Journal

Απολαυστικά «Κενά Αέρος» και μια ιρανική περιπέτεια στα Εξάρχεια

Απολαυστικά «Κενά Αέρος» και μια ιρανική περιπέτεια στα Εξάρχεια

Cinobo
Cinobo
Published
22 Jul 2024
Category

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 22 ως 28 Ιουλίου.

Η 1η σεζόν του «Spaced» ολοκληρώνεται θριαμβευτικά και είναι όλη διαθέσιμη στο Cinobo για καλοκαιρινές απολαύσεις, μέχρι να έρθει και η 2η, τον Αύγουστο.

Αποκλειστικά στο Cinobo, η απολαυστική κωμωδία «Κενά Αέρος» ακολουθεί ένα ετερόκλητο ensemble χαρακτήρων στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την φοβία των πτήσεων! Από τον σκηνοθέτη της επιτυχίας «Κάτω από το Δέντρο» και με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Τίμοθι Σπολ.

Μαζί, έρχεται και μια από τις πετυχημένες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, το «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι, μια περιπέτεια επιβίωσης στα Εξάρχεια.


Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Series

ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΖΟΝ: Spaced (1η σεζόν)

Δυο φίλοι, ο Τιμ και η Ντέιζι, 20άρηδες από το Βόρειο Λονδίνο με αβέβαιο μέλλον, πρέπει να προσποιηθούν ότι είναι ζευγάρι για να ζήσουν στο μοναδικό διαμέρισμα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Από τις καλύτερες κωμικές σειρές στην ιστορία της βρετανικής TV και κυρίως η αρχή της υπέροχης συνεργασίας των Έντγκαρ Ράιτ, Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ, που έφερε αργότερα τα «Shaun of the Dead» και «Hot Fuzz». Αποθέωση της pop κουλτούρας, στην πιο διασκεδαστική συγκατοίκηση που έγινε ποτέ στο Λονδίνο. Επεισόδιο 7ο τελευταίο. Η 1η σεζόν είναι πλήρης, διαθέσιμη στο Cinobo. Η 2η σεζόν θα στριμάρει στο Cinobo τον Αύγουστο.

 

Cinobo Exclusives

Κενά Αέρος (Northern Comfort)

Μία ετερόκλητη ομάδα από άτομα με χρόνια φοβία για τα αεροπλάνα δοκιμάζεται σε μία πτήση από το Λονδίνο στην Ισλανδία. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να συνεργαστούν για να ανοίξουν τα φτερά τους... και να πετάξουν; Μετά την παγκόσμια επιτυχία του «Κάτω Από το Δέντρο», ο Ισλανδός Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον πραγματοποιεί το αγγλόφωνο σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το είδος που τον καθιέρωσε, δηλαδή την κωμωδία που αναδεικνύει τον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

New in Cinobo

Παρί (Pari)

Ένα ζευγάρι Ιρανών φτάνει στην Αθήνα προκειμένου να δουν το γιο τους που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο.  Μόνο που εκείνος δεν απαντά στο τηλέφωνο, κανείς δεν δείχνει να τον γνωρίζει και η πρωτεύουσα μοιάζει με μια άγνωστη, απειλητική χώρα. Μια ιρανική ταινία στα Εξάρχεια ή αλλιώς το εκρηκτικό φιλμ του Σιαμάκ Ετεμάντι, που ζει στο κέντρο της Αθήνας και ξέρει καλά πως να το μετατρέψει σε χώρο γυρισμάτων, μακριά από το σύνηθες, φιλικό προς τουρίστες, βλέμμα. Πληθώρα ελλήνων ηθοποιών (Κόκκαλη, Πανταζάρας) πλαισιώνουν μια συναρπαστική ιστορία.

 

Καραόκε (Karaoke)

Η Τόβα και ο Μέιρ είναι ένα ζευγάρι στα 60 που αγαπιούνται ακόμα αλλά τους έχει καταπιεί η ρουτίνα της μικροαστικής ζωής τους στα προάστια. Όταν ένας κοσμοπολίτης εργένης μετακομίζει στο ρετιρέ της πολυκατοικίας τους, η μαγνητική του παρουσία και οι βραδιές καραόκε στο διαμέρισμά του μετατρέπονται σε εμμονή για το φιλήσυχο ζευγάρι. Θα είναι η νέα τους συνήθεια μια νέα αρχή και για την σχέση τους η αρχή του τέλους; Ποιες είναι τελικά οι προτεραιότητες της ζωής; Ένα ζευγάρι ζει για χρόνια μαζί, είναι ακόμη αγαπημένο αλλά κάτι λείπει, μέχρι που έρχεται η μουσική σε μια γλυκειά και αισιόδοξη κωμωδία για την κρίση (της όποιας) ηλικίας και πως αυτή μπορεί να επιφέρει μια νέα αρχή.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 22 Ιουλίου: Spaced (Επεισόδιο 7)
✓ Τρίτη 23 Ιουλίου: Κενά Αέρος
✓ Πέμπτη 25 Ιουλίου: Παρί
✓ Παρασκευή 26 Ιουλίου: Καραόκε

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web