Journal

Το 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το ελληνικό του πρόγραμμά

Το 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το ελληνικό του πρόγραμμά

Οι Ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν Πρόεδρος στο Βερολίνο, τρέιλερ για τον «Μπάτμαν» και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα καθιερωμένα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Ανακοινώθηκε το ελληνικό πρόγραμμα του 62ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που απαρτίζεται από 35 μεγάλου και 15 μικρού μήκους ταινίες.

Εξ αυτών, οι 20 θα παιχτούν σε πρώτη προβολή, ενώ για πρώτη φορά εννέα ελληνικές ταινίες (περισσότερες από κάθε άλλη φορά) θα είναι υποψήφιες σε κάποιο από τα τρία -πλέον- Διαγωνιστικά τμήματα.

Τρεις ταινίες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό και, πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες «Αγέλη Προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού και «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου. Ισάριθμες ελληνικές ταινίες παίρνουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα Meet the Neighbors: το «.dog» της Γιάννας Αμερικάνου, το «18» του Βασίλη Δούβλη, καθώς και η ταινία «Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση.

Παράλληλα, ακόμη τρεις ελληνικές ταινίες συναντούμε στο >>Film Forward που για πρώτη φορά φέτος γίνεται διαγωνιστικό. Πρόκειται για τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση, το «ORFEAS 2021», σε σκηνοθεσία που υπογράφει η καλλιτεχνική ομάδα ΦΥΤΑ και το «The Timekeepers of Eternity» του Αριστοτέλη Μαραγκού.

«Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;» του Ντίνου Κατσουρίδη

Σε δύο προβολές καθολικής προσβασιμότητας θα παιχτούν τα κλασικά φιλμ «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;» του Ντίνου Κατσουρίδη με τον Θανάση Βέγγο, και το «Δοξόμπους» του Φώτου Λαμπρινού. Οι συγκεκριμένες ταινίες θα είναι προσβάσιμες τόσο στις αίθουσες του Φεστιβάλ όσο και στις διαδικτυακές προβολές τους.

Επιπλέον, το 62ο ΦΚΘ θα προβάλλει δωρεάν οκτώ αριστουργήματα του ελληνικού σινεμά, στο πλαίσιο της δράσης της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Χώρα, σε βλέπω: Ο 20ός αιώνας του ελληνικού σινεμά» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το «Ζ», ο «Μικρός Δραπέτης», «Αστέρω», η «Ευδοκία» και άλλα.

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί 4-14 Νοεμβρίου και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Αξίζει να διαβάσεις

«Titane» της Ζουλιά Ντουκουρνό

*Το «Azor» και το «Titane» είναι δύο από τις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Γκόθαμ καλύτερου διεθνούς φιλμ. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες αναλυτικά εδώ.

*Σοκαριστικό περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», με τον Άλεκ Μπόλντουιν να πυροβολεί ένα γεμισμένο prop όπλο με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό της διευθύντριας φωτογραφίας Χαϊλίνα Χάτσινς.

Parallaxi γράφει για το «Arrival» του Ντενί Βιλνέβ με αφορμή την κυκλοφορία του «Dune» στις αίθουσες.

*Το Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοίνωσε πως Πρόεδρος της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Πάντα ένιωθα σαν ένας ανεξάρτητος σκηνοθέτης μέσα στο σύστημα του Χόλιγουντ. Το να μπορέσω να στηρίξω και να γιορτάσω τα σπουδαιότερα ταλέντα του κόσμου είναι ένα δώρο που με χαρά αποδέχομαι».

 

Audiences around the world need let @netflix know that there is a real interest & demand for Season 3 of @MINDHUNTER_ if you make enough noise, It might actually happen…. #DavidFincher #mindhunter https://t.co/IZjDpxOX9k

— asifkapadia (@asifkapadia) October 12, 2021

 

*Ο σκηνοθέτης Ασίφ Καπάντια («Senna», «Έιμι») έχοντας στο παρελθόν γυρίσει επεισόδια του εκπληκτικού «Mindhunter» του Netflix, υπογραμμίζει πως θέλει πολύ να επιστρέψει η σειρά για περισσότερες σεζόν.

*Το Cinemagazine γράφει για την κλασική περιπέτεια «Μπούλιτ».

LiFO κάνει αναδρομή στην ιστορία του Μπάτμαν με αφορμή την επερχόμενη ταινία του Ματ Ριβς.

*To BBC καταγράφει τις 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 21ου αιώνα, με το «The Wire» στην πρώτη θέση.

*Το Notebook του Mubi με μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του «French Dispatch» του Γουές Άντερσον.

 

Αξίζει να δεις

Πρώτο τρέιλερ για το «Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ με την Ολίβια Κόλμαν, που βραβεύτηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας.

Νέο τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο νέο «Μπάτμαν» του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον εμβληματικό ρόλο.

 

Ο Τέρενς Μάλικ σκηνοθετεί διαφημιστικό σποτ για τη Ford, με διευθυντή φωτογραφίας τον φοβερό Αλέξις Ζαμπέ, του «Florida Project» και του «Post Tenebras Lux».

Τρέιλερ για το «Being the Ricardos» του Άαρον Σόρκιν, με τη Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Λουσίλ Μπολ.

Εξώφυλλο της Criterion για την «Οικογενειακή Γιορτή» του Τόμας Βίντερμπεργκ, που είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo (εδώ).

Ο Πίτερ Τζάκσον εξερευνά την ιστορία των Beatles με το «Beatles: Get Back», κι αυτό είναι το τρέιλερ.

H ταινία Σελήνη, 66 Ερωτήσεις είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web