Journal

Το καλτ «Spaced» του Έντγκαρ Ράιτ και υπαρξιακό νουάρ στην Κίνα

Το καλτ «Spaced» του Έντγκαρ Ράιτ και υπαρξιακό νουάρ στην Κίνα

Cinobo
Cinobo
Published
1 Jul 2024
Category

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 1 ως 7 Ιουλίου.

Μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης έρχεται στο Cinobo. Το «Spaced» του Έντγκαρ Ράιτ συνδυάζει χιούμορ και αγάπη για την ποπ κουλτούρα, κάνει σταρ τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ, δημιουργεί σχολή και κάνει φαν του ακόμα και τον Ταραντίνο. Συνεχίζεται παράλληλα το «Conversations with Friends».

Το υπαρξιακό νουάρ «Όπως Κυλάει το Ποτάμι» μας ταξιδεύει στην Κίνα υπό τις οδηγίες ενός από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, και στριμάρει αποκλειστικά στο Cinobo. Μαζί, στην πλατφόρμα βλέπουμε τον «Αντικαταστάτη», ένα καθηλωτικό ισπανικό ιστορικό θρίλερ γεμάτο σασπέν

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Series

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: Spaced

72658-2.webp

Δυο φίλοι, ο Τιμ και η Ντέιζι, 20άρηδες από το Βόρειο Λονδίνο με αβέβαιο μέλλον, πρέπει να προσποιηθούν ότι είναι ζευγάρι για να ζήσουν στο μοναδικό διαμέρισμα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Από τις καλύτερες κωμικές σειρές στην ιστορία της βρετανικής TV και κυρίως η αρχή της υπέροχης συνεργασίας των Έντγκαρ Ράιτ, Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ, που έφερε αργότερα τα «Shaun of the Dead» και «Hot Fuzz». Αποθέωση της pop κουλτούρας, στην πιο διασκεδαστική συγκατοίκηση που έγινε ποτέ στο Λονδίνο. Επεισόδια 1 και 2, με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα στο Cinobo.

Συνεχίζονται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται ακόμα η σειρά «Conversations with Friends» με τα επεισόδια 9 και 10. 

Cinobo Exclusives

Όπως Κυλάει το Ποτάμι (Only the River Flows / He Bian de Cuo wu)

Ένας νεαρός αστυνομικός αναλαμβάνει τη διαλεύκανση μιας σειράς φόνων που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Κίνα. Υπό την πίεση των ανωτέρων του φτάνει στην πολυπόθητη σύλληψη. Μήπως, όμως, ο πραγματικός ένοχος παραμένει ελεύθερος; Ένας από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της νέας γενιάς Κινέζων σκηνοθετών, ο Σουτζούν Γουέι, εντυπωσιάζει στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του με ένα περίτεχνο αστυνομικό δράμα, που διαπλέκει το φιλμ νουάρ με την υπαρξιακή αναζήτηση, στην καλύτερη παράδοση της ασιατικής σχολής του είδους.

New in Cinobo

Διακοπές Πολυτελείας (Holiday)

Όταν η φιλενάδα-τρόπαιο παύει να είναι στο περιθώριο και γίνεται πρωταγωνίστρια της ιστορίας, ανατρέπονται τα πάντα. Μια ωμή ιστορία επιβίωσης με φόντο την Τούρκικη Ριβιέρα, για μια γυναίκα που βρίσκεται σε έναν κόσμο βίας και ναρκωτικών ώσπου συμβαίνει το αδιανόητο: θα μπλέξει με έναν άλλο άντρα.

Η νέα και όμορφη Σάσα ανακαλύπτει πως η ονειρεμένη της ζωή γεμάτη διασκέδαση και απερισκεψία θα της κοστίσει, όταν η φαμίλια του ναρκοβαρώνου φίλου της την υποδέχεται στην καλοκαιρινή του βίλα στο Μποντρούμ της Τούρκικης Ριβιέρα. Σε αυτό το εκρηκτικό σπιτικό η σωματική και ψυχολογική βία αποτελούν καθημερινότητα, αλλά όταν η Σάσα αποζητήσει την προσοχή ενός άλλου άντρα, το βελούδινο περιτύλιγμα της ζωής της θα απογυμνωθεί μέχρι το κόκαλο. Μπορεί να αφήσει πίσω αυτή τη ζωή πολυτέλειας και βίας;

Ο Αντικαταστάτης (The Replacement / El Sustituto)

Μια νεαρή δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από μια ηλικιωμένη γιατρό στην προσπάθειά της να αντλήσει πληροφορίες για την τύχη ενός αστυνομικού που ενεπλάκη σε μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας και πολιτικής διαπλοκής. Αν πιστεύετε ότι «έκαστος στο είδος του και οι Ισπανοί στα αστυνομικά θρίλερ», η βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα ταινία του Όσκαρ Αϊμπάρ είναι φτιαγμένη για εσάς και αποκαλύπτει με μαεστρία και σασπένς μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ισπανικής Ιστορίας.

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 1 Ιουλίου: Conversations with Friends (Επεισόδια 9 + 10)
✓ Δευτέρα 1 Ιουλίου: Spaced (Επεισόδια 1 + 2)
✓ Τρίτη 2 Ιουλίου: Όπως Κυλάει το Ποτάμι
✓ Πέμπτη 4 Ιουλίου: Διακοπές Πολυτελείας
✓ Παρασκευή 5 Ιουλίου: Ο Αντικαταστάτης

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web