Journal

Cinobo Euro 2024: Δώσε το Euro στην αγαπημένη σου ταινία

Cinobo Euro 2024: Δώσε το Euro στην αγαπημένη σου ταινία

Τάσος
Τάσος Μελεμενίδης
Published
14 Jun 2024
Category
Tags

Ώρα για παιχνίδι μέσω του Journal. Το Cinobo διαλέγει 24 ταινίες, όσες και οι χώρες του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και σε καλεί να περάσεις ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι, βοηθώντας με τις επιλογές σου την αγαπημένη σου ομαδ…εε ταινία να κερδίσει. 

Η σύνδεση του ποδοσφαίρου με το σινεμά θα μπορούσε να είναι ένα ωραιότατο θέμα για ένα ξεχωριστό άρθρο αλλά και μια συλλογή στο Cinobo όμως σήμερα εξετάζουμε μια άλλη οπτική αυτής της σύνδεσης. Αυτή του συναγωνισμού των ταινιών, που ούτως ή άλλως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες είτε με Όσκαρ είτε με τα μεγάλα βραβεία των φεστιβάλ αλλά και με τη διάδοση των λιστών στα ιντερνετικά χρόνια. Όλα αυτά μετατρέπουν, κάπως αυθαίρετα, τις ταινίες σε ομάδες και τους σκηνοθέτες σε αθλητές, με ατέλειωτες κουβέντες περί ανωτερότητας.

Το καλό με το σινεμά είναι δεν υπάρχει το αντικειμενικό γεγονός που καθορίζει μια ανωτερότητα - και όχι, τα βραβεία δεν είναι γιατί κι αυτά προκύπτουν από υποκειμενικές απόψεις. Δηλαδή καμιά ταινία δεν βάζει γκολ έναντι άλλης και κερδίζει στο τέλος. Η ταινία όταν τελειώσει βρίσκεται μόνο στο έλεος του θεατή, του τελικού αποδέκτη κάθε προσπάθειας και του μόνου πραγματικά που μπορεί να τη βοηθήσει. Κάτι που ισχύει και στο παρακάτω παιχνίδι.

final_-_draw_groups_-_facebook_20240327153854.webp

Το παιχνίδι
 

Το Euro 2024 ξεκινά σήμερα στα γήπεδα της Γερμανίας και το Cinobo Euro 2024 στην πλατφόρμα του Cinobo. Διαλέξαμε 24 ταινίες που αντιστοιχούν στις 24 χώρες που συμμετέχουν στο Euro, η κάθε χώρα δηλαδή έχει την ταινία της - το κριτήριο για την «ταινία της» είναι η χώρα παραγωγής και η καταγωγή του σκηνοθέτη, πχ η Σκωτία έχει το Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ της σκωτσέζας Λιν Ράμσεϊ, η Αλβανία έχει τη Βασίλισσα της Κυψέλης, που αν και δεν διαδραματίζεται στη χώρα, είναι αλβανική συμπαραγωγή. Οι ταινίες χωρίζονται σε ομίλους, όπως οι αντίστοιχοι πραγματικοί και αντί για γκολ έχουμε προβολές ταινιών σε συγκεκριμένες μέρες. Θέλεις να στείλεις την ταινία που σου αρέσει στην κορυφή; Πρέπει να τη δεις.


Οι όμιλοί είναι οι εξής:
 

1ος’ Όμιλος
Στο Γραφείο Καθηγητών (Γερμανία)
Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ (Σκωτία)
Αζόρ, ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Ελβετία)
Ο Γιος του Σαούλ (Ουγγαρία)

2ος’ Όμιλος
Το Προσωπικό (Κροατία)
Η Βασίλισσα της Κυψέλης (Αλβανία)
Η Χίμαιρα (Ιταλία)
Η Βασίλισσα της Ισπανίας (Ισπανία)

3ος’ Όμιλος
Ο Ένοχος (Δανία)
Τελευταίο Καλοκαίρι (Σλοβενία) *ανεβαίνει στο Cinobo στις 24 Ιουνίου
Το Αλάνι (Αγγλία)
Διασταυρούμενες Ζωές (Σερβία)

4ος’ Όμιλος
Κορσές (Αυστρία)
Τα Πάνω Κάτω (Γαλλία)
Μαύρη Λίστα (Ολλανδία)
Οι Χωρικοί (Πολωνία)

5ος’ Όμιλος
Η Φυλή (Ουκρανία)
Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Ρουμανία)
Μήνας του Μέλιτος (Σλοβακία)
Με τα Μάτια της Νταλβά (Βέλγιο)

6ος΄ Όμιλος
Μανταρίνια (Γεωργία)
Χαμένος Παράδεισος (Πορτογαλία)
Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ (Τουρκία)
Τα Όρια της Αγάπης (Τσεχία)

 

Για τον 1ο και 4ο όμιλο μετράμε τις προβολές των συγκεκριμένων ταινιών από 14-18 Ιουνίου, για τον 2ο και τον 5ο όμιλο μετράμε τις προβολές από 19-23 Ιουνίου και στον 3ο και 6ο όμιλο τις προβολές από 24-27 Ιουνίου. Στις 28 Ιουνίου, μία μέρα πριν αρχίσει η φάση των 16 στα γήπεδα, θα ανακοινώσουμε τις βαθμολογίες με βάση τις προβολές και συνεχίζουμε παράλληλα με τη διοργάνωση.

Δες τώρα τη συλλογή μέσα στην πλατφόρμα του Cinobo και παρακολούθησε την ταινία που θα ήθελες να κερδίσει. Όλα τα updates του παιχνιδιού θα ανεβαίνουν εδώ στο Journal, καθώς και στα social media του Cinobo. 

Οι ταινίες του συλλογής Cinobo Euro 2024 είναι διαθέσιμες στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web