Journal

Μια ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης που μεταπηδά από τα ‘80s στο σήμερα

Μια ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης που μεταπηδά από τα ‘80s στο σήμερα

Cinobo
Cinobo
Published
24 Jun 2024
Category
Tags

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 24 ως 30 Ιουνίου.

Ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα γίνεται μια ταινία που μεταπηδά από τα ‘80s στο σήμερα, αφηγούμενη όχι απλά μια αισθηματική ιστορία, αλλά αποτελώντας κι έναν στοχασμό πάνω σε μια μεγάλη αγάπη που χάθηκε. Το «Μη Μου Λες Ψέματα» είναι το κρυφό διαμαντάκι που πρέπει να ανακαλύψεις.

Στο εντυπωσιακά γυρισμένο κινηματογραφικό ντεμπούτο «Τελευταίο Καλοκαίρι», οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Γιούλια και τον καταπιεστικό πατέρα της, όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους σε ένα νησάκι της Κροατίας.

Ενώ στο απολαυστικό «Στάση Πιγκάλ», δύο αστυνομικοί εισχωρούν κρυφά στην βιομηχανία πορνό των ‘80s, σε μια γαλλική δραμεντί με πρωταγωνιστές τον Γκιγιόμ Κανέ και τον Ζιλ Λελούς. Ενώ συνεχίζεται με δύο ακόμα επεισόδια κι η διασκευή Σάλι Ρούνεϊ «Coversations with Friends».
 


 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
 

 

Cinobo Series

Συνεχίζεται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η σειρά «Conversations with Friends» με τα επεισόδια 7 και 8.
 

 

Cinobo Exclusives

Μη Μου Λες Ψέματα (Lie with Me / Arrête avec tes Mensonges)

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε μια κινηματογραφική μεταφορά που δε θα αφήσει θεατή ασυγκίνητο.

Ένας συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Κονιάκ, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. Στην αρχή είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι στριμώχνεται πίσω στην παιδική ηλικία που εγκατέλειψε τόσα χρόνια πριν, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Λούκας. Ο νεαρός άνδρας αποδεικνύεται ότι είναι ο γιος του πρώτου έρωτα του συγγραφέα, ενός «χαρακτήρα» που εμφανίζεται σε κάθε του μυθιστόρημα. Ξαφνικά, όλες αυτές οι μακρινές αναμνήσεις επιστρέφουν και τον πλημμυρίζουν.

 

New in Cinobo

Τελευταίο Καλοκαίρι (Murina)

Χρυσή Κάμερα Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ των Καννών για μια μεθυστική και ηλιοκαμμένη σπουδή πάνω στο πέρασμα στην ενηλικίωση που βουτάει στα καταγάλανα νερά της Αδριατικής και στην άβυσσο της επιθυμίας.
 

Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Γιούλια και τον καταπιεστικό πατέρα της Άντε, όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους σε ένα νησάκι της Κροατίας.

 

Στάση Πιγκάλ (Paris Pigalle / L'Amour est une Fête)

Πώς έμοιαζε η βιομηχανία του πορνό στη Γαλλία των ‘80s; Μια ανίερη κωμωδία με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Γκιγιόμ Κανέ και Ζιλ Λελούς μας βάζει βαθιά σε έναν κόσμο απόλαυσης και διαφθοράς, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Καθώς η βιομηχανία του πορνό εκρήγνυται στη Γαλλία της δεκαετίας του 1980, δύο μυστικοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν να διεισδύσουν στη σκηνή. Καθώς ερευνούν τη διαφθορά που κατακλύζει τον χώρο, βυθίζονται σε αυτό τον σαγηνευτικό κόσμο.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 24 Ιουνίου: Conversations with Friends (Επεισόδια 7+8)
✓ Τρίτη 25 Ιουνίου: Μη Μου Λες Ψέματα
✓ Πέμπτη 27 Ιουνίου: Τελευταίο Καλοκαίρι
✓ Παρασκευή 28 Ιουνίου: Στάση Πιγκάλ

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web