλιμπέρ, γυρισμένη με βλέμμα καθαρό και ψύχραιμο πάνω σε μία πλωτή κατασκευή που βρίσκεται στον Σηκουάνα στην καρδιά του Παρισιού. Το ποταμόπλοιο “Adamant” καλωσορίζει ενήλικες που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, προσφέροντας το είδος της φροντίδας που τους γειώνει στο χρόνο και στο χώρο και τους βοηθά να αναρρώσουν ή να διατηρήσουν τη διάθεσή τους.

Adamant1.webp

Ο Φιλιμπέρ ακολουθεί επίσης και την ομάδα που διευθύνει το Adamant - τους/τις ψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσοκόμους,  εργοθεραπευτές, τους ειδικούς παιδαγωγούς, τους ψυχοκινητικούς ειδικούς, το νοσοκομειακό προσωπικό και τους καλλιτέχνες και θεραπευτές τέχνης, οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά να αντισταθούν στην υποβάθμιση και την απανθρωποποίηση της ψυχιατρικής όσο καλύτερα μπορούν.

Το Στο Ποταμόπλοιο είναι μια καθηλωτική συλλογική εμπειρία, η οποία εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2023 με την πρόεδρο Κρίστεν Στιούαρτ να λέει για το ντοκιμαντέρ πως είναι "αριστοτεχνικά φτιαγμένο" και η "κινηματογραφική απόδειξη της ζωτικής ανάγκης για ανθρώπινη έκφραση."

H ταινία «Στο Ποταμόπλοιο» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web