Journal

Spotlight Χοακίν Φοίνιξ και το κατασκοπικό αριστούργημα «Tinker Tailor Soldier Spy»

Spotlight Χοακίν Φοίνιξ και το κατασκοπικό αριστούργημα «Tinker Tailor Soldier Spy»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 30 Σεπτεμβρίου ως 6 Οκτωβρίου.

Ο μήνας ξεκινάει με ένα spotlight στον Τζόκερ αυτοπροσώπως, τον Χοακίν Φοίνιξ σε μια τριπλέτα από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του. Καθώς το σίκουελ του Τζόκερ κυκλοφορεί στα σινεμά, στο Cinobo επισκεπτόμαστε την πιο ανεξάρτητη εκδοχή της τέχνης του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, με τις δύο σπουδαίες συνεργασίες του με τον Τζέιμς Γκρέι («Η Νύχτα Μας Ανήκει», «Δυο Έρωτες») αλλά και το μοναδικό του ψευδο-ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Κέισι Άφλεκ, «I’m Still Here».

Σε αποκλειστικότητα στο Cinobo βλέπουμε το καλλιτεχνικό βιογραφικό δράμα «Η Μούσα του Μπονάρ» για τον μεγάλο ζωγράφο, ενώ στην πλατφόρμα έρχεται και το πολυαγαπημένο και πολυβραβευμένο κατασκοπικό δράμα του Τόμας Άλφρεντσον, «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι», μια διασκευή Τζον Λε Κάρε υποψήφια για 3 Όσκαρ, με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Όλντμαν.

Παράλληλα, συνεχίζεται το αγγλικό δυστοπικό δράμα «Years & Years»


Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Spotlight Χοακίν Φοίνιξ

Δύο Έρωτες (Two Lovers)

Ένας άντρας επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι στο Μπρούκλιν μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Καθώς αυτός αναρρώνει, μια μυστηριώδης και όμορφη γειτόνισσα με διάφορα προβλήματα και ένα τρυφερό κορίτσι, κόρη του ανθρώπου που θα αγοράσει την οικογενειακή επιχείρηση, τον βάζουν σε βαθιά συναισθηματικά διλήμματα για το πώς νιώθει, τι θέλει και τι πρέπει να κάνει.

Ο Τζέιμς Γκρέι μεταφέρει ελεύθερα τις Λευκές Νύχτες του Ντοστογιέφσκι στους δρόμους της Νέας Υόρκης και δημιουργεί ένα σύνθετο και ευαίσθητο ρομαντικό δράμα, που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών το 2008 και απογειώνεται ερμηνευτικά από τον συγκλονιστικό Χοακίν Φίνιξ.
 

Η Νύχτα Μας Ανήκει (We Own the Night)

Ένας άντρας εργάζεται ως μάνατζερ σε κλαμπ του Μπρούκλιν, το οποίο ελέγχεται από τη ρωσική μαφία, χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι ο πατέρας του και ο αδερφός του είναι υψηλόβαθμοι αστυφύλακες. Σύντομα, όμως, θα αναγκαστεί να επιλέξει στρατόπεδο.

Με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του ο Τζέιμς Γκρέι αποδεικνύει γιατί αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες της νέας γενιάς, με ακόμα ένα συναρπαστικά βραδυφλεγές γκανγκστερικό δράμα, που σε κερδίζει με την ατμόσφαιρα και το εξαιρετικό καστ.

 

I’m Still Here

Μόλις δύο χρόνια μετά την υποψηφιότητά του για Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Τζόνι Κας στην ταινία «Walk the Line», ο ηθοποιός Χοακίν Φοίνιξ συγκλόνισε τη βιομηχανία του θεάματος ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την υποκριτική για να ακολουθήσει καριέρα ως μουσικός χιπ χοπ. Το «I'm Still Here», σε σκηνοθεσία του κουνιάδου του Φοίνιξ και συναδέλφου του, Κέισι Άφλεκ, αφηγείται την ιστορία της αλλαγής ζωής του σταρ.

Το χρονικό μιας ριζοσπαστικής αλλαγής καριέρας ή μια καλοστημένη φάρσα; Ό,τι κι αν είναι στ’αλήθεια, το φιλμ που συνέθεσαν ο Χοακίν Φοίνιξ και ο Κέισι Άφλεκ για την, υποτιθέμενη, απόσυρση του πρώτου από την υποκριτική είναι ένα έξαλλο, ατίθασο και άκρως διασκεδαστικό mockumentary(;).

 

Cinobo Exclusives

Η Μούσα του Μπονάρ (Bonnard: Pierre & Marthe / Bonnard, Pierre et Marthe)

Όταν ο Γάλλος ζωγράφος Πιέρ Μπονάρ συνάντησε τη Μαρτ ντε Μελινί, δεν ήξερε ότι αυτή η αυτοαποκαλούμενη αριστοκράτης θα γινόταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής και του έργου του. Από εκείνη τη στιγμή, έγινε κάτι περισσότερο από μια μούσα για τον «ζωγράφο της ευτυχίας», εμφανιζόμενη σε περισσότερο από το ένα τρίτο του έργου του. Μαζί, έφτασαν στην καλλιτεχνική τους ολοκλήρωση χάρη σε μια πολύχρωμη αγάπη, διαφορετική από τα πρότυπα της εποχής τους, τρέφοντας το μεγάλο μυστήριο γύρω από τη σχέση τους.

Μια σχέση που σήκωσε πάνω της μια ολόκληρη καλλιτεχνική δημιουργία, του τολμηρού ζωγράφου Πιερ Μπονάρ με τη Μαρτ ντε Μελινί που έγινε μοντέλο για πολλούς από τους πίνακές του. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών.


Cinobo Series

Συνεχίζεται

Years & Years, Επεισόδιο 5: Με πρωθυπουργό τη Βίβ Ρουκ, μια νέα Βρετανία διαμορφώνεται και η Ίντιθ προσπαθεί να ερευνήσει μυστηριώδεις ιστορίες για τους Εξαφανισμένους.


New in Cinobo

Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy)

Στα χρόνια της κορύφωσης του Ψυχρού Πολέμου ένας βετεράνος πράκτορας επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ξεσκεπάσει τον κατάσκοπο των Σοβιετικών που δρα εντός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο δαιδαλώδης κόσμος της ψυχροπολεμικής κατασκοπίας αποτυπώνεται υποδειγματικά στην ήδη κλασική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Τζον Λε Καρέ από τον Τόμας Άλφρεντσον. Βραβείο BAFTA καλύτερης βρετανικής ταινίας και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου: Years and Years (Επεισόδιο 5)
✓ Τρίτη 1 Οκτωβρίου: Η Μούσα του Μπονάρ
✓ Πέμπτη 3 Οκτωβρίου: Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι
✓ Παρασκευή 4 Οκτωβρίου: Δύο Έρωτες
✓ Παρασκευή 4 Οκτωβρίου: Η Νύχτα Μας Ανήκει
✓ Παρασκευή 4 Οκτωβρίου: I’m Still Here

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web