Journal

«Loving Vincent», επιστροφή στο σχολείο και το καθηλωτικό «Years & Years»

«Loving Vincent», επιστροφή στο σχολείο και το καθηλωτικό «Years & Years»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 9 ως 15 Σεπτεμβρίου.

Η νέα σχολική σεζόν ξεκινά και στην πλατφόρμα όπως μόνο το Cinobo θα μπορούσε να τη φανταστεί. Με το σπουδαίο ντοκιμαντέρ παρατήρησης «Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του» να ηγείται ενός νέου αφιερώματος για την επιστροφή στο σχολείο με ταινίες από σκηνοθέτες όπως Φρανσουά Τριφό, Τζόελ και Ίθαν Κοέν και Νικολά Φιλιμπέρ.

Σε πρεμιέρα θα δούμε τον «Ονειροπόλο», ένα σαγηνευτικό σύγχρονο παραμύθι που κέρδισε βραβείο κοινού στην περσινή Βενετία, ενώ το λατρεμένο και επαναστατικά πανέμορφο ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων «Loving Vincent» έρχεται κι αυτό στην πλατφόρμα.

Μαζί, η νέα καθηλωτική σειρά «Years & Years» από τον μεγάλο auteur της αγγλικής τηλεόρασης Ράσελ Τ. Ντέιβις, μιλά ανατριχιαστικά για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα.
 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Series

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: Years & Years

Καθώς η Βρετανία μετατρέπεται σιγά σιγά σε δικτατορία με την πάροδο των χρόνων, οι ζωές μιας τυπικής πολυάσχολης οικογένειας από το Μάντσεστερ συγκλίνουν σε μια κρίσιμη νύχτα του 2019. Μπορεί να χαρακτηρίστηκε sci-fi, όμως η καθηλωτική σειρά του Ράσελ Τ. Ντέιβις περιγράφει  με ανατριχιαστική ακρίβεια το σύγχρονό μας πολιτικό γίγνεσθαι, από την οικονομική κατάρρευση μέχρι την άνοδο της λαϊκιστικής ακδροδεξιάς, προβλέποντας το ζοφερό παρόν μας ήδη από το 2019. Επεισόδιο 2ο. Νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.

 

Συλλογή Cinobo

Back to School

Σεπτέμβριος. Μήνας αποχαιρετισμού της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς και επιστροφής στις καθημερινές υποχρεώσεις. Μαθητές και δάσκαλοι επιστρέφουν στα θρανία, έτοιμοι για μια ακόμη χρονιά μάθησης, προκλήσεων κι εντάσεων και κανείς δεν έχει αγαπήσει τις περιπέτειές τους όσο ο κινηματογραφικός φακός. Αυτή η κατηγορία είναι αφιερωμένη σ' αυτούς.

 

Cinobo Exclusives

Ο Ονειροπόλος (The Dreamer / L'Homme d'Argile)

Ένας 60χρονος και μονόφθαλμος επιστάτης μιας εγκαταλελειμμένης έπαυλης ζει με τη μητέρα του σε ένα μικρό σπιτάκι στην είσοδο του μεγάλου κτήματος. Οι μέρες διαδέχονται η μια την άλλη χωρίς εκπλήξεις μέχρι τη θυελλώδη νύχτα που η κληρονόμος της οικογένειας επιστρέφει στην έπαυλη. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2023 για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Αναϊς Τεγιέν, ένα σαγηνευτικά αταξινόμητο μοντέρνο παραμύθι που αποκαλύπτει μια συγκλονιστική ιστορία λαχτάρας και απογοήτευσης, δημιουργικής έκφρασης και ανεκπλήρωτου έρωτα.

 

New in Cinobo

Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του (Herr Bachmann und seine Klasse / Mr. Bachmann and His Class)

Ο Ντίτερ Μπάχμαν είναι ο δάσκαλος της τάξης 6Β του εισαγωγικού έτους για το γυμνάσιο του Σταντάλεντορφ, μιας πόλης μεταναστών, τα παιδιά των οποίων προετοιμάζει για τη γερμανική πραγματικότητα μακριά από τις αυστηρά ακαδημαϊκές οδηγίες. Μακριά από τα κλισέ δράματα για εμπνευσμένους δασκάλους σε “δύσκολα” σχολεία, το ντοκιμαντέρ της Μαρία Σπετ είναι ένα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο, μια αναγκαία καταγραφή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πολυσυλλεκτική σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

 

Ο Αγαπημένος Σου Βίνσεντ (Loving Vincent)

Μέσα από χιλιάδες animated ελαιογραφίες ζωγραφισμένες στο χέρι, ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός νεαρού άνδρα που έρχεται στην τελευταία πατρίδα του ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ για να παραδώσει το τελευταίο γράμμα του ταλαιπωρημένου καλλιτέχνη και καταλήγει να ερευνήσει τις τελευταίες μέρες του εκεί. Κι αν οι πίνακες ζωγραφικής μπορούσαν να ζωντανέψουν; Αυτή την ερώτηση αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα η δημιουργική ομάδα πίσω από το Loving Vincent το 2017, παραδίδοντας ένα αψεγάδιαστο animation, μια κινηματογραφική εμπειρία ανεπανάληπτης ομορφιάς.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: Years & Years (Επεισόδιο 2)
✓ Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου: Ο Ονειροπόλος
✓ Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του
✓ Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ - Back to School
✓ Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου: Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web